تقدیر از محمدعلی بهمنی در رادیو تهران
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، ایران مهد هنر و تمدن است و آوازه هنرمندان نامدارش عالم گیر شده است، استاد محمدعلی بهمنی از جمله نامدارانی است که با شعر و ادبیات ایران زمین گره خورده و ترانهها و غزلهایش که نگاهی انسان دوستانه و فهمی اجتماعی دارند؛ در اذهان ما یادگار و ماندگار شده است.
شبکه رادیویی تهران در راستای بهرهمندی از ظرفیت مفاخر فرهنگی و هنری کشور و انتقال دستاوردها و آفرینشهای این گنجینههای ارزشمند به مخاطبان، مایه مباهات میداند که کتاب روزگار من و شعر- شصت و سه روایت از زندگی استاد فرزانه، محمدعلی بهمنی- را در قالب مجموعه ارزشمند «کتاب شب» روایتگری و خوانش داستانی کرده است.
مراسم تقدیر و تجلیل از استاد محمدعلی بهمنی با حضور حمیدرضا صحراگرد، مدیر شبکه رادیویی تهران، بهروز رضوی، مدیران شبکه و عوامل و دست اندرکاران برنامه «کتاب شب» در سالن جلسات معاونت صدا برگزار شد.
به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، برنامه «کتاب شب» رادیو تهران، طی 6 قسمت ۲۰ دقیقهای، این کتاب را با صدای بهروز رضوی بازخوانی میکند. کتاب روزگار من و شعر، به کوشش احمد امیرخلیلی شاعر جوان و مستعد، تهیه و آماده شده و شامل روایتهایی از زندگی استاد بهمنی است که از طریق گفتوگو و جستجو در وقایع زندگی شاعر، به صورتی متنوع فراهم آمده و سعی شده است، وقایع و ماجراهای زندگی شاعر از کودکی تا سنین پختگی و اوج ادبی، به صورتی سلسلهوار، تنظیم و به مخاطبان ارایه شود.
بهمنی در این روایت از خانواده، شهرهای محل سکونت، چگونگی شاعر شدن و کسانی که در زندگیاش نقش داشتند سخن گفته است؛ نامدارانی همچون: فریدون مشیری، احمد شاملو، علی باباچاهی، عمران صلاحی، علیرضا طبایی، حسین منزوی، بهروز رضوی، جلال سرفراز، بابک بیات، قیصر امین پور، شفیعی کدکنی، حبیب محبیان، فریدون شهبازیان، پرویز پرستویی، عماد رام، حسین آهی، اخوان ثالث، دولت آبادی، آتشی و افراد دیگری که با آنها در مقاطع گوناگون زندگی مراوده داشته است.
مدیر شبکه رادیویی تهران با حضور در این مراسم ضمن عرض تبریک و تهنیت ایام ربیع، از مدیر گروه اخلاق و زندگی شهروندی و تیم برنامه «کتاب شب» که چنین برنامه ای را تدارک دیدهاند تشکر کرد و گفت: هر یک از افراد از زاویه خودشان شعرهای استاد بهمنی را میخوانند و لذت میبرند. «کتاب شب» از خرداد سال 74 قریب به ربع قرن است که از رادیو تهران روی آنتن میرود.
این برنامه در ابتدا با تهیه کنندگی جواد مانی و سردبیری ابوالفضل قلعه قوند و با گویندگی حسین معمارزاده پخش میشد و در این مدت اشخاصی همچون بیژن مقدسی، جمشید جم، محمود کربلایی، احمد قربانی به عنوان تهیه کننده و حکیم معانی و باقر رضایی به عنوان سردبیر با این برنامه همکاری داشتهاند. گویندههایی همچون ژاله علو و بهروز رضوی هم سالهاست که در خدمتشان هستیم.
مدیر شبکه رادیویی تهران در ادامه از ذوقی که دوستان در گروه اخلاق و زندگی شهروندی به خرج دادهاند، تقدیر کرد و گفت: از تمام دوستانی که زندگی نامه استاد بهمنی را که به کوشش احمد امیرخلیلی شاعر جوان و مستعد، تهیه و خوانش استاد رضوی در معرفی فرهنگ و خاک این کشور، در قالب یک برنامه رادیویی فاخر آماده کردهاند، تشکر میکنم چرا که برای نسلهای بعدی نیز قابل بهرهبرداری و استفاده است.
