صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۸ - ۱۸ آذر ۱۳۹۸
گام دوم انقلابی دیگر1/ دومین نشست علمی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مطرح شد؛

بررسی علمی بیانیه گام دوم انقلاب/ لزوم استفاده از جامعه نخبگانی در اداره کشور

دومین نشست علمی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به همت دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
کد خبر : 449370

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دومین نشست علمی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز با حضور اساتید دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به‌همت دفتر نهاد نمایندگی رهبری در این دانشگاه‌ در سالن همایش‌های مرکز مطالعات عالی بین‌الملل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.


عباس کریمی، استاد حقوق خصوصی با اشاره به ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی گفت: در پایان این ۴۰ سال باید معایب شناسایی شود؛ یکی از همین معایب پیدایش فساد است. از همین رو باید بیش از گذشته برای نهادینه‌سازی اخلاق برنامه‌ریزی شود؛ هم‌چنین فعالیت‌های فردی و گروهی در جامعه گسترش پیدا کند.


وی با تأکید بر اینکه رشته حقوق در آینده کشور تأثیرگذار است، افزود: حرمت افراد حقوق‌دان باید حفظ شود و از ظرفیت این جامعه نخبگانی استفاده شود. همچنین ارتباط دانشکده حقوق با جامعه افزایش پیدا کند.


لزوم استفاده از جامعه نخبگانی در اداره کشور


در ادامه این جلسه سید طه مرقاتی‌خویی دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه تهران، با اشاره به اینکه کشور باید به نظر اساتید ارزش قائل شود، اظهار کرد: مقام معظم رهبری نیز خواستار استفاده از جامعه نخبگانی در اداره کشور و رفع نیازهای آن است.


در ادامه این نشست امیر ساعد وکیلی با بیان اینکه رویکرد کشور در آستانه ورود به ۴۰ سالگی نگاه به عدالت چگونه است، گفت: یکی از تبعات اینکه دولت‌محور تقسیم امکانات باشد، فساد است. بسیاری از مسئولیت‌های دولت می‌تواند در بخش خصوصی اجرا شود، برخی اوقات مفهوم عدالت برداشت درستی نمی‌شود، تقسیم امکانات کشور تنها با رویکرد اقتصادی میسر نخواهد بود.


وی افزود: استفاده از افراد صاحب‌نظر و نخبه یک نوع عدالت اجتماعی است اما متأسفانه بسترهای لازم آن ایجاد نشده و در کشور سهم نیروی جوان و نیروی انسانی دیده نشده است.


این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه مفهومی که در حکومت علوی به پیش‌زمینه عدالت بازمی‌گردد، گفت: این همان عدالت‌سازی است که ما در قالب نظام‌های بین‌المللی نقشی نداشته‌ایم؛ زیرا نسبت به نظام‌های بین‌المللی نگاه منفی داشته‌ایم و خود را از حضور در اماکن بین‌المللی خود را محروم ساخته‌ایم.


وی ادامه داد: صنعت نیازمند نظام قانونی است که می‌تواند با اتکای توان داخلی پیشرفت کند‌. همچنین تبلیغات نارسای مسئولان،  از نشان دادن دستاوردهای انقلاب جلوگیری کرده است.


تفسیر بد از استقلال دانشگاه‌ها


حسن محسنی عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، اظهار کرد: از جهت علم و دانش، توجه به آن در کشور بدون تضمین استقلال دانشگاه‌ها و پذیرش دانشگاه‌ها بدون اینکه آن‌ها به عنوان مرجع علمی شناخته شوند امکان‌پذیر نیست.


وی با تأکید براینکه استقلال دانشگاه‌ها بد تفسیر شده است، ادامه داد: استقلال به معنای خود آئینی است که در دانشگاه با استفاده از قانون کشور صورت بگیرد همانند حوزه‌های علمیه کشور. دانشگاه‌ها وابستگی فرهنگی  و اقتصادی دارند.


این عضو هیئت علمی عنوان کرد: کف خواسته دانشگاه برابری استقلال از نظر ساختاری با حوزه‌های علمیه است.


محسنی با بیان اینکه رهبر در اکثر فضاهای مجازی حضور دارند، گفت: استقلال دستگاه قضایی به عنوان دستگاهی که بتواند با فساد مبارزه کند، در هیچ نظامی مخالفت نمی‌شود. این استقلال نمود بیرونی پیدا نکند، سبک زندگی، عزت ملی و... از بین می‌رود. رابطه بین دانشکده حقوق و دادگستری باید افزایش پیدا کند. این ارتباط وجود دارد اما ضعیف! گام بعدی نیز ایجاد امید است. در دانشگاه‌ها دانشجویان به سختی امیدوار می‌شوند.


به گفته این استاد رشته حقوق اگر اساتید تحت فشار بیشتری قرار بگیرند، از کلمه استقلال دانشگاه‌ها یک لفظ باقی خواهد ماند.


این نشست به منظور گفتمان سازی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که سال گذشته به مناسبت چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران توسط مقام معظم رهبری صادر شد، جهت استفاده علمی و کاربردی از بیانات معظم له و جامه عمل پوشاندن به راهنمایی ایشان برگزار شده است و فرازهایی از این بیانیه که مرتبط با رشته‌های حقوق و علوم سیاسی است، مورد بحث  و بررسی قرار گرفت.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر