صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۰۷ دی ۱۳۹۸

بازگشت بومرنگ تروریسم به سمت آمریکا / غرب نگران تروریسم درونی زاییده تفکرات راست افراطی است

آمارها نشان می‌دهند در سال 2020 باید منتظر وقایع تروریستی جدیدی در غرب باشیم که در سیاست خارجی آمریکا یا خاورمیانه ریشه ندارند بلکه ناشی از ادبیات ضد مهاجر و بیگانه‌ستیز ترامپ است.
کد خبر : 462890

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا - ثمانه اکوان؛ با نزدیک شدن به روزهای آغازین سال 2020 میلادی، رسانه‌های غربی در حال بررسی و مرور اتفاقات یک سال گذشته هستند. برخی از این رسانه‌ها پا را فراتر نهاده و اتفاقات و حوادث یک دهه گذشته را مرور می‌کنند و می‌خواهند بدانند دنیا در یک دهه گذشته چه درس‌هایی از حوادث، اتفاقات، جنگ‌ها، عملیات‌های تروریستی و چالش‌های سیاسی و طبیعی‌ای که با آن روبه‌رو شده، گرفته است.


اتفاقات زیادی به وجود آمده‌اند که چهره دنیا و البته چهره سیاست را در یک دهه گذشته به کل تغییر داده‌اند اما اگر نگاهی امنیتی و سیاسی به وقایع مهم تاریخی داشته باشیم، می‌توانیم همان‌طور که تا چند سال پیش، تاریخ دنیا را به دو بخش قبل از جنگ‌های جهانی و بعد از آن تقسیم می‌کردند، یا آن را به قبل از جنگ سرد و بعد از جنگ سرد تبدیل می‌کردند، این بار ما نیز تاریخ دنیا و تحولات آن را به قبل از اتفاق 11 سپتامبر سال 2001 و بعد از تقسیم کنیم.


باز شدن درهای جهنم به روی غرب آسیا


با این نگاه می‌توان نه‌تنها اتفاقات یک دهه گذشته، بلکه اتفاقات و رویدادها، چالش‌های امنیتی و جنگ‌های رخ‌داده و انقلاب‌های رخ‌داده در بسیاری از کشورهای جهان را در حول و محور همین اتفاق مورد تحلیل و بررسی قرار داد. وقایع تروریستی 11 سپتامبر و بعدازآن فلسفه‌چینی‌های سیاسی آمریکا برای حمله به افغانستان و عراق در جهت «بردن دموکراسی به این کشورها»، همان‌طور که زمانی معمر قذافی پیش‌بینی کرده بود، «درهای جهنم را در خاورمیانه گشود». بعدازاین حملات بود که موج جدید حملات تروریستی نه‌تنها منطقه بلکه کل جهان را درنوردید و ظهور گروه‌های تروریستی جدید چون داعش و النصره در منطقه و پدید آمدن «گرگ‌های تنها» در کشورهای اروپایی را رقم زد.



آمریکایی‌های معترض به سفید برتر پنداران


آمریکا که کوشیده بود با ایجاد ناامنی، از این آب گل‌آلود در جهت منافع خود ماهی بگیرد، این بار با ناامنی «غیرمتقارنی» در سراسر اروپا و غرب مواجه شد. حملات تروریستی یکی پس از دیگری با الهام از حرکات صورت گرفته توسط داعش در عراق و سوریه انجام می‌شد.


از شکار تروریست‌های دست‌پرورده در خاورمیانه تا مشکل جدید آمریکا در داخل


آمریکا بعد از 11 سپتامبر در این‌سوی دنیا به دنبال شکار تروریست‌هایی آمد که خود زمانی برای پرورششان هزینه کرد بود اما بعد از مدتی با مشکل جدیدی روبه‌رو شد که دیگر این بار ریشه گرفته از خاورمیانه و یا سیاست خارجی این کشور نبود.



با روی کار آمدن ترامپ در سال 2016، ادبیات ضد مهاجر و بیگانه‌ستیز او نوع جدیدی از نفرت را در داخل خاک این کشور توسعه و پرورش داد که عواقب آن تا سال 2019 نیز به‌خوبی مشاهده‌شده و می‌رود که در کل کشورهای اروپایی نیز بر سایه نفرت نژادی در بین مردم بیفزاید.



این سیاست‌ها که با دیوار کشیدن و دلال مواد مخدر و متجاوز و تروریست خواندن مهاجران آغاز شد، در نهایت منجر به پدید آمدن رویه‌ای در فعالیت‌های تروریستی شد که دیگر ربطی به خاورمیانه یا مسلمانان نداشت و یک‌راست مرتبط با مسئله سفید برتر پنداران و طرفداران راست افراطی در آمریکا بود.


آن‌طور که در نقشه تهیه‌شده توسط شورای روابط خارجی آمریکا قابل‌مشاهده است، تعداد حملات تروریستی در این کشور که توسط نژادپرستان صورت گرفته هر روز ابعاد وسیع‌تری به خود می‌گیرد و انتظار می‌رود ترند جدید جهانی در تروریسم، رویه‌ای باشد که از داخل خاک کشورهای غربی ریشه گرفته و از خاک سر برمی‌آورد.



نقشه پراکندگی حملات تروریستی توسط راست‌های افراطی آمریکا در بازه زمانی 2018 الی 2019


بر اساس این روند، مشاهده می‌شود که موج‌های تروریسم بیشتر به سمت راست هدایت شده‌اند. در طول مدت دو سال گذشته، افراط‌گرایان دست راستی در آمریکا مسئول 15 حمله از 17 حمله تروریستی در داخل خاک آمریکا بوده‌اند. این رقم، رقم عجیب و جالبی برای بررسی روندهای تروریسم در جهان است.



اگر این روند را با حملات تروریستی صورت گرفته در آلمان، نیوزیلند و نروژ در کنار هم قرار دهیم، متوجه می‌شویم که نگرانی اصلی غرب در دهه 2020 نه تروریسم بیرونی، بلکه باید تروریسم درونی زاییده تفکرات راست افراطی باشد.



این روند به نظر می‌رسد در آمریکا باید بیشترین میزان افزایش را داشته باشد چراکه هر روز بر میزان ادبیات نفرت نژادی که توسط رئیس‌جمهور این کشور تولید می‌شود، اضافه می‌شود. درعین‌حال پیش‌بینی‌شده است که فضای دوقطبی‌ای که به‌احتمال‌زیاد توسط دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در انتخابات 2020 به وجود می‌آید بر میزان نفرت‌های نژادی افزوده و احتمال وقوع حوادث تروریستی مبتنی بر نفرت نژادی در این کشور را بالا خواهد برد.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر