صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یادداشت رئیس دانشگاه صداوسیما؛

در «منطقه پرواز ممنوع» بودیم اما حس غربت نداشتیم

فضای غالب سینماها و فیلم‌های ما ۴۰ سال بعد از انقلاب هنوز به گونه‌ای است که برخی خانواده‌ها وقتی به سینما می‌روند انگار در «غربت» هستنداما دیشب در سالن سینما احساس کردم در «خانه» هستیم.
کد خبر : 450299

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، شهاب اسفندیاری دانش‌آموخته کارشناسی کارگردانی سینما و کارشناسی‌ارشد سینما از دانشگاه هنر است که سوابق متعددی در عرصه پژوهش‌های علمی مرتبط با رسانه داشته و هم اکنون رئیس دانشگاه صدا و سیما نیز هست، پس از تماشای فیلم نوجوان پسند منطقه پرواز ممنوع یادداشتی منتشر کرد.


در ادامه یادداشت وی درباره‌ فیلم «منطقه پرواز ممنوع» را از نظر می گذرانید:


دیشب با دخترم رفتیم سینما برای دیدن «منطقه پرواز ممنوع». نگران بودم که خوشش نیاید. اما خیلی شاد و پُر انرژی از سینما آمد بیرون. آنقدر تجربه‌ فوق‌العاده‌ و نادری بود که بغضم گرفته بود! به عنوان یک پدر توصیه می‌کنم اگر فرزند دبستانی یا نوجوان دارید با هم به دیدن این فیلم بروید.


درباره این «تجربه تماشاگری» باید بعدا مفصل‌تر بنویسم. ولی بدون هرگونه داوری درباره انسان‌ها، فضای غالب سینماها و فیلم‌های ما ۴۰ سال بعد از انقلاب هنوز به گونه‌ای است که برخی خانواده‌ها وقتی به سینما می‌روند انگار در «غربت» هستند. دیشب در سالن سینما احساس کردم در «خانه» هستیم.


این که یک گروه قابل توجه از جامعه نسبت به قاطبه فیلم‌های سینمای ایران احساس «غربت» کنند و به سینما نروند، یا بروند و امثال خودشان را در فیلم‌ها، و نیز در سالن‌های سینما نبینند، حتی از نظر اقتصادی هم برای صنعت سینمای ملی لطمه و ضربه است.


امیر داسارگر در نخستین تجربه سینمایی خود تسلط خیلی خوبی بر کارش نشان داده و خصوصا در پرداخت یک داستان پر کشش و بازی گرفتن از نوجوانان فیلم بسیار موفق بوده. باید چشم‌انتظار آثار بعدی او باشیم. تصاویر دل‌انگیز از طبیعت و جلوه‌های ویژه بصری با کیفیت هم از نقاط قوت فیلم است.


هرچند به حامد بامروت‌نژاد بخاطر تهیه‌کنندگی این فیلم یک «خدا قوت» بلند باید گفت، اما بی‌گمان اجر هیچ‌کدام از عوامل این فیلم به اندازه «هادی حجازی‌فر» نیست. شهامت او به عنوان یک هنرمند تراز اول، در آن صحنه پرتاب سنگ به سوی اسرائیل، حقیقتاً ستودنی است. مرا یاد ادوارد سعید انداخت.


نکته آخر اینکه در فیلم تلاش ارزشمندی برای بازنمایی تصویر مثبت از یک نوجوان افغانستانی در کنار دو نوجوان ایرانی فیلم و به عنوان دوست صمیمی آنها شده بود که با توجه به ذهنیت‌های نادرست رایج در بخش‌هایی از جامعه و تأثیر این ذهنیت‌ها بر کودکان و نوجوانان، کاری ارزنده بود.


لازم به ذکر است «منطقه پرواز ممنوع» به کارگردانی امیر داسارگر و تهیه کنندگی حامد بامروت نژاد، تاکنون توانسته است بیش از سه میلیارد فروش کند.


گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا پیش از این گفتگوهایی با امیر داسارگر کارگردان این کار، حامد بامروت نژاد تهیه کننده و همچنین بهار نوحیان بازیگر این فیلم گفتگوهایی ترتیب داده بود که از لینک های زیر قابل مشاهده است.


داسارگر: «منطقه پرواز ممنوع» فاصله نوجوانان با رویاها را کم می‌کند.


بامروت نژاد: با «منطقه پرواز ممنوع» مخاطبان جدیدی را به سینمای ایران اضافه کردیم


نوحیان: آدم‌هایی از جنس رزمندگان مدافع حرم رابطه عاطفی بسیارمحکمی با همسر و خانواده خود دارند


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر