صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش شاخص هوش مصنوعی از سال 2019؛

تحقیق و توسعه هوش مصنوعی افزایش یافته است

گزارش شاخص هوش مصنوعی در سال 2019 نشان می‌دهد کشورهای صاحب سبک در این حوزه، تحقیقات و توسعه را افزایش داده‌اند.
کد خبر : 450322

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در سال‌های اخیر، هوش مصنوعی به سرعت به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از شرکت‌ها در سراسر صنایع تبدیل شده است. تحقیقات آن در سطح سازمانی و سرمایه‌گذاری که به طور فزاینده‌ای توسط سازمان‌های تحت هدایت هوش مصنوعی انجام می‌‌شود، اکنون نیز رایج‌تر شده است. در گزارش شاخص هوش مصنوعی سال 2019 که اخیراً منتشر شده، ابعاد قابل توجهی مربوط به فعالیت و پیشرفت فنی در این حوزه را مشخص می‌کند.


از آنجایی که دنیای هوش مصنوعی در حال حاضر در معیارهای مختلفی ازجمله تحقیقات، تحصیلات و دستاوردهای فنی، در حال شکوفایی است، این گزارش زمینه‌های بسیاری را در بر می‌گیرد. این گزارش، توسط مؤسساتی مانند هاروارد، استنفورد و OpenAI ایجاد شده است.



این گزارش از مجموعه داده‌های مختلفی برای تجزیه و تحلیل جامع وضعیت هوش مصنوعی و فعالیت‌های تحقیق و توسعه آن در سراسر جهان استفاده کرده است که می‌توان به  تحقیق، آموزش، اقتصاد، عملکرد فنی و رهبری هوش مصنوعی اشاره کرد.


براساس این گزارش، انتشار مقالات بازنگری‌شده درباره هوش مصنوعی بین سال‌های 1998 الی 2018، 300 درصد افزایش یافته است. سهم مقالات منتشر شده هوش مصنوعی در کل مقالات در سال 2018، در 20 سال گذشته سه برابر شده است که 3 درصد از مقالات بازنگری‌شده و 9 درصد از مقالات منتشر شده در کنفرانس را تشکیل می‌دهد.


این گزارش همچنین نشان می‌دهد که چین بیشتر از هر کشور دیگری مقالات هوش مصنوعی منتشر می‌کند. با وجود این، کار تولید شده در ایالات متحده تأثیر بیشتری دارد، به‌طوری که نویسندگان آمریکایی 40 درصد بیشتر از میانگین جهانی در زمینه هوش مصنوعی مطلب نوشته‌اند. مؤسسات دولتی چین در سال 2018 نسبت به شرکت‌های خصوصی چینی تقریباً سه برابر بیشتر مقالات هوش مصنوعی تولید کردند. همچنین، این کشور از سال 1998 شاهد افزایش 300 برابری مقالات هوش مصنوعی وابسته به دولت است، در حالی که برای شرکت‌های خصوصی در همان بازه زمانی 66 برابر افزایش یافته است.



در سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه هوش مصنوعی آمریکا با 12 میلیارد دلار در رتبه نخست قرار دارد و پس از آن چین با 6.8 میلیارد دلار در رتبه دوم جای گرفته است. آمریکا همچنین نسبت به سایر کشورها دارای ثبت اختراعات بسیار بیشتری است که در این زمینه با ثبت اختراع سه برابر بیشتر از ژاپن در جایگاه دوم قرار دارد.


همانطور که در گزارش آمده است، آموزش هوش مصنوعی نیز از محبوبیت برابری برخوردار است، به طوری که ثبت‌نام در دوره‌های یادگیری ماشین در دانشگاه‌ها و بصورت آنلاین همچنان رو به افزایش است. یادگیری آنلاین همچنین نقش مهمی در آموزش و توسعه مهارت‌های هوش مصنوعی در نیروی کارِ سراسر جهان دارد.



هوش مصنوعی که به محبوب‌ترین تخصص تبدیل شده است، اکنون در بین فارغ التحصیلان علوم کامپیوتر در آمریکای شمالی به‌عنوان گرایش اول انتخاب می‌شود، پس از آن نیز گرایش امنیت اطلاعات انتخاب می‌شود. یعنی بیش از 21 درصد دانشجویان دکتری‌ علوم کامپیوتر، گرایش هوش مصنوعی را انتخاب می‌کنند که 2 برابر بیشتر از دانشجویان با گرایش امنیت اطلاعات می‌باشند.


از آنجا که الگوریتم‌های هوش مصنوعی روزبه‌روز سریع‌تر و ارزان‌تر می‌شوند، به یکی از مؤلفه‌های اصلی سیستم‌های خودران تبدیل شده است. وسایل نقلیه خودران یکی از کاربردهای آشکار هوش مصنوعی محسوب می‌شوند و تعداد زیادی "نمونه اولیه" از این خودروها در حال حاضر در سراسر جهان در حال آزمایش است. این گزارش حاکی از این است که بیش از هر زمینه دیگری، سرمایه‌گذاری خصوصی در هوش مصنوعی روی اتومبیل‌های خودران  انجام شده است. به‌این ترتیب که 10 درصد از سرمایه‌گذاری‌های جهانی به ارزش 7.7 میلیارد دلار روی اتومبیل‌های خودران و پس از آن در زمینه‌های تحقیقات پزشکی و تشخیص چهره به ارزش 4.7 میلیارد دلار، انجام شده است.


انتهای پیام/4112/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر