صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۶ - ۰۷ آذر ۱۳۹۸
آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار دکتر طهرانچی:

رابطه نزدیک حوزه و دانشگاه مایه وحشت بیگانگان است/ تأکید بر ضرورت همکاری حوزه و دانشگاه

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در این دیدار با اشاره به نام دانشگاه آزاد اسلامی اساس حوزه و دانشگاه علم است. علم هم با علم تضاد ندارد. همکاری حوزه و دانشگاه ضروری است و هیچ‌کدام بی‌نیاز از دیگری نیستند.
کد خبر : 447288

به گزارش حوزه دانشگاه وسیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز با حضور در بیت آیت‌الله العظمی ناصر مکارم شیرازی با ایشان دیدار و گفت وگو کرد و در جریان روند بهبودی ایشان قرار گرفت.


آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در این دیدار با اشاره به نام دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه همانطور که از نام آن پیدا است، دانشگاهی آزاد اما اسلامی است و اسلام خط قرمز آن باشد.


این مرجع عالی قدر عنوان کرد: اساس حوزه و دانشگاه علم است. علم هم با علم تضاد ندارد. همکاری حوزه و دانشگاه ضروری است و هیچ‌کدام بی‌نیاز از دیگری نیستند.


وی اظهار داشت: اصلاحات دینی باید از دانشگاه آغاز شود، همانطور که شروع مسائل سیاسی هم از دانشگاه است و دانشگاه باید به موضوعاتی همچون نماز و جهات مختلف اجتماعی و ... دانشجویان توجه داشته باشد.


آیت الله العظمی مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: مدیریت صحیح باید بر دانشگاه حاکم باشد تا بتوانند دانشگاه آزاد اسلامی را راهنمایی کرده و اصلاحات دینی از دانشگاه آغاز شود.


وی با اشاره به اهمیت کیفیت در دانشگاه خاطرنشان کرد: اینکه دانشگاه چه تعداد دانشجو داشته باشد، اهمیت چندانی ندارد، بلکه خروجی دانشگاه مهم است که چند نخبه از دانشگاه فارغ‌التحصیل می شوند و دانشگاه چه گشایشی در مسائل مردم ایجاد می کند. بنده زمانی که باخبر می‌شوم که دانشجویان ابداعات و اختراعاتی داشته‌اند و توانسته‌اند مشکلات مردم را حل کنند، بسیار خوشحال می‌شوم.


آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی افزود: دانشگاه‌ها باید دانشجویان را علاقه‌مند به کشور و نظام کنند تا شاهد خروج آنها از کشور نباشیم. مایه تأسف است که ما مغزها را پرورش دهیم، اما بهره‌برداری آن نصیب بیگانگان شود.


وی در ادامه با بیان اینکه علوم انسانی با فقه اسلامی رابطه تنگاتنگی دارد، گفت: دانشگاه‌ها به جای آنکه علوم انسانی را ترجمه کنند و از خارج بگیرند، باید آن را در کنار فقه اسلامی ببینند. در زمان طاغوت سعی شده بود که علوم انسانی را محدود و بخش مهم آن را که مربوط به دین است تخریب کنند. به‌طوری که در برخی از کتب علوم انسانی که بیش از هزار صفحه بود، زمانی که به مسائل دینی می‌رسیدند، تنها یک صفحه درباره دین صحبت می‌کردند. چرا که معتقد بودند دین زائیده جهل و ترس بشر است.


آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی ادامه داد: معتقدیم که همه علوم انسانی را باید همدوش فقه اسلامی پیش ببریم و در این راستا حوزه‌های علمیه باید رابطه خود را به دانشگاه نزدیک‌تر کنند و طلاب، دانشجویان و اساتید حوزوی و دانشگاهی باید با هم رابطه تنگاتنگ داشته باشند. چرا که در این صورت هر دوی آنها نفع و بهره خواهند برد.


وی خاطرنشان کرد: اساس اسلام علم است و دانشگاه محل علم‌آموزی است و با علم تضاد نداشته و با هم همخوانی دارند. بنابراین باید همدوش هم باشند. رابطه نزدیک حوزه و دانشگاه، مایه وحشت اجانب و بیگانگان است.


آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی با بیان اینکه در زمان انقلاب حوزه و دانشگاه به هم نزدیک شدند و در بطن انقلاب قرار گرفتند، گفت: در آن دوره بیگانگان از این اتحاد وحشت کردند و شاه هم گفت که ارتجاع سیاه و سرخ دست به دست هم داد و از این وضعیت وحشت داشتند. اکنون برای حل مشکلات کشور باید حوزه و دانشگاه دست به دست هم بدهند.


وی با اشاره به ورود دانشگاه از غرب به ایران گفت: درست است که دانشگاه در کشور ما به رنگ غربی وارد شد، ما در زمان‌های گذشته دانشگاه‌های اسلامی زیادی داشتیم که به‌مرور زمان تحلیل رفت و پس از آن دانشگاه از غرب وارد کشور و فرهنگ غربی در آن جاسازی شد. بنابراین اکنون باید فرهنگ غربی را از دانشگاه جدا کنیم.


انتهای پیام/4133/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر