صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۹ - ۱۲ دی ۱۳۹۸
روحانی:

جایگاه علمی آیت‌الله محقق داماد بسیار رفیع است

رئیس‌جمهور در پیامی به همایش «آموزگار فقاهت» جایگاه علمی مرحوم آیت‌الله محقق داماد را بسیار رفیع دانست.
کد خبر : 463942

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی در پیامی به همایش «آموزگار فقاهت» جایگاه علمی مرحوم آیت‌الله محقق داماد را بسیار رفیع دانست.


در پیام او که توسط حسین سیمایی‌صراف، دبیر هیئت دولت قرائت شد، آمده است: سخن گفتن از مقام شامخ استاد بزرگ فقاهت مرحوم آیت‌الله العظمی سید محمد محقق داماد، برای من که شاگرد و دلبسته آن استاد بزرگوار بوده‌ام، مایه افتخار و یادآور بهترین دوران زندگی و دانش‌پژوهی‌ام در حوزه علمیه قم است.


در پیام رئیس‌جمهور تأکید شده است: حوزه علمیه قم که امروز پایگاه سترگ علم و فقاهت و تحقیقات اسلامی گشته است در تکمیل و تکامل خود وام‌دار آیت‌الله مؤسس مرحوم حائری یزدی و استادان برجسته‌ای، چون آیت‌الله العظمی بروجرودی و آیت‌الله العظمی محقق داماد است.


این پیام می‌افزاید: به حق عنوان آموزگار فقاهت برازنده آن استاد برجسته است که فقیه‌پروری، تمرکز بر تدریس و موشکافی در آیات قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع) از ویژگی‌های اخلاقی و علمی او بود. آیت‌الله داماد گرچه مرجع تقلید نبود، بلکه مرجع تحقیق بود و کرسی تدریس‌اش ملجا شاگردان زرشناس حوزه علمیه قم بود.


روحانی در پیام خود با بیان اینکه رویکرد عقل‌گرا به اصول، توجه به جنبه مقدمی علم اصول برخلاف دیدگاهی که اصول را موضوعیت می‌بخشید؛ ازجمله مبانی تأثیرگذار استاد فرزانه ما بود، خاطرنشان می‌کند: روش ویژه در تدریس فقه که بیش از حد مرسوم مباحث را گسترده و همه احتمال‌ها را تبیین و حتی آرای دیگر مذاهب را مطرح و سپس به خوبی جمع بندی و با دقت بالا نظر مختار را تثبیت می‌کرد، به‌حق مجتهدپرور بود.


وی در این پیام یادآور می‌شود: اگرچه مرحوم داماد دست به تألیف نبرد، ولی شاگردان بزرگی پرورش داد که امروز ستارگان آسمان مرجعیت شیعه هستند و تقریرات بزرگ ایشان که در این همایش از برخی از آن‌ها رونمایی می‌شود، آثار علمی این بزرگوار هستند. عمر پر برکت آن استاد متأسفانه کوتاه بود، اما خوشبختانه در خدمات شاگردان برجسته ایشان که برخی از آن‌ها امروز سکاندار مرجعیت هستند و دو فرزند برومندش که به حق حافظان و وارثان شایسته پدر و چهره‌های روشنگر حوزه و دانشگاه هستند، حیات و تداوم یافته است.


رئیس‌جمهور در این پیام آورده است: از درگاه حضرت احدیت برای آن استاد فقاهت و مدرس یگانه علو درجات و برای حوزه‌های علمیه مزید توفیق در تبیین معارف وحی و تبیین محاسن کلام نورانی خاندان عصمت و کمک به تحقق آرمان‌های بزرگ اسلامی تحت عنایات ویژه حضرت ولی‌عصر(عج) مسئلت دارم.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

برچسب ها: حسن روحانی
ارسال نظر