صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۰۸ دی ۱۳۹۸
ویترین کتاب/ 5

نقش تفکر همبند در موفقیت مدیران و رهبران چیست؟

کتاب «ذهن تقابل‌پذیر» به تعریف و تفسیر تفکر همبند در منظومه ذهنی مدیران پرداخته و به مخاطب نشان می‌دهد که رهبران برجسته در تفکر همبند مهارت بسیار زیادی دارند.
کد خبر : 463016

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، «راجر ال مارتین» استاد و رئیس سابق دانشکده مدیریت دانشگاه تورنتو از سال 1998 تا سال 2013 بوده است. او مولف چندین کتاب مطرح در زمینه کسب و کار است. مارتین به دلیل کار بر روی تفکر یکپارچه و استفاده از آن به‌عنوان ابزاری برای حل مسائل پیچیده، شناخته می‌شود.


کتاب «ذهن تقابل‌پذیر» با زیر عنوان «رهبران موفق چگونه با تفکر همبند به موفقیت می‌رسند» یکی از آثار مارتین است. نویسنده در این کتاب که سرشار از بینش و بصیرت است، به مخاطب نشان می‌دهد که رهبران برجسته در تفکر همبند مهارت بسیار زیادی دارند. یعنی می‌توانند دو ایده متناقض را در کنار هم قرار داده و سپس به ایده جدیدی برسند که ترکیبی از هر دو است و نقاط مثبت هر دو ایده را شامل می‌شود.


اکثر تصمیم‌های مدیریتی این‌گونه گرفته می‌شود که ابعاد مثبت و منفی گزینه‌های موجود بررسی و سپس یکی از آن‌ها بطور کامل حذف می‌شود. متفکران سنتی تنها به جنبه‌های برجسته هر گزینه توجه می‌کنند، مشکلات را به اجزای کوچک‌تر تقسیم و جداگانه روی آن‌ها کار می‌کنند و درنهایت تصمیم خود را بر اساس انتخاب بین بد و بدتر و بهترین گزینه موجود می‌گیرند.


اما رهبرانی که واقعاً در کارشان موفق‌اند تلاش می‌کنند تا تصمیم‌های «این یا آن» نگیرند. آن‌ها این کار را با توجه به ابعادی که در نگاه اول مشخص نیستند، ایجاد ارتباط غیرخطی میان متغیرها و از بالا نگاه کردن به مسئله انجام می‌دهند. با این کار، آن‌ها می‌توانند تضاد میان ایده‌هایی متقاضی ناقض را از بین ببرند و راه‌حلی خلاقانه پیدا کنند.


مارتین با اشاره به داستان‌هایی متنوع از رهبران موفق در حوزه‌های مختلف به ما نشان می‌دهد که چگونه متفکران همبند با تن ندادن به بده‌بستان‌های ناخوشایند و انتخاب‌های معمول توانسته‌اند راهکارهای خلاقانه برای مشکلاتی در ظاهر حل نشدنی بیابند.


اما آیا تفکر همبند استعدادی کمیاب است که تنها عده‌ای محدود از آن بهره‌مند شده‌اند؟ به‌هیچ‌وجه. مارتین معتقد است که این موضوع یک «عادت فکری» است و هر یک از ما می‌توانیم آگاهانه در آن پیشرفت کنید تا جایی که به راه‌حل‌هایی برسیم که در نگاه اول قابل شناسایی نیستند. ما می‌توانیم خودمان را این‌گونه عادت دهیم که همواره به دنبال راه حل‌های خلاقانه باشیم و به انتخاب بهترین گزینه موجود از میان بد و بدتر رضایت ندهیم. این کتاب تلاش دارد تا در این زمینه به ما راهی نشان دهد.


این کتاب در هشت فصل با عناوین «گزینه‌ها، تعارض و جرقه‌خلاق»، «شماره دو نباش»، «واقعیت، مقاومت و راه حل نهایی»، «رقص در میان پیچیدگی‌ها»، «نقشه ذهنی»، «پروژه ساختن»، «جهش ذهنی» و «اندوخته تجربه» نوشته شده است.


کتاب «ذهن تقابل‌پذیر» با ترجمه حمیدرضا جعفری از سوی انتشارات کتاب معنا در 250 صفحه و قیمت 46 هزار تومان به بازار کتاب عرضه شده است.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
مصطفوی
13:02 - 1398/10/08
دنبال این کتاب بودم پیداش نمیکردم ممنون از راهنمایی
کتابخوان
12:52 - 1398/10/08
ممنون از سرویس فرهیخته فرهنگ
خیلی کتاب خوبی هست توصیه میکنم حتما بخوانید
https://imtd.ir/product/opposable-mind/