آمریکاییها میخواهند ما از اوضاع کشور غافل باشیم/ انتقاد از استعفای رئیسجمهور عراق
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از دفتر امام جمعه بغداد، آیت الله سيد ياسين الموسوی در خطبههای نماز جمعه بغداد اوضاع کنونی عراق را حیرتآور خواند و گفت: ما در وضعیت گیجکننده و فرسایشی قرار داریم و سیاستمدارانی که قدرت را در دست دارند، به وجود آوردهاند. آنها از شیعه، اهل سنت و کرد سخن میگویند و هدفشان تنها شیعیان نیست. سیاسیون عراقی نیز مانند ما از وضعیت موجود متعجب و سردرگم هستند، زیرا معادلهای بزرگتر وجود دارد و این معادله حضور آمریکاییهاست که مردم از آن غافل هستند. نه اینکه آنها غافل باشند، بلکه آمریکا میخواهند به عهد آنها را در غفلت و بیخبری قرار دهد؛ این کار شغل اصلی آمریکاییهاست تا ما را در غفلت و بیخبری بگذارند.
وی افزود: آنها بهگونهای ذهن ما را مشغول کردهاند که تصور میکنیم نخستوزیر، رئیسجمهور یا رئیس مجلس آزادانه عمل میکنند و قادرند در هر موضوعی اعمال نفوذ داشته باشند! در حالی که اینچنین نیست و همه چیز درهم و آشفته است. چرا معاون وزیر امور خارجه آمریکا به عراق سفر کرد؟ آمده بود از هوای عراق تنفس کند؟! خیر، آمده بود تا دستورات دیگری بدهد و برود. به اظهارات (نمایندگان) کنگره آمریکا نگاه کنید؛ میگویند دولت آمریکا باید به دولت عراق کمک کند تا اوضاع امنیتی را کنترل کند! این یعنی چه؟ یعنی اینکه دولت عراق آنقدر به خود مشغول شده است که نمیتواند امنیت خود را حفظ کند؟ چگونه باید از این وضع خلاصی یابیم؟ اگر مردم امروز زندگی آزاد می خواهند باید قدر آن را بدانند.
امنیت را باید در داخل عراق جستجو کرد
امام جمعه بغداد تصریح کرد: در اینحا یک معادله وجود دارد و کسانی که (خیر و صلاح عراق را نمیخواهند) میگویند باید نخستوزیر تغییر کند. آیا با این اقدام او باید در مقام پاسخگویی برآید؟ من همان روز(ی که این زمزمهها مطرح شد) در خطبههای نماز جمعه گفتم که اگر در مدت قانونی کاری انجام ندادهاند، حالا نیز انجام نخواهند داد، چه کاری واقعاً باید انجام دهند؟
موسوی عنوان کرد: آمریکاییها خواهان حل مشکل به دست مردم عراق نیستند و میخواهند 100 درصد کار را خودشان انجام دهند. در این میان شیعیان در میان خود چند دسته شدهاند و دلایل زیادی برای آن وجود دارد، ولی من معتقدم که اصلیترین دلیل آن اختلاف داشتن بر سر درک راه حل سیاسی خروج از بحرانها و نه فقط (موضوع مقابله با) آمریکاست. سیاسیون عراقی قدرت خروج از انزوا و بحران را ندارند و هر طرفی منافع حزبی و شخصی خود را راه حل واقعی میداند و منافع شخصی و حزبی خود را جای منافع ملی غالب میکنند!
آزموده را آزمودن خطاست
وی برای تبیین این موضوع افزود: احزاب نمیتوانند از منافع شخصی خود بگذرند؛ بهعنوان نمونه برای اینکه به یک نام برای انتخاب نخستوزیر دست یابیم باید جدل کنیم و اگر چنین فردی را در عراق نمییابیم باید بایستیم و نگاه کنیم! وقتی مرجعیت دینی میگوید آزموده را آزمودن خطاست، چرا باید تجربههای گذشته تکرار شوند و به اتهامزنی به یکدیگر روی آوریم. به جای این کارها و انتخاب اسامی جنجالی باید شخصی را انتخاب کنیم که مورد توافق همگان باشد.
سيد ياسين الموسوی تأکید کرد: ما مشکل نخستوزیری را در کشور حل نکردیم و در این میان رئیسجمهور اقدامی خلاف قانون اساسی انجام میدهد. رئیسجمهور باید حامی قانون اساسی باشد، ولی استعفای خود را اعلام کرد و نخستین کسی شد که قانون را عمل نکرد، پس چه انتظاری باید از باقی مردم داشت؟ شمایی که از قانون اساسی دم میزنی بقالی یا رئیسجمهور؟ شما رابط میان همه قوا و نیروهای کشور هستی و فرض بر این است که منافع کشور را در ارتباط با همه طرفها در نظر داری در حالی که ترک منصب را ترجیح میدهی و میروی! این منطقی است؟ میخواهی همه ما کشور را تعطیل کنیم و در خانه بنشینیم! خیلیها سمتهای خود را ترک کردند و بیروت، سلیمانیه و جاهای دیگر رفتند.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/