صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۸ - ۱۶ آذر ۱۳۹۸

چرا کاهش قیمت مسکن مانع افزایش نرخ اجاره بها نشد؟

استاد دانشگاه امیرکبیر درباره علت افزایش نرخ اجاره مسکن گفت: طولانی شدن ساخت و تحویل مسکن امید و اقدام ملی مسکن موجب این موضوع شده است.
کد خبر : 448929

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، حاتمی در پاسخ به  این سوال که چرا در ماه‌های گذشته علیرغم کاهش قیمت مسکن نرخ اجاره بها روند صعودی داشته است، گفت: وقتی اعلام می‌شود که قرار است در بخش مسکن اقداماتی مثل طرح مسکن امید و یا طرح مسکن ملی آغاز شود اما زمان اجرای آن طولانی می‌شود متقاضیان مسکن در انتظار امکانات جدید می‌مانند اما طولانی شدن آغاز این برنامه موجب مشکلاتی در بازار مسکن می‌شود.


وی با اشاره اینکه امکانات محدود و کاهش عرضه مسکن باعث می‌شود تا تقاضا برای تهیه و خرید مسکن مناسب افزایش یابد اظهار داشت: در 2 سال اخیر شاهد جهش قیمت مسکن و سپس کاهش آن بودیم اما می‌بینیم که اجاره بهای مسکن از این کاهش قیمت تبعیت نمی‌کند.


حاتمی افزود: وقتی عرضه مسکن کاهش می‌یابد و تقاضا رو به افزایش می‌گذارد انتظار مشاوران املاک در خرید و فروش مسکن برآورده نمی‌شود پس در جستجوی رونق و افزایش نرخ اجاره بها در بازار می روند.


عضو هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: وقتی خرید و فروش مسکن کاهش می‌یابد سرمایه‌گذاران به دلیل برآورده نشدن انتظارات خود به سمت بالا بردن ودیعه مسکن حرکت می‌کنند تا سرمایه خود را به نوعی جبران کنند.


وی با اشاره به اینکه این وضعیت دامن‌گیر سازندگان مسکن هم می‌شود، ادامه داد: وقتی قیمت سکه افزایش می‌یابد بانک مرکزی با عرضه سکه سعی می‌کند تعادل را به بازار برگرداند اما در بخش مسکن این وضعیت وجود ندارد و حال که عرضه کم است تقاضا رو به فزونی می‌گذارد.


*دولت نباید اجازه دهد فاصله عرضه و تقاضای مسکن افزایش یابد


حاتمی تصریح کرد: دولت باید با مدیریت و دریافت عوارض و مالیات در کنار تشویق برای تولید مسکن عرضه مسکن را افزایش دهد تا بیش از این شاهد فاصله عرضه و تقاضای مسکن کم برای بازار مسکن خطرناک خواهد بود نشویم.


به گفته وی، قطعاً با استفاده از دریافت مالیات بر خانه‌های خالی از سکنه می‌توانیم تعداد زیادی از واحدهای مسکونی را وارد بازار کرده و تعادل را تا حدودی به بازار مسکن برگردانیم.


انتهای پیام/

برچسب ها: طرح ملی مسکن مسکن
ارسال نظر