ویلموتس خیلی دور؛ برانکو خیلی نزدیک/ آیا «پروفسور» باز هم به ایران میآید؟
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم ملی فوتبال کشورمان در انتخابی جام جهانی 2022 نتایج خوبی کسب نکرده است؛ دو باخت ایران مقابل عراق و بحرین رویای رسیدن به جام جهانی را برای اهالی فوتبال کمرنگ کرده است. هدایت تیم ملی فوتبال ایران هشت سال برعهده کارلوس کیروش بود؛ مربی پرتغالی که اگرچه جنجالهای زیادی در فوتبال ایران به راه انداخت، اما از حیث ساختن تیمی که در آسیا شکستناپذیر بوده نمره قابل قبولی گرفت. فوتبال ایران در دوره کیروش صدر قاره کهن را در اختیار داشت، اما هماکنون با هدایت ویلموتس تیم ملی نه تنها صدرنشینی در آسیا را از دست داده بلکه 6 پله هم در جهان سقوط کرده است.
مربی که بازی هجومی دوست دارد اما اهلش نیست!
پس از جدایی کیروش، مهمترین هدف فدراسیوننشینان آوردن مربی هجومی به فوتبال ایران بود. تیم ملی در زمان کیروش از حیث گلزنی کارنامه کمرنگی داشت به همین خاطر مسئولان با وعده فوتبال هجومی به سراغ ویلموتس رفتند و از همان ابتدا کلیدواژه بازی هجومی را برای این سرمربی بلژیکی جا انداختند تا جایی که ویلموتس در یکی از مصاحبههایش گفته بود اگر از من بازی دفاعی میخواهید من چنین آدمی نیستم!
البته نحوه آمدن ویلموتس به فوتبال ایران عجیب و غریب بود، مسئولان فدراسیون فوتبال به بلژیک رفتند تا با این مربی قرارداد ببندند، در حالی که در بیشتر کشورها عرف این است که سرمربی که قرار است هدایت تیمی را برعهده بگیرد، به آن کشور سفر میکند و قرارداد میبندد،اما در فدراسیون فوتبال، خلاف این موضوع اتفاق افتاد و مسئولان فدراسیون راهی بلژیک شدند تا موافقت ویلموتس را برای حضور در ایران به دست بیاورند. تلاشهای فدراسیون فوتبال برای رسیدن به ویلموتس به قدری زیاد بود که در نهایت سرمربی بلژیکی ایران گفت: «هیچ زمانی ندیده بودم برای مذاکره با من اینقدر تلاش و وقت گذاشته شود و من این موضوع را از فدراسیون فوتبال دیدم.»
مارک ویلموتس بلژیکی با وجود مخالفتهای اهالی فوتبال که معتقد بودند مربی موفقی نبوده، خردادماه به صورت رسمی هدایت تیم ملی فوتبال کشورمان را برعهده گرفت. فدراسیون هم از همان ابتدا در مورد ویژگیهای خوب این سرمربی سخن میگفت و معتقد بود دوران ویلموتس و کیروش قابل مقایسه نیست.
سرمربی تیم ملی در تعطیلات کریسمس
شکستهای تیم ملی در مرحله مقدماتی مقابل تیمهای بحرین و عراق شرایط صعود به مرحله بعد جام جهانی را برای شاگردان ویلموتس به اما و اگر کشیده است. تغییر رفتار ویلموتس هم در بزنگاه اتفاق افتاد و او درست قبل از بازی حساس ایران مقابل عراق به دلیل عدم پرداخت حق و حقوق خود به ایران بازنگشت و پس از پرداخت طلبش، در فاصله چند روز مانده به بازی به ایران بازگشت. اما ویلموتس حتی پس از شکست مقابل عراق هم، به ایران نیامد تا در مورد نتایجی که کسب کرده توضیح بدهد و مستقیم راهی کشورش شد تا خود را برای تعطیلات کریسمس آماده کند.
کنترل از راه دور ویلموتس!
این تغییر رفتار از سوی سرمربی بلژیکی تیم ملی کشورمان در حالی اتفاق افتاد که گفته میشود او حقوق سه ماهه خود را هم دریافت کرده است اما ترجیح میدهد از راه دور شاگردانش را زیر نظر بگیرد! در مقابل این رفتارهای سرمربی بلژیکی فوتبال ایران، واکنشهای فدراسیون فوتبال هم در نوع خود جالب توجه است، پس از دو شکست ایران در مرحله مقدماتی، فدراسیون ترجیح داد به جای توضیح به انتشار دو بیانیه با این دو عنوان "تیم ملی مسافر جام جهانی میشود" و "تیم ملی بازمیگردد" بسنده کند تا در مورد وضعیت ویلموتس و برنامههای تیم ملی واکنشی نشان ندهد.
از رفتارهای ویلموتس و سکوت عجیب فدراسیون فوتبال چنین به نظر میرسد که ادامه همکاری این سرمربی بلژیکی با فدراسیون فوتبال به بنبست رسیده و شاید فسخ قرارداد فدراسیون با این سرمربی دور از ذهن هم نباشد، به خصوص اینکه هیچکس غیر از مسئولان ارشد فدراسیون از مفاد قرارداد ویلموتس خبر ندارند اما شنیده میشود برخلاف صحبتهای فدراسیون، دستمزد ویلموتس رقم قابل توجهی است.
بیشتر بخوانید:
ویلموتس کی برمیگردد؟ کسی نمیداند!
انتقاد نابجا از ویلموتس/ سرمربی تیم ملی نیاز به جار و جنجال ندارد
خطاهای نابخشودنی ویلموتس/ یوزهای ایرانی قربانی شیرهای بینالنهرین شدند
راه ناکجاآباد فوتبال ایران با ویلموتس/ چه کسی مقصر است؟
پای برانکو دوباره به فوتبال ایران باز میشود؟
حالا در شرایطی که ادامه همکاری ویلموتس با فدراسیون فوتبال، به اما و اگر کشیده شده است صحبت از آمدن برانکو به فوتبال ایران هم به میان آمده است. برانکو ایوانکوویچ چهره نامآشنایی برای فوتبال ایران است؛ پای این مربی کروات قبل از جام جهانی 2002 به فوتبال ایران باز شد. در آن زمان هدایت تیم ملی فوتبال ایران به «بلاژویچ» رسیده بود و برانکو هم به عنوان دستیار در تیم ملی حضور داشت. پس از ناکامی ایران در صعود به جام جهانی 2002، «بلاژویچ» از فوتبال ایران رفت و مسئولان فدراسیون با برانکو وارد مذاکره شدند و او هدایت تیم ملی فوتبال را برعهده گرفت.
«برانکو» ابتدا تیم امید ایران را در بازیهای آسیایی 2002 قهرمان کرده و در ادامه موفق شد تیم ملی ایران را به جام جهانی برساند، ایران هر چقدر در سال 1998 صعود سختی به جام جهانی داشت اما با آمدن برانکو به فوتبال ایران این صعود آسان شد. در جام جهانی 2006 به قدری انتظارات از تیم ملی بالا رفته بود که همه توقع داشتند تیم ایران مقابل مکزیک، پرتغال و آنگولا پیروز شود، اما برخلاف انتظارها، شاگردان برانکو مقابل پرتغال و مکزیک شکست خوردند و مقابل آنگولا هم به نتیجه تساوی بسنده کردند. با کسب این نتایج هجمهها علیه برانکو به راه افتاد، بلافاصله علی آبادی مسئول وقت تربیت بدنی کشور، محمد دادکان را از ریاست فدراسیون فوتبال برکنار کرد و برانکو هم که حامی اصلی خود را از دست داده بود، ترجیح داد با وجود اینکه هشت ماه از قراردادش با تیم ملی فوتبال ایران باقی مانده بود اما راهی کشورش شود و دیگر به ایران بازنگردد.
اوج موفقیت پرسپولیس با برانکو
سال 94 دوباره برانکو به ایران آمد؛ اما این بار مسئولان باشگاه پرسپولیس پیشقدم شدند تا پروفسور هدایت تیم سرخپوشان پایتخت را برعهده بگیرد. دوران حضور برانکو در پرسپولیس را میتوان اوج موفقیت این تیم باشگاهی بدانیم؛ سرخپوشان پایتخت با هدایت برانکو، سه قهرمانی متوالی در لیگ برتر، یک نایب قهرمانی در آسیا، یک قهرمانی در جام حذفی، دو سوپر جام را به دست آوردند. در پایان فصل هجدهم اگرچه برانکو تمایلی به ترک پرسپولیس نداشت اما به دلیل عدم پرداخت حق و حقوقاش مجبور شد از پرسپولیس جدا شود. تیم پرسپولیس پس از جدایی برانکو در سراشیبی افت قرار گرفت و برانکو هم نتوانست در تیم تازهاش الاهلی عربستان نتایج قابل قبولی کسب کند و در نهایت اخراج شد.
حالا در شرایطی که زمزمه فسخ قرارداد ویلموتس با فدراسیون فوتبال مطرح شده است و در جلسه هیئت دولت از پرداخت حقوق سه ماه آینده سرمربی بلژیکی تیم ملی خبر دادند او در ایران حضور ندارد. شب گذشته هم برانکو در صفحه شخصیاش، عکسی از دیدار با سفیر ایران در کرواسی منتشر کرده و همین موضوع باعث شده تا گمانهزنیها در خصوص بازگشت برانکو به فوتبال ایران قوت بگیرد.
برنامهریزی فدراسیون فوتبال و خارج کردن تیم از بحران در شرایطی که راه صعود به مرحله بعدی جام جهانی به اما و اگر کشیده شده است، از ضروریات است، اما تغییر سرمربی و خسارتهای مالی فدراسیون و بلاتکلیفی بازیکنان که در این مقطع حساس متحمل میشوند را چه کسی پاسخ میدهد؟ در زمان انتخاب ویلموتس خیلی از اهالی فوتبال معتقد بودند او تجربه موفقی در مربیگری نداشته است و بهتر است فدراسیون به سراغ گزینهای دیگری برود، اما بیاعتنایی به حرف پیشکسوتان فوتبال ایران این نتیجه را رقم زد که حالا سرمربی تیم ملی علاوه بر دستمزد چندین هزار یورویی که میگیرد، نتایج ضعیفی هم به دست میآورد و از همه مهمتر پروازی هم است!
انتهای پیام/4051/4057/
انتهای پیام/