صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۲ - ۱۴ آذر ۱۳۹۸
در گفتگوی آنا با یک جامعه‌شناس مطرح شد؛

عامل 55 درصد طلاق‌ها اعتیاد است/ تأثیر دوستان ناباب در معتاد شدن افراد چقدر است؟

یک جامعه‌شناس موضوع اعتیاد را ابرمعضل اجتماعی در کشور دانست و گفت: 55 درصد طلاق‌های رخ داده در جامعه به‌دلیل اعتیاد است.
کد خبر : 448433

احسان غلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاهی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، موضوع اعتیاد در جامعه را یکی از معضلات اصلی در کشور دانست و اظهار کرد: متأسفانه این موضوع نه تنها موجب بر هم خوردن بنیان خانواده می‌شود، بلکه زمینه بروز سایر جرائم و آسیب‌های اجتماعی نظیر طلاق، نزاع و ... را نیز فراهم می‌کند. در نتیجه دولت، پلیس، ستاد مبارزه با مواد مخدر و هر نهادی که در این زمینه مسئولیت دارد، اگر اقدامات شایسته‌ای در راستای ریشه‌کن کردن این معضل انجام دهد، درحقیقت جلوی بروز سایر جرائم و آسیب‌ها را نیز گرفته است.


وی با بیان اینکه اعتیاد عامل 55 درصد طلاق‌های رخ داده در جامعه است، اظهار کرد: نکته دیگر این است که حدود 70 درصد زندانیان حاضر در زندان‌ها نیز به‌دلیل مسائل مرتبط با مواد مخدر زندانی شده‌اند، لذا اگر جلوی موضوع اعتیاد و دسترسی آسان به مواد مخدر در شهرها گرفته شود، قطعاً تعداد زندانی‌ها و از طرفی آسیب‌های اجتماعی در جامعه کاهش بسزایی خواهد داشت.


قاچاقچیان برای توزیع مواد مخدر به سراغ حاشیه‌نشینان می‌روند


این جامعه‌شناس، فقر و شرایط نامساعد اقتصادی را از دیگر عواملی عنوان کرد که افراد را به سمت مصرف مواد مخدر می‌کشاند، تصریح کرد: این موضوع در حاشیه شهرها به‌طور واضح مشاهده می‌شود و براساس آمار و گزارش‌هایی که از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام می‌شود، آمار معتادانی که از حاشیه شهرها جمع‌آوری شدند بیشتر از مرکز شهرهاست، لذا دولت و البته خیرین اگر توجه بیشتری برای بهبود وضعیت معیشتی حاشیه‌نشینان داشته باشند، قطعاً شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی در این مناطق خواهیم بود. متأسفانه اکثر افرادی که در حاشیه شهر تهران زندگی می‌کنند، از سایر شهرستان‌ها برای کار کردن به تهران آمدند و به‌دلیل بالا بودن هزینه‌ها در پایتخت به حاشیه شهر رفته‌اند و این افراد برای کسب درآمد هر کاری می‌کنند و به همین دلیل است که توزیع‌کنندگان مواد مخدر از ساکنان این مناطق برای توزیع انواع مواد مخدر در شهر استفاده می‌کنند.


غلامی گفت: وقتی دسترسی به مواد مخدر آسان باشد، طبیعی است که افراد به‌راحتی به سمت مصرف مواد می‌روند.


وی راه‌های پیشگیرانه را بهترین روش برای جلوگیری از معضل اعتیاد عنوان کرد و گفت: ما معتقدیم اقدامات پیشگیرانه باید از خانواده‌ها آغاز شود و اگر والدین نظارت خود بر رفتار فرزندان را بیشتر کنند، کمتر فردی در دوران نوجوانی به سمت مواد مخدر می‌رود. متأسفانه درحال حاضر مواد مخدر به داخل مدارس نیز راه پیدا کرده است. از طرفی رسانه ملی نیز می‌تواند با تولید محتواهای آموزشی و هشداردهنده نسبت به مضرات مصرف مواد مخدر، خانواده‌ها، نوجوانان و جوانان را آگاه کند، چراکه برخی از افراد خیال می‌کنند که مصرف مواد مخدر برای بار اول هیچ ضرری برای فرد مصرف‌کننده ندارد. این درحالی است که مصرف یک‌بار مواد مخدر می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری روی بدن انسان داشته باشد.


دوست ناباب، عامل 75 درصدی معتاد شدن افراد در کشور


این جامعه‌شناس با اشاره به اینکه 75 درصد معتادان توسط دوستان ناباب به سمت مصرف مواد مخدر رفته‌اند، خاطرنشان کرد: متأسفانه در مدارس ما قدرت «نه گفتن» به دانش‌آموزان آموزش داده نمی‌شود و همین عامل موجب می‌شود تا افراد درصورت وسوسه دوستان خود به مصرف مواد مخدر، به خواسته آنها بله بگویند.


غلامی خاطرنشان کرد: جمع‌آوری معتادان و انتقال آنها به مراکز بازپروری برای سم‌زدایی و بهبود آنها امری مفید محسوب می‌شود، اما بهترین روش برای حل معضل اعتیاد در کشور توجه به اقدامات پیشگیرانه است. البته رسانه ملی، سازمان‌های مردم‌نهاد و خیرین نیز می‌توانند نقش بسزایی در حوزه پیشگیری ایفا کنند.


انتهای پیام/4110/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر