صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۸ آذر ۱۳۹۸
در گزارش آنا بخوانید؛

امنیتی کردن یک طرح اقتصادی توسط روحانی/ چرا کارگر پمپ‌بنزین از افزایش قیمت‌ها باخبر بود ولی رئیس‌جمهور نه؟!

روحانی در حالی بی‌اطلاعی از زمان افزایش قیمت بنزین را فریاد می‌زند که وزیر کشور گفته است، کارگران جایگاه‌های پمپ‌بنزین از ۲۴ ساعت قبل افزایش و سهمیه‌‌بندی بنزین از موضوع اطلاع داشتند.
کد خبر : 447290

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، تصمیم دولت مبنی بر افزایش قیمت بنزین شوک بزرگی در هفته‌های گذشته به کشور وارد کرد و اجرای غیرکارشناسی آن سبب شد مردم روزهای سختی را پشت سر بگذارند.


طبق اسناد بالادستی مجلس شورای اسلامی اختیار تصمیم‌گیری درباره نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها برعهده دولت‌ها گذاشته است و در ماده 49 برنامه ششم توسعه به دولت اجازه می‌دهد، به منظور ارتقای عدالت اجتماعی، افزایش بهره‌وری در مصرف آب و انرژی و هدفمند کردن یارانه‌ها در جهت افزایش تولید و توسعه نقش مردم در قیمت حامل‌های انرژی و سایر کالاهای و خدمات یارانه‌ای را با رعایت ملاحظات اجتماعی و اقتصادی و حفظ مزیت نسبی و رقابتی برای صنایع و تولیدات، به تدریج تا پایان سال ۱۳۹۹ افزایش دهد.


تخلف دولت در ماده 39 برنامه ششم توسعه


ماده 39 قانون برنامه ششم توسعه هم دولت را مکلف کرده هر سال 20  درصد قیمت سوخت را افزایش دهد و به تدریج برنامه اجرای این قانون را پیش ببرد به نحوی که کمترین آسیب را برای جامعه و مردم داشته باشد.


اما دولت اصلاح‌طلبان با لجبازی‌های سیاسی، قانون افزایش قیمت بنزین که در دولت قبل تقریباً روی ریل اجرا افتاده بود را متوقف و به بهانه فسادآور بودن بنزین دو نرخی، کارت‌های سوخت را از گردونه سوخت‌رسانی کشور خارج کرد.


با شکست سیاست‌های گفتگو با آمریکا و اروپا، دولت یازدهم و دوازدهم خود را ناچار به بازگشت به اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها دید، شرایط خاص دولت پس از برجام و تشدید تحریم‌ها هم مایه آن بود که رهبر معظم انقلاب در حکم حکومتی به روحانی اجازه دهند تا تصمیم‌های خود را در زمان فشرده‌تر و سریعتر به عمل برساند تا مردم فشار اقتصادی کمتری را متحمل شوند، بنابراین با تشکیل شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا به ریاست رئیس جمهور موافقت کردند.


روحانی صدای حامیان مجلسی را هم درآورد


عملکرد سؤال برانگیز حسن روحانی پس از به دست گرفتن سکان ریاست شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا، حتی صدای حامیانش در مجلس شورای اسلامی را هم بلند کرد. غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی رئیس فراکسیون مستقلان مجلس در رابطه با نحوه اجرای قانون هدفندی یارانه‌ها در دولت اصلاح‌طلبان به آنا گفت: می‌گویند افزایش قیمت بنزین در جلسه سران قوا در شورای هماهنگی اقتصادی تأیید شده اما دولت باید به نمایندگان مجلس بگوید درآمدهای ایجاد شده، کجا هزینه می‌شود و اینکه به ۶۰ میلیون نفر چقدر یارانه پرداخت کنیم و اختصاص ۶۰ لیتر بنزین به مردم کجا تأیید شده است؟


نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قطعاً مجلس این ایراد قانونی را به خوبی در بودجه ۹۹ پیگیری خواهد کرد، تصریح کرد: مشخص نیست دولت چه هدفی را در نحوه افزایش قیمت بنزین دنبال می‌کند.


مهرداد لاهوتی از دیگر حامیان دولت است که در واکنش به رفتار دولت به آنا می‌گوید: این تصمیم دولت اشتباه بزرگی بود چرا که در هر سال دولت بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی پرداخت می‌کند و علاوه بر یارانه‌های نقدی قبلی، ۳۱ هزار میلیارد تومان دیگر هم با این برنامه به مبلغ یارانه‌ها اضافه کرد.


وی با اشاره به اینکه دولت با این تصمیم ۶۰ میلیون نفر از اقشار کشور و ۷۵ درصد آحاد مردم را یارانه‌ بگیر کرد، افزود: اگر این تعداد از مردم کشور مستحق دریافت کمک نقدی هستند واقعاً باعث تأسف است. به اعتقاد این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اشتباه دیگر دولت این بود که درباره تصمیمش برای افزایش قیمت بنزین با مردم صحبت نکرد.


شوخی بنزینی روحانی در آذربایجان


واکنش‌های اجتماعی و سیاسی به تصمیم روحانی در حالی طی روزهای گذشته تمام کشور را فراگرفته بود که رئیس جمهور هیچ حرفی برای گفتن با مردم نداشت و همچنان به سکوت خود ادامه می‌داد.


پنجشنبه شب اما روحانی در جمع مدیران استان آذربایجان شرقی چهره‌ دیگری از دولت به نمایش گذاشت که بار دیگر مردم را متحیر و دلزده از شفاف نبودن رئیس دولت کرد و اینکه او هم همزمان با مردم از افزایش قیمت بنزین اطلاع پیدا کرده است!


رئیس جمهور در سخنانی که افکار عمومی را به تعجب واداشته اظهار می‌کند که نحوه و زمان اجرای سهمیه‌بندی بنزین به وزیر کشور و شورای عالی امنیت ملی واگذار شده بود.


بی‌خبری رئیس‌جمهور از تحولات کشور


وی مدعی شد به شورای عالی امنیت ملی که خودش رئیس آن است! دستور داده تا نحوه تبلیغات، برنامه‌ریزی و اجرای افزایش قیمت بنزین را خودشان مدیریت کنند و با صدا و سیما هم هماهنگ باشند و هر زمانی را که مناسب دیدند آن را اجرا کنند و در تمسخر افکار عمومی با خنده می‌گوید حتی از آنان خواستم زمان اجرای آن را به من هم نگویند! بنابراین من هم همزمان با مردم از این طرح مطلع شدم.


نحوه برخورد رئیس جمهور با افکار عمومی در قضیه بنزین حتی لیدرهای اصلاح‌طلبی و حامیان دولت را عصبانی کرده است.


عرق شرم کرباسچی از قهقهه روحانی


غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی که از سینه چاکان روحانی در انتخابات 92 و 96 بود، در توئیتی به جای پاسخ به ملت درباره عملکرد دولتی که با رأی اصلاح‌طلبان سر کار آمد خود را در جایگاه سؤال کننده قرار می‌دهد و در واکنش به رفتار روحانی می‌نویسد: به عنوان حامی این دولت غرق در عرق شرم از مصاحبه وزیر کشور بودم که سخنان همراه با قهقهه جناب رئیس جمهور پاک نا امیدمان کرد. دریغ از کمی انصاف و احساس و تدبیر!


حال گویا مردم باید پرتقال فروشی را پیدا کنند که عالی‌ترین مقام اجرایی کشور و رئیس شورای عالی امنیت ملی است و پاسخ دهند آقای رئیس دولت، زمان اجرای تصمیم به این مهمی که به قول خودش در جای دیگری گرفته شده! کجای زمان و مکان ایستاده بود و دقیقاً به چه چیز فکر می‌کرد!


ادعای روحانی مبنی بر بی‌اطلاعی از زمان اجرای افزایش قیمت بنزین در حالی مطرح می‌شود که پیش از آن وزیر کشور در برنامه تلویزیونی گفته بود: کارگران جایگاه‌های بنزین از ۲۴ ساعت قبل موضوع سهمیه‌بندی بنزین را اطلاع داشتند!


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر