چگونه ادبیات جهان را بخوانیم؟
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، ادبیات جهان که بیش از پنج هزار سال پیشینه دارد و امروزه تقریباً در تمامی نقاط مسکونی جهان گسترده است و برای خوانندگان تنوعی بیهمتا از لذتهای ادبی و تجربههای فرهنگی فراهم میآورد. بااینحال به این دلیل که ما نمیتوانیم توقع داشته باشیم که تمامی این آثار را از دریچه مخزن دانشی فرهنگی که خوانندگان با نویسندگان درون یک سنت واحد مشترک هستند بررسی کنیم چنین تنوعی چالشهای خاصی را هم پیش روی مخاطب میگذارد.
اگر ما متنی خارجی را بدون در نظر گرفتن تصورات و ارزشهای نویسندهاش بخوانیم این خطر وجود دارد که متن را به نسخهای رنگ و رو باخته از فرم ادبی که از قبل با آن آشنایی داریم، تقلیل بدهیم با وجود این مباحث تکلیف خواننده غیرحرفهای چیست؟ اگر نمیخواهیم خوانش خود را به مرزهای باریک یک یا دو ادبیات جهان محدود کنیم؛ باید شیوهای را فرا بگیریم که از راه آن، از آثار در بستر مکانها و زمانهای دور بیشترین استفاده را ببریم.
هدف از ارائه بحثها این است که نیاز برطرف شود و به این منظور مجموعهای از شیوههای وارد شدن به جهانهای گوناگون ادبیات جهان عرضه میشود. فصلهای کتاب مسائلی کلیدی را که ما در برخورد با مطالب خارجی با آنها مواجه میشویم برجسته میکند با این شیوه ارتباطهایی را میان آثار برجسته جهانی نمایان میکنند که میتوانند برای اشخاص مختلف سودمند باشد.
این کتاب میکوشد بخشی از گوناگونی خارقالعاده ادبیات جهان را به تصویر بکشد. در هر فصل سه یا چهار اثر کلیدی در مرکز بحث قرار میدهد و فقط اشارههایی کوتاهتر به چند اثر دیگر میشود مثالهایی داده شده بهمنظور تأکید بر چالشهای مطرحشده و برای پیشنهاد ترفندهای عمدهای که نویسندگان آن را به کار بردن و قابل استفاده برای خوانندگان امروز هستند ارائه شده است.
این کتاب شامل 6 فصل با عنوانهای «ادبیات چیست؟»، «خواندن در گذر زمان»، «خواندن فراسوی فرهنگها»، «خواندن ترجمه»، «سفر به خارج» و «جهانی شدن» و یک فصل با عنوان واپسین سخن «پیشتر رفتن» میباشد.
سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) کتاب «چگونه ادبیات جهان را بخوانیم» را در 174 صفحه با قیمت 13 هزار تومان روانه بازار کتاب کرده است.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/