بازی رسانهها برای تحمیل محل مورد علاقه خود به جشنواره فجر/ بعد از 38 سال همچنان درگیر مکان!
گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا: دو ماهی بیشتر به جشنواره فیلم فجر باقی نمانده و در روزهایی که قرار است این رویداد سی و هشتمین دوره خود را کلید بزند، همچنان برخی حواشی، مسئلهساز و سوژه رسانهها شده و حول این رویداد میچرخد؛ نه فیلمها، تصمیمات و احتمالاً تغییرات دوباره سیاستگذاری جشنواره!
همانطور هم که بعد از سالها، گویا قرار است مشکل جشنواره فجر، دوباره محل برگزاری باشد ولاغیر. تغییرات متعددی که همه ساله نیز از جابجایی برج میلاد گرفته تا ملت و ... همچنان یقه این رویداد سینمایی را گرفته و گویا بالاخره به سرانجامی نیز نخواهد رسید. در این بین همیشه هم گروهی مخالفند و گروهی موافق. برخی هم این وسط گویا هیچکارهاند و تصمیم به هر سو که برود مجبورند قبول کنند.
درحالیکه کسی حواسش نیست اعتبار یک جشنواره، به همین مکان ثابت نیز هست که باید میزبانی محترم از فیلمساز و رسانه داخلی و خارجی شمرده شود.
در این دعوای دوباره بر سر تغییر و شاید تکرار مکان جشنواره فیلم فجر، هر رسانه و خبرنگاری هم بسته به اینکه مسیر «خانه تا مکان»ِ موردنظر کجاست، اظهار نظر میکند و دست به انتخاب شخصی میزند. اینگونه نیز تصمیمات دلسوزانه نیز ابتر میماند و گوش شنوا نخواهد داشت.
درحالیکه کسی حواسش نیست که اعتبار یک جشنواره، جدای از اینکه چه فیلمهایی باید در آن به رقابت بپردازند و کدام فیلمساز باید در آن جولان دهد و غیره، به همین مکان ثابت نیز هست که باید میزبانی محترم از فیلمساز و رسانه داخلی و خارجی شمرده شود.
بعد از گذشت 38 سال انگار نمیتوان به این اما و اگرها پایانی بدهیم؛ نه اینکه مکانی ثابت برای جشنواره لزوماً ساخته شود اما حداقل باید به معیارهایی استاندارد رسید و همه ساله با یک هزینه-فایده بهتر، گامی روبه جلو برداشت و نه عقبگردهای کاملاً سلیقهای.
البته بنا بر خبرها دبیر جشنواره فجر طی روزهای اخیر با مدیران میزبانان احتمالی فوقالذکر، رایزنیهایی داشته اما احتمالاً این فشار رسانهها و سلایق بیربط است که جمعبندی نهایی را رقم میزند؛ این وسط باید دید زور و محل دسترسی کدام طیف از رسانهها به «مکان مربوطه» بیشتر است که دقیقاً همان را به عنوان میزبان نیز انتخاب کنند!
بعد از گذشت 38 سال انگار نمیتوان به این اما و اگرها پایانی بدهیم؛ نه اینکه مکانی ثابت برای جشنواره لزوما ساخته شود اما حداقل باید به معیارهایی استاندارد رسید.
هرچند که دو میزبان قبلی جشنواره فجر اعم از برج میلاد و پردیس ملت و حتی چهارسویی که پذیرای جشنواره جهانی است، اشکالات متعددی دارند که یکی دامنگیر مسیر است و دیگری سالن و لابد امکانات پذیرایی(!) و جز آن. هرچند این مشکلات را میتوان در طول سال حل کرد و نه زمان حداقلی مانده به جشنواره. خصوصاً اینکه لازم است به راه حلی جدی بر سر جدایی یا وفاق محل حضور اهالی رسانه و هنرمندان نیز رسید تا اینقدر شاهد چندپارگی این جشنواره سینمایی مدعی نباشیم. بالاخره باید به نتیجه برسیم که آیا جشنواره قرار است یک دورهمی دوستانه باشد یا مکانی بینظم و محل حضور افراد باربط و بیربط یا ...؟
فعلاً که درگیریها بر سر مکان جشنواره است؛ یعنی موضوعی داغ که این روزها حتی سر و کارش به کمپین و امضا هم کشیده شده، شاید با گروهبندی و زوری کردن انتخابها، جایی را به مدیران جشنواره نیز تحمیل کنند. احتمالاً اینجا نیز پای منافع فردی و گروهی در میان است!
انتهای پیام/4139/پ
انتهای پیام/