علیرضا حبیبی مدیر گروه اخلاق و زندگی شهروندی رادیو تهران گفت: مراسم تجلیل از چهره فرهنگی و ادبی کشور از شعرای نامدار از یک سو و از طرف دیگر خوانش و روایت داستانی زندگی استاد محمدعلی بهمنی به روایت بهروز رضوی که در کتاب شب رادیو تهران خوانش شده به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی نیکوست از جایگاه استاد بهمنی تجلیل شود.
وی افزود: شعر استاد بهمنی شعر اجتماعی و بشر دوستانه است، هر کسی میخواند با آن همراه و هم درد میشود و زندگی و فرهنگ را میفهمد. شعری که در شهرها و فرهنگ و در لابه لای تاریخ چرخیده و در نغمه پردازیهای استاد شکل گرفته است.
مدیر گروه اخلاق و زندگی شهروندی رادیو تهران از آیین نکوداشت بهروز رضوی در سالروز تولدش خبر داد و گفت: 10 دی ماه، تولد استاد رضوی است، طبق پیش بینیها قرار است آیین نکوداشت بیش از نیم قرن فعالیت فرهنگی و هنری استاد رضوی در فرهنگسرای ایوان شمس برگزار شود.
امیر خلیلی در ادامه این جلسه با تاکید بر اهمیت رادیو به فرهنگ گفت: از تهیه کننده و سردبیر برنامه از این انتخاب تشکر میکنم، من از سالهایی که با استاد بهمنی بودم سعی کردم این قصهها برای ما بماند. استاد بهمنی شاعر نیست، بلکه در حساسترین شرایط زندگیاش با شعر زندگی میکند.
استاد رضوی صدای نوستالژی درخوری دارد و این اتفاق درست و مدیریت شبکه رادیویی تهران است که آنقدر انرژی و زبانش گویاست که غیرقابل تصور است و امیدوارم این برنامه 25 ساله، ادامه داشته باشد.
در ادامه جلسه راوی خوش سخن قصهها و از گویندگان پیشکسوت با بیش از 54 سال گویندگی رادیو که خیلیها دوستش دارند بهروز رضوی درباره بهمنی گفت: رفاقت با بهمنی یکی از افتخارات من است، وقتی به بهمنی نزدیک میشوی از شعرهایش هم بدت نمی آید. خودش گرم و دلپذیر، دانه دانه شعرهایش تاریخ دارد و به ترتیب تاریخ با زندگی نامه او آشنا میشویم.
شاعری مشغله ذهنی یک انسان و در این مشغله است که با دنیای شاعر و این که چه دنیایی دارد میتوانید آشنا شوید. من با بهمنی خاطرات خوشی دارم، شاعر باید شنیده شود. ما باید بارها وبارها خیابانها را درنوردیم برای شنیدن شعرهای بهمنی.
خیلی از شعرها در شبهای شعر و انجمنها خوانده نمیشد، ما در پشت کوچهها و خیابانها قدم میزدیم و به شعرهای بهمنی گوش میکردیم، من 70 درصد از شعرهای بهمنی را در خیابانها شنیدهام.
بهروز رضوی معتقد است: بهمنی از همان آغاز با مردم زندگی کرد و از مردم دور نبود، بهمنی مردمی است بی شعار و بیتعارف و بیاغراق شعرش از آحاد مردم و از دانه دانه شخصیتها و مردم کشورش از سراسر ایران. من خوشحالم بهمنی همچنان فعال، پرکار و خستگی ناپذیر است و امیدوارم همچنان شعرهایش زنده و جاندار بماند و هوش و گوش مخاطبان را بنوازد.
محمدعلی بهمنی ضمن تشکر از برپایی این مراسم ، گفت: آنچه از دوران 15 ، 16 سالگی برای من یادگار نه وظیفه است، حضور بهروز رضوی بود. زمانی که آقای مشیری از من دعوت کرد که بیایم رادیو، یکی از دلخوشیهای من این بود که میتوانستم بهروز رضوی را لحظه به لحظه ببینم. استاد رضوی نه تنها به من بلکه به اکثر ما خدمت کرد.
خیلی از عزیزان عاشقش هستند و این عاشقی را از خودش یاد گرفتند. برای من هیچ وقت فراموش نمی شود وقتی خودش شعر را میخواند، ضعف شعر شنیده نمی شود. اما با مهربانی میگفت در این بخش از شعر نگاه تازه ای شود، نه تنها با من بلکه با همه نگاه مهربانی دارد.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام رديف ۹۴ مگاهرتز و ای.ام رديف ۱۳۳۲ کيلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر کشور هم میتوانند شبکه رادیویی تهران را از طریق گیرندههای دیجیتال(ست تاپ باکس) دریافت کنند.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/