صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۰۰ - ۲۰ آذر ۱۳۹۸
دانستنی‌های پزشکی/ 16

قرص ملوکاست برای درمان چه بیماری‌هایی مؤثر است؟

قرص ملوکاست با نام عمومی مونته لوکاست، دارویی برای درمان بیماری‌های تنفسی همچون آسم بوده و همچنین برای درمان آلرژی هم مؤثر است.
کد خبر : 449761

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از webmd، قرص ملوکاست با نام عمومی مونته لوکاست (Montelukast) برای جلوگیری از خس‌خس سینه، تنگی نفس ناشی از آسم و کاهش تعداد حملات ناشی از آسم مورد استفاده قرار می‌گیرد.


این دارو برای افرادی‌که دارای مشکلات تنفسی هستند، پیش از فعالیت ورزشی نیز استفاده می‌شود.


ملوکاست همچنین برای تسکین علائم تب یونجه و التهاب مخاط بینی هم از سوی پزشکان تجویز می‌شود.


نکته قابل توجه در مصرف این دارو این است که ملوکاست دارای تأثیر آنی نیست و نمی‌تواند در درمان حمله‌های ناگهانی آسم یا سایر مشکلات تنفسی مؤثر واقع شود.


نحوه مصرف ملوکاست


این داروی خوراکی صرفاً باید با دستور پزشک تجویز شود و میزان مصرف (دوز) آن به وضعیت بدن بیمار و پاسخ آن به درمان تجویز می‌شود.


هنگام شروع به مصرف این دارو -یا زمانی‌که دوز آن افزایش پیدا می‌کند- به عوارض جانبی این دارو توجه کنید زیرا در این زمان احتمال تغییرات روحی- روانی در بیمار بسیار زیاد است.


مصرف این دارو حتماً باید در زمان مشخصی در روز انجام شود ولی در این میان توجه به یک نکته حائز اهمیت است و آن این‌که اگر این دارو را برای درمان آسم و حساسیت مصرف می‌کنید، قرص را در زمان عصر بخورید و در صورتی‌که قرص ملوکاست را برای جلوگیری از آلرژی مصرف می‌کنید آن را تنها در صبح و یا عصر بخورید.


عوارض مصرف ملوکاست چیست؟


همچون همه داروها، ملوکاست نیز دارای عوارضی است اما تجویز آن از سوی پزشک برای بیمار بدان معنی است که مزایای آن بیشتر از عوارض آن است.


در این میان مهم‌ترین عوارض جانبی که مصرف این دارو می‌تواند با خود به‌همراه داشته باشد شامل تغییرات روانی مانند پرخاشگری، اضطراب، افسردگی و یا توهم، بی‌حسی، سوزن سوزن شدن برخی از نقاط بدن، ضعف عضلانی و یا لکنت زبان.


البته آنچه ذکر شد لیست کاملی از عوارض احتمالی این دارو نیست و در زمان مشاهده هرکدام از این علائم یا علائم دیگر حتماً پزشک معالج باید از آن مطلع شود.


منبع اصلی


انتهای پیام/4105/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر