تولید قلب مصنوعی تا 10 سال دیگر امکانپذیر میشود
به گزارش خبرنگار علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا علی خادم حسینی با اثر هیدروژلهای نانو و بایوساختار برای کاربردهای زیست پزشکی به عنوان یکی از برگزیدگان جایزه مصطفی 2019 در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی انتخاب شده است.
بیشتر بخوانید:
نفرات برتر همایش مرکز پژوهشهای علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران معرفی شدند
خادم حسینی در گفتگو با خبرنگار آنا بیان کرد: اعلام برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) از طریق ایمیل اطلاعرسانی میشود. انتخاب شدن به عنوان یکی از برگزیدگان این جایزه اتفاقی مثبت و در عین حال غیرمنتظره بود.
وی افزود: در این پروژه بافت بدن با استفاده از سلولهای بنیادی تولید میشود که میتوان از آنها برای درمان بیماریهای مختلف استفاده کرد. با استفاده از این روش نهتنها میتوان بافتهای بدن تولید کرد بلکه نیاز به دارورسانی نیز برطرف میشود.
این پروفسور دانشگاه UCLA مطرح کرد: قسمت زیادی از این پروژه در مرحله تحقیقاتی قرار دارد و بخشی از کار نیز در مرحله دریافت تأییدیه و آزمایش بالینی به سر میبرد.
خادم حسینی در پاسخ به این سوال که این پروژه چه زمانی به نتیجه میرسد، گفت: نمیتوان به صورت دقیق گفت، این پژوهش بخشهای متفاوتی دارد که برخی از آنها سطحی و برخی دیگر بسیار دشوار هستند. برای مثال ساخت بافتی مانند پوست بدن بسیار ساده است و در حال حاضر در برخی از بیمارستانها استفاده میشود اما ساخت اندامی مانند قلب دشوارتر است و شاید تا 10 سال آینده تولید آنها ممکن شود. با استفاده از این تکنولوژی میتوان هر اندامی را تولید کرد.
علی خادم حسینی کیست؟
علی خادم حسینی متولد ۱۳۵۸ در تهران است. اواخر جنگ تحمیلی زمانی که 12 سال سن داشت به همراه خانوادهاش ایران را به مقصد آمریکا ترک کرد. وی در حال حاضر استاد دانشگاه UCLA است و شیوهای نوین در ساخت اندامهای مصنوعی ابداع کرده که از آن برای ساخت کبد مصنوعی و بافت قلب استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: برگزیده جایزه مصطفی(ص) در گفتگو با آنا: اگر علوم پایه را بلد باشید آموختن چیزهای جدید سادهتر خواهد بود
خادم حسینی تحصیلات عالی را از سال ۱۹۹۵ از دانشگاه تورنتو در رشته شیمی و شیمی کاربردی شروع کرد و سال ۲۰۰۱ از این دانشگاه فارغالتحصیل شد. پس از آن در انستیتوی تکنولوژی ماساچوست (MIT) در مقطع دکتری شروع به تحصیل کرد و در سال ۲۰۰۵ فارغالتحصیل شد. وی از سال 2006 تا 2017 در دانشگاههای هاروارد و MIT در زمینه تکنولوژی و علوم بهداشتی مشغول به تدریس بوده است.
ساخت ربات نرمساخت با الهام از لقمهماهی
این برگزیده جایزه مصطفی(ص) پروفسور مهندسی زیستی دانشگاه UCLA است و با الهام از بیومکانیک لقمهماهی موفق به توسعه بافت نرمی مبتنی بر زیست بات شده است که میتواند در حوزه بازسازی بافتها نیز مورد استفاده قرار گیرد. این ربات ۱۰ میلیمتری از چهار لایه ساخته شده است: بافتی متشکل از پنج لایه سلول قلبی، دو نوع مواد زیستی مختلف برای پشتیبانی ساختاری و الکترودهای قابل انعطاف.
این ربات کاملا میتواند از طبیعت و حرکات لقمهماهی تقلید کند برای مثال زمانی که الکترودها سلولهای قلبی را منقبض میکنند، این ربات میتواند بالههای خود را تکان دهد.
به گفته خادم حسنی توسعه سیستمهای الهام گرفته شده از طبیعت میتواند منجر به ساخت رباتهایی شود که شامل بافتهای زیستی و سیستمهای الکترونیک است. از این تکنولوژی پیشرفته میتوان در درمان بیماریهای قلبی نیز استفاده کرد؛ برای مثال ساخت تکههای بافت برای تقویت عضلات قلبی در بیماران که از ناراحتی قلبی رنج میبرند.
تحقیقات در زمینه رباتهای نرم در دانشگاه UCLA زمانی آغاز شد که خادم حسینی در دانشگاه هاروارد بود. وی ماه نوامبر سال ۲۰۱۷ به دانشگاه UCLA پیوست تا بیشتر روی رباتیک نرم تمرکز کند.
خادم حسینی در خصوص این ربات گفت: به دلیل پتانسیل شگفتانگیز دانشگاه UCLA در اتصال و ارتباط دو رشته پزشکی و مهندسی به این دانشگاه آمدم. دانشکده پزشکی و مهندسی این دانشگاه بسیار منحصربهفرد و عالی است. به همین دلیل معتقدم که فرصتهای زیادی برای تحقیقات چندرشتهای و میانرشتهای در این دانشگاه وجود دارد.
اعطای جایزه جامعه تحقیقات علوم مواد
علی خادم حسینی سال گذشته موفق به دریافت جایزه محقق ارشد مواد از جامعه تحقیقات علوم مواد شد. این جایزه به افرادی تعلق میگیرد که موفقیتهای برجستهای در تحقیقات پیشرفت علوم مواد در سراسر جهان داشتهاند. تحقیقاتی که در این دستهبندی قرار میگیرند، باید متنوع و با اهمیت باشد و در علوم مواد فرصتآفرینی کند.
خادم حسینی به دلیل دستاوردهای بسیار و پیشگامانه در حوزه رابط مواد زیستی، مهندسی و زیستشناسی، به ویژه برای کاربردهای مواد زیستی میکرو و نانومهندسی در زمینه پزشکی احیا کننده موفق به دریافت این جایزه شده است.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/