صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۱۷ - ۱۱ دی ۱۳۹۸

نمک نخورید تا باهوش بمانید

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد پرهیز از غذاهای پرنمک باعث باهوش ماندن فرد می‌شود.
کد خبر : 463795

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، می‌دانیم که نمک اضافه و مواد غذایی پرنمک برای سلامت قلب مضر است. حال تحقیقات دانشمندان دانشگاه پزشکی ویل کرنل در نیویورک حاکی از آن است که مصرف نمک زیاد در طولانی مدت می‌تواند توانایی تفکر فرد را از بین ببرد.


براساس یافته‌های این مطالعه که در ژورنال «نیچر» منتشر شده، رژیم‌های غذایی حاوی نمک زیاد باعث اختلال در توانایی‌های شناختی می‌شود. آزمایش‌های بالینی این تحقیقات روی موش‌ها انجام شده است. به گفته گروه تحقیقاتی، نمک سطح نیتریک اسید در رگ‌های خونی مغز را کاهش می‌دهد.


این کاهش باعث افزایش آنزیم خاصی می‌شود که پروتئین‌های مهمی را در سلول‌های عصبی تغییر می‌دهد. این امر منجر به از بین بردن مسیرهای عصبی درگیر در توانایی‌های شناختی مغز می‌شود. این تغییرات در موش‌های آزمایشگاهی طی دو ماه صورت گرفته است.


یافته‌های جدید حاکی از آن است که این تغییرات باعث انباشت پروتئین‌های «تاو»، پروتئین‌های کاملاً اشباع‌شده، می‌شود. این پروتئین‌ها احتمال ابتلا به آلزایمر را به شدت افزایش می‌دهند. به گفته گروه تحقیقاتی، توانایی‌های شناختی انسان بعد از چند سال استفاده از مواد غذایی پرنمک کاهش می‌یابد.


نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که پرهیز از مواد غذایی پرنمک تأثیر مثبتی برای فرد دارد و می‌تواند توانایی‌های شناختی از دست رفته انسان را بازگرداند. گفتنی است منشأ بیشتر نمک‌های اضافی که انسان مصرف می‌کند از مواد غذایی فرآوری‌شده و غذاهای رستورانی است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر