صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۰۳ - ۰۱ دی ۱۳۹۸

راهکار مقابله با آلودگی هوای تهران چیست؟

زمان اوج پایداری و آلودگی هوا می‌توان برای مسافرت برنامه‌ریزی کرد و ادارات نیز مانند تعطیلات تابستانی به مدیریت مرخصی کارمندان خود در این یک ماه بپردازند.
کد خبر : 452063

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا  از آنجا که سرعت تولید آلودگی از خودروها و صنایع آلاینده اطراف شهرهای بزرگ و صنعتی بالا است؛ بعید به نظر می‌رسد در کوتاه مدت بتوان تغییر جدی در نوع فناوری خودروها و صنایع ایجاد کرد. در چنین شرایطی می‌توان زمان اوج پایداری و آلودگی هوا برای مسافرت برنامه‌ریزی کرد و ادارات نیز مانند تعطیلات تابستانی به مدیریت مرخصی کارمندان خود در این یک ماه بپردازند.


در ادامه مجموعه توئیت‌های مالک شریعتی، کارشناس حوزه انرژی در این رابطه را می‌خوانید: 


1)#رشتو #تعطیلات_زمستانی تنفس سالم و هوای پاک #حق_مردم است اما این روزها دغدغه اصلی مردم در فصل سرما، دیگر خود سرما نیست. حناچی شهردار تهران اذعان کرد که با عبور شاخص #آلودگی_هوا از مرز 200 و شرایط اضطرار، باید تخلیه شهر از سکنه در دستور کار قرار بگیرد.



2) اصل 50 قانون اساسی: «حفـــاظت #محیط_زیست... وظیفۀ عمومی است... فعالیت‌های اقتصادی و غیر آن که با آلودگی و تخریب غیرقابل جبران محیط زیست ملازمه پیدا کند، ممنوع است.» اما این قوانین بالادستی وقتی پایین می‌آید گرفتار ملاحظات تبصره‌ای و منفعت طلبی شده با #جان_مردم بازی می‌شود


3) حذف عوامل آلاینده از محیط زندگی و #تنفس مردم کاری است که باید انجام شود؛ ولی متأسفانه با سرعت تولید آلودگی از خودروها و صنایع آلاینده اطراف شهرهای بزرگ و صنعتی بعید است در کوتاه مدت بتوان تغییر جدی در نوع فناوری خودروها و صنایع ایجاد کرد.


4) هشدار به بیماران قلبی، افراد مسن و کودکان برای عدم خروج از خانه، تعطیلی موقت صنایع آلاینده، زوج و فرد کردن تردد خودروها از در منازل و توقف فروش روزانه طرح ترافیک، تعطیلی تدریجی مهدکودک‌ها، مدارس و در نهایت دانشگاه‌ها و ادارات دولتی و خصوصی، فقط با #اعصاب_مردم بازی می‌کند.


5) پیشنهاد مشخص چیست؟ #سازمان_هواشناسی می‌تواند با بررسی روند سال‌های گذشته معین کند که در چه روزهایی از سال #آلودگی_هوا به مرزهای اضطرار، هشدار و بحران می‌رسد که با توجه به تجارب چندسال اخیر احتمالاً بازه‌ای یک ماهه در ماه‌های آذر و دی‌ماه مشخص خواهد شد.


6) مجلس می‌تواند به دولت اختیار دهد که سال تحصیلی را در شهرهای در معرض آلودگی هوا ـ یک ماه زودتر آغاز کند و بر اساس پیش بینی سازمان هواشناسی، هر ساله بازه زمانی حداکثر یک ماهه #تعطیلات_زمستانی را لااقل از یک هفته قبل در آن شهرها و مناطق آلوده اعلام و عملیاتی کند.


7) در نتیجه، در زمان اوج #پایداری و آلودگی هوا، دانش آموزان و #دانشجویان به تعطیلات زمستانی می‌روند و خانواده‌ها می‌توانند برای این روزها برای مسافرت خود برنامه ریزی کنند و ادارات نیز مانند تعطیلات تابستانی به مدیریت مرخصی کارمندان خود در این یک ماه بپردازند.


8) با اجرای این تصمیم مسافرت در فصل سرما به مناطق گرمسیری به ویژه سواحل جنوبی کشور رونق می‌گیرد و عاملی برای توسعه #گردشگری و ارتقای اقتصادی آن مناطق می شود، چراکه در تعطیلات تابستانی عمده سفرهای تفریحی به شمال کشور و بعضاً استان‌های سردسیری صورت می‌گیرد.


9) با #تعطیلی_مدارس و #دانشگاه‌ها در فصل سرد سال، میزان قابل توجهی از تقاضای سوخت خصوصاً گاز طبیعی به منظور تأمین گرمایش این اماکن در مناطق سردسیر کشور کاهش می‌یابد و لذا مدیریت مصرف #گازطبیعی نیز از نتایج مهم مدیریت تعطیلات خواهد بود.


10) کار فرهنگی و تشویق مردم به مسافرت در زمستان، تأمین زیرساخت‌های حداقلی گردشگری در مناطق هدف و اعطای مشوق‌هایی برای این مناطق، نظیر کاهش عوارض جاده‌ای آنها یا کاهش موقت مالیات هتل‌ها و رستوران این مناطق نیز ضروری است، ضمن آنکه کار اصولی در حذف آلاینده‌ها نباید فراموش شود.



انتهای پیام/4127/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
فرزانه
10:57 - 1398/10/03
این پیشنهاد های بچه گانه چیه این داده ... باید زخم رو درمان کرد نه اینکه روش فقط یه دستمال گذاشت مکل آلودگی رو باید از بیخ و بن حل کنن ترک شهر که نشد راه حل
مهسان پاریاب
00:06 - 1398/10/03
تو رو خدا یه کاری کنید همه سرطان میگیریم چرا بی خیال مشستید بابا بس کنید دیگه همه افسرده شدیم تا کی دزدی
ناشناس
19:46 - 1398/10/02
دقیقا چنین تصمیمی اگر عملی شود قطعا موثر خواهد بود و با رونق گرفتن بازارشهرهای جنوبی کشور مرهمی بر زخمهای کهنه مردمان خون گرم ان شهرها میشود
سی
18:46 - 1398/10/02
شهر ها بزرگ با ایجاد اتوبان های جدید و رفع موانع موجود در ایجاد ترافیک در بزرگراهها و استفاده بهینه از بزرگراههای موجود در شهرها حتی کم کردن زمان طرح ترافیک در زمان پیک صبحگاهی و ایجاد کنار گذر و بزرگراه و آزاد راه در اطراف شهر های بزرگ ونقل مکان بعضی از کارمندان دولت به شهرهای اطراف که در آنجا زندگی میکنند و توسعه هر چه بهتر وسریع تر دولت الکترونیک وایجاد امکانات در شهرهای حاشیه ای بطور مثلا ایجاد دفاتر چابک و کارآمد در شهری کوچک توسط وزارت خانه ها به دلیل عدم مراجعه کنندگان به شهر های بزرگ از جمله تهران وپیشنهاد آخر تبدیل تمامی تاکسی های پلاک شهری شهر های بزرگ رو به ماشین های هیبریدی باعث کم شدن آلودگی می گردد باعث صادرات بنزین و زیاد شدن در آمد دولت و کنترل در پرداخت کرایه ها کم شدن هزینه ها مردم البته تمامی این پیشنهادها می طلبد با مدیریت کار آمد برای هرچه بهتر هوای شهر ها بزرگ اقدامات لازم صورت گیرد تا انشا اله مردم در سلامتی و هوای سالم تر به زندگی خود ادامه دهند