صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۵ - ۲۲ آذر ۱۳۹۸
معاون میراث‌فرهنگی:

بهترین دیپلماسی برای تقویت صلح معرفی میراث ناملموس است

معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: بهترین دیپلماسی که می‌تواند به تقویت صلح و دوستی در دنیا کمک کند معرفی میراث ناملموس و ثبت جهانی آن‌ها است.
کد خبر : 450190

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری  و صنایع دستی، محمدحسن طالبیان  ضمن تبریک ثبت مهارت‌های ساختن و نواختن دوتار در چهاردهمین اجلاس کمیته میراث ناملموس بشری در ارتباط تلاش‌های به ثمر رسیده در ثبت جهانی میراث ناملموس، اظهار کرد: ایران پیش از این موفق به ثبت جهانی 13 اثر میراث ناملموس شده بود که با ثبت این پرونده، تعداد آثار میراث ناملموس ایران که ثبت جهانی شده است، به 14 اثر افزایش یافت.


وی افزود: میراث ناملموس دربردارنده فرهنگ‌ها، آداب و سنن ملل مختلف است و ثبت آن‌ها به صلح و دوستی و جلوگیری از خصومت در میان کشورها کمک می‌کند.


معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: ایران قدمتی طولانی در تاریخ دارد و از نظر میراث ناملموس نیز از جایگاه بالایی برخوردار است، از این رو در تلاش هستیم تا با ثبت جهانی این آثار ضمن صیانت هرچه بیشتر از آن‌ها این جایگاه ویژه را از طریق ثبت به دنیا معرفی کنیم.


طالبیان با بیان این‌که بهترین دیپلماسی که می‌تواند به تقویت صلح و دوستی در دنیا کمک کند، معرفی میراث ناملموس و ثبت آن‌ها است، گفت: بعد از ثبت جهانی مهارت‌های ساختن و نواختن دوتار برخی از کشورها از جمله تاجیکستان و ترکمنستان نیز برای پیوستن به این پرونده اعلام آمادگی کردند که البته این یک تصمیم ملی خواهد بود و نیاز به بررسی دقیق دارد. میراث ناملموس سیال است و از یک کشور به کشور دیگر می‌تواند منتقل شود. با این حال پیشنهاد این دو کشور نیازمند بررسی دقیق از سوی ایران است چون یک تصمیم ملی است.


وی  افزود: با توجه به ظرفیت‌های ایران در حوزه میراث ناملموس در اجلاس بعدی (سال 2021) پرونده مراسم شب یلدا از سوی جمهوری اسلامی ایران معرفی خواهد شد.


انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

ارسال نظر