صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۳ - ۰۲ دی ۱۳۹۸

معرفی رآکتور آب سنگین اراک + فیلم

تأسیسات آب سنگین اراک یکی از زیرساخت‌های بزرگ و مهم هسته‌ای ایران است.
کد خبر : 452213

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، تأسیسات آب سنگین اراک معروف به IR-40 یکی از تأسیسات بزرگ هسته‌ای کشور ایران است که در ۷۵ کیلومتری شمال غرب اراک قرار دارد.





امروز هم مدار ثانویه رآکتور تحقیقاتی آب سنگین خنداب اراک امروز با حضور اصحاب رسانه راه‌اندازی خواهد شد. همچنین  در جریان این مراسم، درپوش رآکتور تحقیقاتی آب سنگین نصب می‌شود.


بر اساس این گزارش، رآکتور تحقیقاتی آب سنگین مدرن‌شده خُنداب اراک با هدف کسب تجربه و دانش فنی در طراحی و ساخت رآکتورهای اتمی، تربیت نیروی انسانی متخصص، ایجاد امکانات تحقیق و توسعه در زمینه‌های فیزیک نوترون، ترموهیدرولیک و درمان و تولید رادیو ایزوتوپ در جهت مصارف پزشکی، صنعتی و کشاورزی در حال تکمیل طراحی و ساخت است.


بازطراحی این رآکتور با گردآوری گروهی از کارشناسان و متخصصین داخلی در زمینه‌های گوناگون برای اجرای یکی از پیچیده‌ترین طراحی‌های صنعت هسته‌ای با بالاترین سطح استانداردهای جهانی در دستور کار قرار گرفت. این رآکتور دارای دو مدار است. مدار اول که وظیفه آن برداشت حرارت از قلب رآکتور بوده و مدار ثانویه که وظیفه انتقال حرارت مدار اول به برج‌های خنک‌کننده و نهایتاً به محیط را دارد.


مدار ثانویه شامل مبدل‌های حرارتی- استخر میانی- پمپ‌های انتقال (آب گرم – برج‌های خنک‌کننده و پمپ‌های برگشت آب سرد) است. راهبری این مدار از طریق اُتاق کنترل اصلی رآکتور صورت می‌پذیرد. جهت راه‌اندازی مدار اول رآکتور، ابتدا باید مدار ثانویه و سیستم‌های جانبی مرتبط با آن راه‌اندازی می‌شود تا بعد از آن تکمیل مدار اول و راه‌اندازی غیر اکتیو رآکتور تحقیقاتی خُنداب اراک آغاز شود.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

برچسب ها: انرژی هسته ای
ارسال نظر