صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۷ - ۰۴ دی ۱۳۹۸

واکنش کاربران توئیتر به آمارسازی‌ رسانه انگلیسی؛ از دهان گشاد رویترز تا دروغ‌ بزرگ

ادعای سراسر دروغ خبرگزاری انگلیسی رویترز، با واکنش‌های منفی و تمسخرآمیز ایرانیان در فضای مجازی همراه بوده است.
کد خبر : 452517

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، رویترز اخیراً مدعی شده در اعتراضات اخیر حدود هزار و 500 نفر کشته شده‌اند. این سبک ادعاهای واهی در راستای سیاست کشته‌سازی قابل تعریف است، دقیقاً همانند همان سیاستی که در عراق یا حتی در فتنه‌های 88 و 96 بارها تکرار شده بود.


این ادعای نادرست و البته سراسر دروغ خبرگزاری انگلیسی رویترز، با واکنش‌های منفی و تمسخرآمیز ایرانیان در فضای مجازی همراه بوده که در ادامه به بخشی از این واکنش‌ها پرداخته شده است.


علی صدری‌نیا یکی از کاربران توئیتر معتقد است که انحلال شبکه‌های اجتماعی فیک‌نیوز مانند آمدنیوز تمام محاسبات دشمن را برهم ریخته است. او می‌گوید: «ظاهراً دستگیری عوامل آمدنیوز حسابی پازل رسانه‌ای ضدانقلاب را ناقص کرده؛ برای همین روزی بی بی سی تلاش می‌کند جای خالی آمدنیوز را پر کند، روزی ایران اینترنشنال و روزی رویترز. به گمانم مسابقه دروغگویی بین این رسانه‌ها حالا حالاها ادامه دارد!».



سارا هوشمندی از دیگران کاربران توئیتر آمار جعلی و اقدام ناشیانه رویترز را مورد تمسخر قرار داده و می‌نویسد: «از اول اغتشاشات تا کنون bbc، اینترنشنال، دخترک مو‌فرفری‌شون مسیح و بقیه رسانه‌های خارج‌نشین روی چند نفر مثل پویا بختیاری مانور دادن؟ نهایتاً پنج شش نفر؛ با احتساب دروغ بزرگ رويترز یعنی ۵۰ تا خانواده شجاع تو این ۱۵۰۰ نفر نبود که پا کار باشه و کمک رسانه‌های انگلیسی سعودی و مسیح کنه؟»



همچنین مصطفی محدثی یکی دیگر از فعالان توئیتری در صفحه شخصی خود این‌چنین می‌نویسد: «1500 نفر کشته، یعنی ۱۵۰۰ خانواده داغدار که صدایی از هیچ‌کدام‌شان به گوش نرسیده. یعنی ۱۵۰۰ نفر دوست و همکار که هیچ نگفتند یعنی ۱۵۰۰ نفر آشنا و قوم و خویش که سکوت کرده‌اند یعنی بالغ بر ده‌ها هزار نفر که نتوانستند حرفی بزنند آیا دهان را می‌شود بست؟ یا دهان رویترز گشاد بود؟»



فاطمه علیزادنیا در توئیتی، آمارسازی رویترز را مورد تمسخر قرار داده است. او در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «با این آمار رويترز شک کردم نکنه منم کشته شده باشم ‌و به این دلیل هنوز اسمی ازم برده نشده که نخواستن یارانه‌‌ام قطع بشه والا شوخی که نیست، رسانه جهانیه».



یحیی یکی دیگر از کاربران توئیتر در صفحه شخصی خود می‌نویسد: «1500 تا کشته! واقعاً رويترز با خودش چی فکر می‌کنه این اعداد و می‌ده لااقل به حرف عفو بین‌الملل گوش می‌داد و دروغای اونو می‌گفت یه حرفی اینا همه‌ش یه چیز می‌خوان اونم بردن پرونده به شورای امنیت همون‌طوری که رضا ناپهلوی و نوچه‌هاش توی گروهکای برانداز می‌گن».



میکائیل دیانی در توئیتی با کنایه به رویترز می‌نویسد: «رويترز خبرگزاری‌ای با قدمت یک‌ونیم قرن خبر زده یک منبع آگاه! بعد ادعایی که به نقل از اون منبع گفته چیه!؟ ۱۵۰۰ کشته! یعنی این خبرگزاری هم در سطح فیک‌نیوزها است! چیزی شبیه آمدنیوز... حماقت خریت می‌آورد و اعتبار می‌کاهد!».



البته در این بین برخی کاربران فضای مجازی نسبت به عملکرد ضعیف رسانه‌های داخلی به‌ویژه صداوسیما خرده گرفته‌اند و یکی از دلایل ارائه آمار و ارقام دروغ از سوی رسانه‌های خارجی را ضعف رسانه‌های داخلی عنوان کرده‌اند.


سید جواد در توئیتر خود این‌گونه نسبت به دروغ‌پراکنی رویترز واکنش نشان می‌دهد. او می‌نویسد: «رهبر انقلاب فرموده‌اند که اگر تاریخ دفاع مقدس گفته نشود، دشمن آنگونه که خودش می‌خواهد می‌گوید. حالا اگر سخن ایشان را به رسانه تعمیم دهیم؛ چنانچه در رسانه، با رعایت ملاحظات امنیتی جامعه را اغنا نکنیم، دشمن آن‌چیزی را که خودش می‌خواهد به مردم می‌گوید».



همچنین برخی کاربران فضای مجازی، کم‌کاری مسئولان را در ارائه به موقع آمارها، از دیگر دلایل آمارسازی رسانه‌های دشمن و معاند می‌دانند.


کیان عبداللهی در توئیتی می‌نویسد: «بی‌عملی و بدعملی مسئولان در ارائه گزارش‌های به موقع و مسئولانه از اتفاقات 98، رسانه‌هایی مثل رويترز رو بدجور به طمع انداخته. ولی این‌ها از وقاحت خبر خرزوخانی رویترز چیزی کم نمی‌کنه؛ شما که با منابع نامرئی و خیالی زدی 1500 نفر، خب میزدی 15 هزار نفر! چرا کم گذاشتی؟».



انتهای پیام/4079/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر