صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارشناس اقتصادی در گفتگو با آنا عنوان کرد؛

فرار مالیاتی وکلا، پزشکان و تُجار، برابر با درآمد افزایش قیمت بنزین!/ بانک‌ها باید از بنگاهداری خارج شوند

شریعتی درباره میزان فرار مالیاتی برخی صنوف پردرآمد گفت: اگر از سه صنف پزشکان، وکلا و تُجار مالیات دریافت شود، این درآمد می‌تواند جایگزین درآمد حاصل از افزایش قیمت بنزین شود.
کد خبر : 463274

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مالک شریعتی، کارشناس اقتصادی درباره تحقق برنامه‌ها و وعده‌های اقتصادی رئیس جمهور گفت: روحانی در سال 92 در برنامه‌های تبلیغاتی خود، 70 درصد مشکلات اقتصادی را ناشی از معضلات و عدم توانمندی مدیریتی داخلی بیان می‌کرد. ایشان 30 درصد دیگر را ناشی از مشکلات خارجی می‌دانست. اما در 6 سال اخیر بیشترین انرژی و توان دولت صرف حل مسائل خارجی شد زیرا روحانی معتقد است باید مشکلات‌مان با قدرت‌های جهانی حل شود تا مشکلات داخلی نیز رفع گردد.


وی ادامه داد: بررسی کارنامه اعتماد دولت روحانی به سازوکارهای بین‌المللی، برای همه عیان شده و مشخص شده که این مسیر برای حل مشکلات اقتصادی و سیاسی اشتباه است.


این کارشناس اقتصاد انرژی درباره تصمیم حذف یارانه بنزین توسط دولت گفت: سیستم پرداخت یارانه‌ها در کشور ما بیمار است. آمارها نشان می‌دهد که پیش از افزایش قیمت بنزین، مجموع یارانه‌هایی که به مردم تعلق می‌گرفت، 23 تا 24 میلیارد دلار بود. اما گروه‌های هدف آن، از دریافت این یارانه‌ها محروم بودند.


شریعتی درباره نحوه توزیع یارانه در کشور گفت: کل جمعیت کشور 80 تا 85 میلیون نفر است. میزان بهره‌مندی خانوارهای دهک یک از یارانه انرژی یک‌یازدهمِ دهک دهم است که این مسئله نشان می‌دهد یارانه بنزین به صورت عادلانه تقسیم نمی‌شود.


علت تاثیرگذرای تحریم نفتی چیست؟ 


وی همچنین درباره علت اثرگذاری تحریم نفت بر اقتصاد کشور گفت: مهمترین علت اثرگذاری تحریم، توسعه نیافتن پالایشگاه‌های نفت در کشور است. وزیر فعلی نفت اعتقادی به توسعه پالایشگاه‌ها در کشور ندارد به همین خاطر پالایشگاه‌ها در دوران حضور وی به‌کندی توسعه یافته است. اگر از سال‌ها پیش برای ساخت پالایشگاه‌هایی شبیه ستاره خلیج فارس تلاش می‌کردیم، قطعاً اثرگذاری تحریم نفت به حداقل می‌رسید. همانطور که در زمینه تولید بنزین تلاش کردیم و خودکفا شدیم می‌توانستیم نفت را به سایر محصولات پالایشی تبدیل کنیم و آن‌ها را جایگزین صادرات نفت کنیم.


این کارشناس اقتصادی درباره مهمترین اولویت حل مشکلات اقتصادی کشور گفت: اولین اولویت حل مشکلات اقتصادی کشور باید نظام مالیاتی باشد. یکی از اصلاحاتی که باید در نظام مالیاتی انجام شود، جلوگیری از فرار مالیاتی است. به عنوان مثال سه صنف بزرگ و پردرآمد کشور یعنی پزشکان، وکلا و تُجار، ‌آنچنان که باید و شاید پرداخت مالیات پرداخت نمی‌کنند و هرکدام به نحوی فرار مالیاتی دارند.


فرار مالیاتی اصناف برابر درآمد افزایش قیمت بنزین!


وی درباره راه‌های جایگزینی افزایش درآمد بنزین گفت: کل درآمدی که دولت ادعا کرده از محل افزایش قیمت بنزین به دست می‌آورد و آن را بین خانوارها توزیع می‌کند، حدود 33 تا 34 هزار میلیارد تومان در سال است. اگر صنف‌های پزشکان، وکلا و تُجار، مالیات‌شان را مانند کارمندان بپردازند یعنی فرار مالیاتی نداشته باشند، این درآمد می‌تواند جایگزین درآمد حاصل از افزایش قیمت بنزین شود.  


مالک شریعتی درباره نحوه فرار مالیاتی وکلا گفت: وکیلی پرونده‌ای را قبول می‌کند که به عنوان مثال پرونده مربوط به زمینی است و وکیل مربوطه، 10 درصد ارزش زمین را به عنوان حق‌الوکاله تعیین می‌کند اما آن را در قرارداد خود ثبت نمی‌کند زیرا در صورت ثبت، باید مالیات آن را پرداخت کند.


کارت‌های بازرگانی یک‌بارمصرف ابزار فرار مالیاتی


این کارشناس اقتصادی درباره فرار مالیاتی تُجار نیز گفت: وجود کارت بازرگانی‌های یک‌بارمصرف موجب شده تا افراد با استفاده از آن فرار مالیاتی داشته باشند. سودجویان کارت بازرگانی یک‌بارمصرف را به نام افرادی کم‌برخوردار  دریافت می‌کنند و در قبال آن مبالغی را به آن‌ها پرداخت می‌کنند. این درحالی است که افراد کم‌برخوردار امکان پرداخت مالیات را ندارند و عملاٌ آن‌ها خودشان را در پشت افرادی از اقشار ضعیف مانند روستاییان پنهان می‌کنند.


شریعتی درباره اولویت دوم اصلاح سیستم اقتصادی کشور گفت: اولویت دوم اصلاح اقتصادی کشور، اصلاح نظام بانکداری است. بانک‌ها باید ابتدا از بنگاه‌داری و برج‌سازی مانند اطلس مال، کوروش مال و... خارج شوند. کار بانک بنگاه‌داری و فعالیت تجاری نیست، بانک‌ها باید در حوزه‌های تخصصی مانند صادرات، کشاورزی و سایر فعالیت‌های تولیدی فعالیت کنند.


انتهای پیام/ 4129/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر