صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۲ - ۲۲ آذر ۱۳۹۸
یک پژوهشگر حوزه سنگ‌های قیمتی در گفتگو با آنا:

دانشگاه ظرفیت حل مسائل حوزه صنعت گوهرسازی را دارد/ دستاوردی که مانع خروج ارز از کشور شد

پژوهشگر حوزه سنگ‌های قیمتی و شهاب‌سنگ گفت: تجارب اساتید دانشگاهی و تحقیقات دانشجویان در بخش‌های مختلف ظرفیت حل مسائل مهم حوزه صنعت را دارد و با اختراعات متعدد کمک شایانی برای حل مشکلات می‌کند.
کد خبر : 445944

حدیث صادقی در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: وقتی در همایش‌ها و کنفرانس‌های علمی و تخصصی، نیازهای اساسی داخل کشور ارائه شود، کارشناسان و متخصصان دانشگاهی خواهند توانست نیازها را مورد بررسی و پژوهش قرار داده و راه‌کاری برای رفع موانع پیدا کنند.


وی افزود: تجارب اساتید دانشگاهی و تحقیقات دانشجویان در بخش‌های مختلف، ظرفیت حل مسائل مهم حوزه صنعت را دارد و با اختراعات متعدد کمک شایانی برای حل مشکلات می‌کند.


رئیس هیئت‌مدیره یکی از شرکت‌های زیرمجموعه  مراکز رشد و فناوری دانشگاه خوارزمی ادامه داد: بر این اساس مرکز رشد و فناوری دانشگاه خوارزمی به‌عنوان اولین نهاد دانشگاهی ایران باهدف آموزش و تأمین نیروی متخصص کشور و تربیت دانشجو و پژوهشگران جوان در مقاطع مختلف تحصیلی آغاز به کار کرد که در حال حاضر نیز جزء 20 دانشگاه برتر کشور و اولین دانشگاه مدرن ایران است.


صادقی تصریح کرد: این مجموعه با حضور اساتید و مدرسین متخصص در حوزه تقویت علمی و اعتبار دانشگاه در عرصه بین‌المللی، ارتباطات گسترده‌ای را با ۲۲ کشور دیگر برقرار کرده است.


وی با اشاره به فعالیت‌های مرکز نوآوری و شکوفایی جواهرات این دانشگاه افزود: در این مجموعه خدمات آزمایشگاهی ازجمله شناخت گوهرسنگ‌ها، سنگ‌های قیمتی، نیمه قیمتی و صدور شناسنامه برای این قبیل اقلام انجام می‌شود و اولین مرکز تشخیص دانشگاهی شهاب‌سنگ در کشور است.


رئیس هیئت‌مدیره یکی از شرکت‌های زیرمجموعه  مراکز رشد و فناوری دانشگاه خوارزمیگفت: غیر از این خدمات، آموزش‌های گوهرتراشی، گوهرشناسی و طلا و جواهرات بر طبق اصول استانداردهای دانشگاهی انجام می‌شود.



این استاد دانشگاه افزود: در این مجموعه نمونه شهاب‌سنگ‌ها به‌صورت میکروسکوپی و با استفاده از روش‌های شیمیایی مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد و می‌تواند نوع شهاب‌سنگ و اطلاعات مربوط به آن‌ها را ثبت کند.


صادقی بابیان این‌که فعالیت این مجموعه کاملاً در ارتباط بین صنعت و دانشگاه است، گفت: پژوهش‌ها و تحقیقات این مجموعه که برای بازار و تجارت سازی کاربردی زیادی دارد و افرادی که در دوره‌های آموزشی و علمی شرکت می‌کنند با کسب مجوز رسمی می‌توانند وارد بازار تجارت شده و آگاهانه در این حوزه فعالیت کنند.


وی ادامه داد: آموزش‌ها به‌صورت عملی و کارگاهی انجام می‌شود و پس از کسب مهارات‌های لازم کارآموزان مستقیم وارد بازار کار می‌شوند. همچنین آنها با فراگیری دوره‌های طلاسازی و گوهر تراشی می‌توانند سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی را به روش‌های درست و با خطای بسیار کم تراش دهند.



پژوهشگر حوزه سنگ‌های قیمتی و شهاب‌سنگ تصریح کرد: ارزش‌افزوده سنگ‌ها قیمتی چیزی بین 200 الی 300 برابر است یعنی یک سنگ راست یا خام بعد از تراش حداقل به چندین تکه سنگ چند صدهزارتومانی تبدیل می‌شود.


وی با اشاره به این‌که برخی از دستگاه‌های مورد استفاده در این مجموعه به‌صورت مهندسی معکوس با بهره‌گیری از علوم دانشگاهی و بومی طراحی و ساخته‌شده است، اظهار کرد: خوشبختانه در خصوص دستگاه‌های گوهر تراشی توانسته‌ایم با استفاده از دانش بومی و دانشگاهی نمونه داخلی آن را ساخته و مورد استفاده قرار بدهیم بااین‌وجود امروزه در حوزه گوهر تراشی از دستگاه‌های کاملاً ایرانی استفاده می‌شود.


صادقی افزود: دستگاه گوهرتراش ایرانی بعد از نیازسنجی داخلی با بهره‌گیری از مقالات علمی دانشگاهی طراحی و ساخته‌شده است که بهره‌وری بیشتری نسبت به نمونه خارجی خود دارد و درصد خطای بسیار کمی از خود نشان می‌دهد. این محصول در سومین نمایشگاه بین‌المللی لیزر و فوتونیک به‌عنوان دستاورد دانش‌بنیان ایرانی ارائه شد. هزینه پایین، سرعت تراش بالا، ضایعات پایین و همچنین قابلیت تصفیه آب در این دستگاه ایرانی از مزیت‌های آن محسوب می‌شود. دستاوردهای دانشگاه خوارزمی توانسته است در کاهش خروج ارز از کشور تأثیر بسزایی داشته باشد.



این محقق ایرانی که چندین مقاله دکتری در خصوص رشد بلورها و ساخت گوهرهای سنتتیک دارد، تصریح کرد: می‌توان ادعا کرد که برای اولین‌بار در ایران یاقوت را به‌صورت سنتتیک در آزمایشگاه ساخته‌ و توانسته‌ایم حدود 400 نفر را با اعطای مدرک معتبر آموزش بدهیم.


صادقی در پایان خاطرنشان کرد: ازآنجایی‌که در سطح کشور رعایت استانداردهای تراش جدی گرفته نمی‌شود و نظارتی برای فعالیت در این حوزه وجود ندارد، برخی افراد و مؤسسات با دریافت پول‌های هنگفت اقدام به ارائه مشاوره‌ها و آموزش‌های نادرستی می‌کنند. بر اساس این اطلاعات غلط معاملات تجاری سنگینی صورت می‌گیرد که اغلب باعث زیان شدید فعالان این حوزه می‌شود.


انتهای پیام/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر