صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۱۶ - ۲۵ آبان ۱۳۹۸

سی‌وسومین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی به کار خود پایان داد/ رئیسی: جاهلیت مدرن و جلوه‌های آن تبین شود

سی‌وسومین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی امشب با حضور آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه و میهمانان داخلی و خارجی کنفرانس وحدت اسلامی به کار خود پایان داد.
کد خبر : 445337

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، اختتامیه سی‌وسومین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با حضور ۳۵۰ نفر از اندیشمندان جهان اسلامی از بیش از ۹۰ کشور جهان در سالن همایش‌های زرین هتل آزادی برگزار شد.


در ابتدای این نشست آیت‌الله محسن اراکی، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه در این کنفرانس برنامه‌های مختلفی در راستای تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: این اجتماع بزرگ با داشتن برنامه‌های متنوع و گسترده و حضور بیش از ۳۵۰ میهمان خارجی و ۶۰۰ میهمان داخلی از مباحث بسیار مهمی در راستای رسیدن به وحدت بهره برد. مباحث گسترده‌ای که هرکدام از آن‌ها می‌توانند در راستای رسیدن به وحدت اسلامی مثمرثمر واقع شود. امیدواریم نتایج این کنفرانس را در جهان اسلام بیشتر از گذشته مشاهده کنیم.


در ادامه این مراسم آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه این نشست در پرتو نورانیت حضرت محمد (ص) و با وجود مقدس امام صادق (ع) با موفقیت برگزار شد، گفت: امیدواریم این مباحث مطرح شده منشأ برکات بسیاری برای جهان اسلام و وحدت و یکپارچگی و انسجام میان مسلمانان باشد.


وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود افزود: امروز جلوه‌هایی در جهان اسلام مشاهده می‌کنیم که نشان از تحقق اهداف دین مبین اسلام دارد. اگر دیروز امام راحل مطرح کردند که فلسطین باید موضوع نخست جهان اسلام باشد امروز اندیشمندان جهان اسلام این موضوع را به عنوان موضوع نخست خود انتخاب کردند. خوشبختانه روز به روز جوانان و روشنفکران بیشتری در عرصه وحدت و مقاومت رشد می‌کنند و شاهد اندیشه‌های نو و تبلور بیشتری در این عرصه هستیم. اکنون اندیشمندان اسلامی باید با نگاهی نو به سمت آینده‌ای روشن که برای مجاهدان و متقین است، حرکت کنند.


از تابلو فرش مقاومت در کنفرانس وحدت اسلامی رونمایی شد



در ادامه این مراسم با حضور ه سیدابراهیم رئیسی و سیدمحسن اراکی از تابلو فرش مقاومت که برگرفته از آیاتی از قرآن کریم و تصاویری از چهره‌های شناخته شده جبهه مقاومت بود، رونمایی شد. این تابلو فرش مزین به آیه ۲۵۰ سوره بقره است. همچنین در این تابلو فرش چهره‌های جبهه مقاومت از امام خمینی (ره) تا عماد مغنیه به نمایش گذاشته شده است که این ترتیب چهره‌ها نیز نشان می‌دهد فرهنگ مقاومت از امام شروع شده و نسل به نسل به جوانان امروز منتقل شده است.


آیت‌الله رئیسی: سرمایه داری مدرن تهدیدی برای انسجام و وحدت اسلامی است


آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه به عنوان سخنران ویژه این مراسم گفت: این نشست در پرتو نورانیت حضرت محمد (ص) و وجود مقدس امام صادق (ع) با موفقیت برگزار و مباحث ارزشمند و مهمی میان اندیشمندان تبادل شده است که امیدواریم این مباحث مطرح‌شده منشأ برکات بسیاری برای جهان اسلام و وحدت، یکپارچگی و انسجام میان مسلمانان باشد.


وی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با شرکت‌کنندگان در کنفرانس و حدت اسلامی یاد و اضافه کرد: ایشان در مورد استفاده از همه ظرفیت‌های جهان اسلام برای ارتقاء این جهان در ابعاد مختلف عملی، اجرایی و در حوزه‌های زندگی مباحث مطلوبی را مطرح کردند که امیدواریم این مباحث زمینه‌ساز تمدن نوین اسلامی گردد.


رئیس قوه قضاییه با تأکید بر اینکه جلوه‌های تمدن نوین اسلامی ظهور پیدا کرده است، تصریح کرد: امروز جلوه‌هایی در جهان اسلام مشاهده می‌کنیم که نشان از تحقق اهداف دین مبین اسلام است. امروز موضوع مسجدالاقصی و فلسطین با گذشته متفاوت است. اگر دیروز امام خمینی (ره) مطرح کردند که فلسطین باید موضوع نخست جهان اسلام باشد، امروز اندیشمندان اسلام این موضوع را به عنوان موضوع نخست خود انتخاب کرده‌اند.


آیت‌الله رئیسی ادامه داد: اگر نظر این بود که جهان اسلام مقابل مستکبران ایستادگی کند امروز دست تفوق و برتری در اختیار مجاهدان فلسطینی‌ها است که مبنی بر ارزش‌های دینی و آموخته‌های نبی مکرم اسلام (ص) است.


وی با تأکید بر اینکه امروز در یمن و لبنان دست تفوق و ابتکار عمل در دست علمای انقلابی اسلام است، تصریح کرد: امروز یک خبر و اتفاق متفاوت در جهان اسلام رخ‌داده است؛ مقایسه کنفرانس سی و سوم وحدت با دیگر نشست‌ها نشان می‌دهد که طی این سال‌های اخیر رشد اندیشه نو انقلابی و مجاهدپروری از کجا به کجا رسیده است و این رویش در پرتو روشنگری علمای اسلام به دست آمده است. امروز جوانان و روشن‌فکران واقعی روبه رشد هستند و اندیشه‌های نو هر روز تبلور بیشتری دارند و در این چهل‌ساله گام‌های بسیاری برداشته‌شده است.


رئیس قوه قضاییه با تأکید بر اینکه کنفرانس وحدت باید در بستر گام دوم انقلاب اسلامی دنبال شود، گفت: باید اهداف این کنفرانس در پرتو بیانیه گام دوم حرکتش را قوی‌تر و جامع‌تر کندو آینده از آن مجاهدین و متقین است.


وی در ادامه به چالش‌هایی که وحدت را به خطر می‌اندازد اشاره کرد و اضافه کرد: وقتی از وحدت سخن می گوئیم باید ببینیم تکثر در کجاست در همان جا وحدت را تقویت کنیم. نگاه غربی هر چیزی را که موافق با نظریات او باشد آن را مدرن، جدید، قابل دفاع و اندیشه و عملی نو می‌داند و با همه تفکرات از آن دفاع می‌کند و هر چیزی که موردپسند او نباشد را سنتی می‌نامد؛ غرب تروریست، آزادسازی و مفاهیم مختلف را از نگاه خود می‌بیند و تعریف می‌کند و تلاش می‌کند تا در اسلام تعریفی را پیدا کند که همراه با نگاه او باشد و با این روش بر اندیشه‌های متعالی جهان اسلام اندیشه‌های خود را تحمیل کند.


آیت‌الله رئیسی در ادامه به دوگانه‌هایی که در قرآن وجود دارد اشاره کرد و توضیح داد: در تعبیرات قرآن دوگانه‌هایی مثل استکبار و استضعاف، عقل و جهل، ملهب و مؤمن و همچنین مسلمان و کافر آمده است. ما امروز با نشانه‌های جاهلیت مدرن که مجهز به علم و فناوری است مواجهیم که قدرت‌های بزرگ آن را اشاعه می‌دهند.


وی از استکبار جهانی، سرمایه‌داری مدرن و بسیاری از شرکت‌های مورد حمایت آن‌ها به‌عنوان تهدیدهایی برای انسجام و وحدت اسلامی نام برد و تصریح کرد: جهان اسلام باید مراقب تفرقه‌های سیاسی، دینی، قومی و قبیله‌ای باشد تا دشمن با استفاده از این بهانه‌ها میان جهان اسلام اختلاف‌افکنی نکند.


رئیس قوه قضاییه با تأکید بر اینکه موضوع فقط بحث سنی و شیعه نیست بلکه موضوع همه جهان اسلام است، اظهار کرد: دشمن به هر روشی تلاش می‌کند تا جدایی و تفرقه را در میان جهان اسلام ایجاد کند و این نوعی از چالش اصلی است که ما با دشمنان وحدت و انسجام در جهان اسلام داریم.


وی با اشاره به اینکه در راستای وحدت جوامع اسلامی گام‌هایی در جهان اسلام برداشته شده است، مطرح کرد: صهیونیست‌ها عدد خیلی کمی هستند اما با ایجاد اتحادیه‌های مختلف با موضوعات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در ابعاد، اقلیم‌ها و ذائقه‌های مختلف تلاش می‌کنند تا عدد و برد خود را افزایش دهند درحالی‌که عدد آن‌ها بسیار کم است؛ آن‌ها با ایجاد اتحادیه‌ها می‌خواهند تأثیرگذاری خود را به جوامع تحمیل کنند.


آیت‌الله رئیسی ادامه داد: امروز حقوق بشر اسلامی مهم‌ترین موضوع است که مبتنی بر آموزه‌های دین می‌توان حفظ حقوق بشر و انسان را تضمین کرد؛ امروز مغرب زمین در جایگاه متهم ضایع کردن حقوق بشر است و جهان اسلام در جایگاه مدعی است و باید این ادعا را نسبت به آنان پیگیری کنیم.


وی در ادامه با ارائه راهکار برای چالش‌های وحدت گفت: ایجاد اتحادیه‌های مختلف با موضوع جهان اسلام بسیار تأثیرگذار است ما معتقدیم جهان اسلام برترین سخن را در حوزه حقوق بشر دارد. مناسبات حقوقی و قضایی می‌تواند در مناسبات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی تأثیرگذاری بسیاری داشته باشد به همین علت از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید مورد توجه اندیشمندان اسلام قرار گیرد. اعلامیه حقوق بشر اسلامی مبتنی بر دین بهترین سندی است که می‌تواند فرهیختگان را در جهان اسلام با هم متحد کند.


وی تصریح کرد: آمریکایی‌ها امروز نه فقط به مردم کشورهای دیگر بلکه به مردم کشور خود نیز ظلم‌های بسیاری می‌کنند به همین علت رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام خود به فطرت پاک این جوانان اشاره کردند.


آیت‌الله رئیسی با تأکید بر اینکه اندیشمندان جهان اسلام امروزه به ایستادگی فعال مقابل مستکبران و تکیه بر داشته‌های جهان اسلام می‌اندیشند، یادآور شد: جهان اسلام بیش از همیشه باید وحدت را به عنوان یک حرکت راهبردی و ضرورت بداند. هرکسی هم که سخنی در جهت جدایی و تفرقه بزند در جهت دشمن حرکت می‌کند.


رئیس قوه قضائیه در پایان گفت: امروز فرهیختگان به جهاد و مقاومت می‌اندیشند و ان‌شاءالله به زودی زمینه تمدن نوین اسلامی فراهم شود. امروز باید موضوع جاهلیت مدرن و جلوه‌های آن را برشمرد و در برابر آن اقدام کرد.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر