صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۵ - ۲۷ آذر ۱۳۹۸
هفته پژوهش53/ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد؛

وزارت علوم به دانشگاه‌ها نگاه ملی داشته باشد نه دولتی و غیردولتی/ موضوع فروش صندلی در دانشگاه آزاد، کشف خودمان بود نه دیگران

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بر اساس مصوبه دولت، این دانشگاه نمی‌تواند در پژوهش دولتی ورود کند، گفت: علت این رفتار نگاه دولتی‌محور حکمرانان نظام دولتی است که همیشه نظام دولتی را از دیگر نظام‌ها برتر می‌دانند. 
کد خبر : 451250

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی در حاشیه مراسم هفتمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز در سالن همایش بیمارستان فرهیختگان برگزار شد، با بیان اینکه وزارت علوم در سطح ملی به بحث پژوهش و فناوری نمی‌پردازد، اظهار کرد: در جلسات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شواری عالی عطف، اساس کار این است که به مسائل آموزش عالی نگاه ملی وجود داشته باشد و نباید با نگاهِ دانشگاه دولتی و دانشگاه غیردولتی، این مراکز را از هم تمیز داد.


وی با بیان اینکه هیئت دولت در سال گذشته مصوب کرد که دانشگاه آزاد اسلامی با وجود 59 هزار دانشجوی دکتری و 24 هزار عضو هیئت علمی در پژوهش دولتی نتواند ورود کند، افزود: براساس این مصوبه، دانشگاه آزاد اسلامی قانوناً امکان اینکه از طریق پژوهش، مسئله‌ای را برای سیستم‌های دولتی حل کند، ندارد!


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: متاسفانه وزارت علوم، دانشگاه آزاد اسلامی را که 38 درصد از آموزش عالی کشور را تشکیل می‌دهد؛ در انتخاب استاد نمونه، پژوهشگر نمونه و دانشجوی نمونه کنار گذاشته است! این مسئله برای داعیه‌داران پژوهش ملی، اقدام شایسته‌ای نیست. در کمیته‌های انتخاب پژوهشگر برتر در وزارت علوم، اساتید دانشگاه آزاد  اسلامی و حتی اساتیدی که در هیئت‌‌های ممیزه با تأیید وزارت علوم ارتقا پیدا کرده‌ و دانشیار و استاد شده‌اند، حضور ندارند.


دکتر طهرانچی تصریح کرد: روز گذشته به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، پژوهشگران برتر کل کشور انتخاب شدند و با دستگاه‌های مربوطه در این زمینه همکاری لازم را داشتیم اما پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم نبودند. بعضی از پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی بسیار بالاتر از کسانی بودند که  در مراسم تجلیل از پژوهشگران کل کشور معرفی شدند، اما متأسفانه به جرم اینکه عضو دانشگاه آزاد اسلامی هستند، آنان را انتخاب نکردند!


وی افزود: مجموعه آموزش عالی در فراخوان‌های جذب هیئت علمی نیز، فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی، را با وجود اینکه دارای جایگاه علمی بسیار قوی هستند، انتخاب نمی‌کنند. علت این رفتار وزارت علوم نگاه دولتی‌محورِ حکمرانان نظام دولتی است که همیشه نظام دولتی را از دیگر نظام‌ها برتر می‌دانند.


موضوع فروش صندلی در دانشگاه آزاد، کشف خودمان بود نه دیگران


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ این سؤال که روز گذشته پلیس اعلام کرد که در دانشگاه آزاد اسلامی در رشته پزشکی با بهای 500 تا 800 میلیون تومان صندلی فروخته شده است، گفت: این موضوع در دانشگاه آزاد اسلامی صورت نگرفته بلکه به نام «دانشگاه آزاد اسلامی» توسط عده‌ای انجام شده است.  حراست دانشگاه آزاد اسلامی موفق شده که در این موضوع یک فقره را کشف کند، تحویل مراجع قانونی دهد و پلیس روز قبل آن را اعلام کرده است.


دکتر طهرانچی ادامه داد: به تازگی 20 هزار مدرک جعلی دانشگاهی در کرج کشف شده و اعضای این باند تحویل پلیس داده شدند.  این افراد در حقیقت در درون دانشگاه آزاد اسلامی نیستند و به اسم «دانشگاه آزاد اسلامی» و با جعل و کلاهبرداری، مدرک می‌دهند و این ربطی به نظام درونیِ دانشگاه آزاد اسلامی ندارد.


وی افزود: از خانواده‌ها می‌خواهم به‌صورت جدی به این مسئله توجه کنند و این نحوه از کلاهبرداری و نام‌های جعلی را باور نکنند. حراست و بازرسی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص صندلی‌فروشی، بسیار هوشیارانه عمل کرده‌ و حدود 2 ماه پیش موردی را کشف کرد و به دلیل اینکه باید از طریق مراجع قانونی پیگیری شود، آن فرد را به پلیس تحویل داد و این موضوع در حال پیگیری است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: جاعلان مدرک دانشگاهی مبلغی از 500 تا 800 میلیون تومان به اسم ثبت‌نام در رشته‌های پزشکی از خانواده‌ها گرفته‌اند و این موضوع در حال پیگیری است.  حراست دانشگاه آزاد اسلامی در سال گذشته در خصوص همین قضیه موردی را کشف کرد. در حقیقت چنین مواردی بوده و ارتباطی با دانشگاه آزاد اسلامی ندارد. البته به دلیل اینکه به اسم «دانشگاه آزاد اسلامی» برخی افراد اقدام به کلاهبرداری می‌کنند، ما مأموریت ویژه‌ای به حراست این دانشگاه داده‌ایم و آنان نیز به وظایفشان عمل کرده و پیگیری می‌کنند.


سامانه پایش دانشگاه آزاد اسلامی فعال شد


دکتر طهرانچی از فعال‌سازی سامانه پایش (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای) با تمرکز بر نظام موضوعات پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری در آذر ماه سال‌جاری خبر داد و افزود: امروز به‌مناسبت ایام هفته پژوهش، به‌صورت رسمی نظام موضوعات پایش با 16 برنامه علمی و بیش از 10 هزار زمینه پژوهشی که در درختواره دانش است، آغاز به کار کرده است.


وی خاطرنشان کرد: دانشجویان در سامانه پایش بر اساس یک نظام‌نامه مشخص، موضوعات پژوهشی خود را انتخاب می‌کنند و این سامانه موجب مأموریت‌محوری و جلوگیری از تقلب‌های علمی می‌شود. قانون اسلامی شدن دانشگاه الزام کرده است که پایان‌نامه با نگاه به مسائل و موضوعات کشور باشد و زمینه عملیاتی این موضوع در دانشگاه آزاد اسلامی با نام «پایش» فراهم شده و در هفته پژوهش کار آن آغاز شد.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر