صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۰ - ۱۷ آذر ۱۳۹۸

برتری مقاله عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اسلام‌آباد غرب در همایش ملی ناجا

مقاله عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلام‌آباد غرب در همایش ملی ناجا و جامعه اسلامی به‌عنوان مقاله برتر انتخاب شد.
کد خبر : 449124

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اسلام‌آباد غرب، مقاله پژوهشی علی مرادی دانشیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلام‌آباد غرب با عنوان تبیین نحوه برخورد حکیمانه پلیس با مردم در جامعه اسلامی با رویکرد پدیدارشناسی به‌عنوان مقاله برتر و کسب رتبه نخست به‌صورت سخنرانی ارائه شد.


در خلاصه این مقاله آمده است: یکی از موضوعات مورد مطالعه اندیشمندان حوزه علوم اجتماعی؛ برخوردهای مناسب و حکیمانه پلیس با مردم است. برخورد حکیمانه برخوردی توأم با حفظ حرمت، تعامل دوسویه، با صبر و شکیبایی و هوشمندانه و متعهدانه بوده که می‌تواند مشارکت شهروندان را در تأمین امنیت اجتماعی ارتقا دهد. این مطالعه با هدف تبیین نحوه برخورد حکیمانه پلیس با مردم در جامعه اسلامی و با رویکرد پدیدارشناسی، انجام گرفته است.


جامعه آماری در این مطالعه 30 نفر از شهروندان کرمانشاه است که به‌صورت نظری انتخاب و با استفاده از ابزار مصاحبه و مشاهده اطلاعات لازم از آنها گردآوری شد. مصاحبه‌های جمع‌آوری‌شده با استفاده از کدگذاری مورد توصیف و طبقه‌بندی قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان می‌دهد که در مرحله کدگذاری باز 26 مفهوم مشترک، در کدگذاری محوری به پنج مقوله اصلی و در نهایت مقوله هسته‌ای رفتارهای حکیمانه تعریف و تبیین شد.


در نتیجه‌گیری نهایی این مقاله آورده شده که مفهوم رفتارهای حکیمانه در سیستم معانی ذهنی و تجربه زیسته پاسخگویان، کنشی اثباتی و سلبی است که می‌تواند سایر کنش‌های اجتماعی و کردارهای ما را تعریف و بازتعریف کند. این کنش در فرایند اجتماعی شدن شکل گرفته و در تجربه اجتماعی کسب می‌شود و رعایت آن می‌تواند در فرایند زمانی جامعه‌پذیری؛ یک جامعه مطلوب و ایدئال را تصویر کند.


این کنش اجتماعی در سه سطح یک سیستم اجتماعی به‌عنوان عناصر سه‌گانه کارکرد خود را نشان دهند در سطح عملکردها که همه  فعالیت‌های اجتماعی فرد را در تعامل با دیگران نشان دهد؛ در سطح عواطف و نگرش‌ها که حاصل قضاوت‌هایی که میان ما و در درون گروه‌ها شکل می‌گیرد و در نهایت در گام انتزاعی‌تر سطح معرفتی است که شناخت و آگاهی ما را به واقعیت‌های اجتماعی در محیط پیرامون تعریف می‌کند.


می‌توان در سه حیطه تعریف شده انضباط اجتماعی شکل گیرد تا برخوردهای حکیمانه شکل بگیرند: نخست اینکه تفکر منضبط و خرد تعریف‌شده به ما کمک می‌کند که به‌صورت منظم و پیوسته در مورد مسائل صحیح فکر کنیم و تصمیم بگیریم؛ دوم اینکه احساسات و عواطف منضبطی نیاز داریم که بتوانیم در برخی موقعیت‌ها آن را بروز دهیم و در برخی موقعیت‌های اجتماعی آن را کنترل کنیم و سوم اینکه عملکرد منضبطی داشته باشیم که بتوانیم حداکثر بهره‌برداری از امکانات اجتماعی در راستای تحقق آرمان‌های نظام اسلامی داشته باشیم.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر