صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۱۲ - ۲۷ آذر ۱۳۹۸

احتمال اخراج لهستان از اتحادیه اروپا

دیوان عالی لهستان در مورد احتمال لغو عضویت این کشور در اتحادیه اروپا به دلیل اعمال اصلاحات قضایی دولت ملی‌گرا هشدار داد.
کد خبر : 451396

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از یورونیوز، تازه‌ترین موارد اصلاحی در نظام قضایی لهستان به مقام‌های این کشور اجازه می‌دهد تا قضاتی را که به این اصلاحات اعتراض دارند، از کار برکنار کنند. اصلاحات پیشنهادی دولت هنوز به طور قطعی تصویب نشده‌اند، اما دیوان عالی لهستان روز سه‌شنبه ۲۶ آذر (۱۷ دسامبر) گفته است که تصویب نهایی آن احتمالاً به لغو عضویت لهستان در اتحادیه اروپا خواهد انجامید.


در لایحه پیشنهادی دولت راست‌گرای لهستان در این زمینه آمده است قضات در صورتی که از جایگاه رسمی خود برای «اتخاذ مواضعی با ماهیت سیاسی» استفاده کرده یا به شیوه‌ای عمل کنند که «در روند کار دستگاه قضایی اختلال ایجاد کند»، از سمت خود عزل خواهند شد.


دیوان عالی لهستان می‌گوید هدف این لایحه دولت، حذف قضاتی است که مشروعیت اصلاحات را زیر سؤال می‌برند. در واقع دولت بر مبنای چنین طرحی قضات را ملزم خواهد کرد تا قوانین مورد نظرش را اجرا کنند، حتی اگر این قوانین «با استانداردهای قضایی رده‌های بالاتر ناهمخوان باشند».


بیانیه هشداردهنده روز سه‌شنبه پس‌ازآن منتشر شد که دیوان عدالت اروپا در مورد این شائبه که مواردی از اصلاحات قضایی لهستان زیر نفوذ سیاسی پیشنهاد شده، نظر دیوان عالی این کشور را جویا شد.


دیوان عالی لهستان نیز چنین تشخیص داد که در اصلاحات مورد نظر دولت، استقلال «شورای عالی قضات» و «دادگاه انتظامی قضات» تضمین نشده است.


علاوه بر این، قضات عالی لهستانی گفتند که لایحه دولت «مشخصاً» برای آن طرح شده که رئیس‌جمهوری آندژی دودا، متحد اصلی حزب حاکم بتواند تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری در ماه مه آینده، رئیس جدید دیوان عالی کشور را انتخاب کند.


کمیسیون اتحادیه اروپا که همان قوه مجریه اتحادیه اروپاست، تاکنون بررسی‌هایی را در پیوند با موضوع حاکمیت قانون در لهستان و مجارستان و به ویژه در زمینه تلاش این دو کشور برای کنترل دادگاه‌ها و رسانه‌ها آغاز کرده است.


این تحقیقات ممکن است منجر به لغو حق رأی این دو کشور در اتحادیه اروپا منجر شود، اگرچه در حال حاضر در اتحادیه اروپا هیچ سازوکاری برای اخراج یک کشور عضو وجود ندارد.


لهستان در سال ۲۰۰۴ میلادی به اتحادیه اروپا پیوست و با وجود تنش‌های میان حزب «قانون و عدالت» و مقام‌های بروکسل، حمایت عمومی از عضویت این کشور در اتحادیه اروپا همچنان بالاست. این کشور یکی از مصرف‌کنندگان مهم بودجه اروپا برای پروژه‌های زیرساختی و کشاورزی است.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر