صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۵ - ۱۵ آبان ۱۳۹۸
ابطحی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

مدعیان امضاهای طلایی مانعی سر راه شرکت‌های دانش‌بنیان

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: اشخاصی که معتقدند امضای آنان باید باشد تا کاری در کشور صورت گیرد! و یا خدای ناکرده رانت تشکیل شود تا کار روی زمین نماند، در بخش‌هایی از ادارات وجود دارند که مانعی سر راه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان است.
کد خبر : 443707

سیدمحمدجواد ابطحی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، عمده‌‌ترین چالش فراروی شرکت‌های دانش‌بنیان را طولانی بودن پروسه صدور مجوز و دریافت تسهیلات عنوان و اظهار کرد: روند صدور مجوز برای فعالیت این شرکت‌ها به قدری خسته‌کننده است که سرمایه‌گذار و تولید کننده را از ورود به این فضا پشیمان می‌کند.


وی افزود: در بسیاری از کشورهای اطراف ایران مانند قطر، چین، ارمنستان، تاجیکستان و ... روند صدور مجوز فعالیت یک بخش تولیدی بیش از یک صبح تا ظهر زمان نمی‌برد در حالی که در ایران این روند به ماه‌ها و سال‌ها می‌رسد!


عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تصریح اینکه دستگاه‌هایی در کشور هستند که می‌خواهند قانون را به‌جای 100 درصد، 120 درصد اجرا کنند، گفت: بخش‌نامه‌های داخلی دستگاه‌ها به شدت روند بوروکراسی اداری را اطاله داده که این برای سرمایه‌گذار خسته‌کننده است.


نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی هم باید به بخشی از این قوانین دست و پاگیر ورود کرده و آن را اصلاح کند.


وی با بیان اینکه در ارائه تسهیلات به شرکت‌های تولیدکننده و دانش‌بنیان هم موانع سختی هست، خاطرنشان کرد: ارائه تسهیلات به متقاضیان آنقدر سخت و طولانی است که تولیدکننده را از ادامه مسیر پشیمان می‌کند.


ابطحی با ذکر نمونه‌ای در زمینه سخت‌گیری در ارائه تسهیلات به تولیدکننده گفت: شرکت دانش‌بنیانی طرحی را اجرا می‌کند که خدمات آن فقط در سه کشور دنیا که آمریکا، روسیه و ایران ارائه می‌شود. این تولیدکننده برای شروع کارش 21 میلیارد نیاز داشته که 20 میلیون آن را با وثیقه گذاشتن طرح و کارخانه خود تهیه کرده، اما اکنون مدت‌هاست که کار معطل یک میلیارد دیگر است و همین سبب شده طرحی که می‌تواند آورده خوبی برای کشور داشته باشد، معطل بماند.


نماینده مردم خمینی‌شهر تصریح کرد: البته روند حل مشکلات را با آمدن آقای علی وحدت و در همکاری با آقای ستاری مثبت ارزیابی کردیم. گزارش‌ها نشان می‌دهد طی یک سال گذشته که رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کار خود را آغاز کرده در هماهنگی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توانسته بسیاری از مسائل فراروی شرکت‌های دانش‌بنیان را حل کند، اما هنوز تا رفع کامل موانع راه داریم.


عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: هنوز اشخاصی که معتقدند امضای آنان باید باشد تا کاری در کشور صورت گیرد! و یا خدای ناکرده رانت تشکیل شود تا کار روی زمین نماند، در بخش‌هایی از ادارات وجود دارند که مانعی سر راه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان است.


ابطحی با اشاره به کلام مقام معظم رهبری مبنی براینکه تا آخرین نفس پشتیبان جوانان نخبه خواهم بود، خاطرنشان کرد: باید به تأسی از ایشان تا آخرین نفس از شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدکنندگان حمایت کرد و این تنها راه شکست تحریم‌های اقتصادی است.


نماینده مردم خمینی‌شهر با تأکید براینکه جوانان ما در حوزه هایتک خوب کار کردند، افزود: در بیرجند چند جوان سامانه‌ای را طراحی کردند که بسیار به سیستم حمل و نقل کمک می‌کرد؛ همچنین در اصفهان، شرکت بهیار صنعت سپاهان را داریم که با شتابدهنده‌های خطی توانسته دستگاه‌های سی‌تی‌اسکن را در کشور تولید کند.


وی گفت: این شرکت‌ها در حوزه اشتغالزایی هم بسیار موفق بودند و میانگین سنی کارکنان آنها هم 30 سال است.


عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: مشکل دیگر سر راه شرکت‌های دانش‌بنیان، فروش تولیدات است. اینها جوانانی هستند که نیازمند حمایت در بازاریابی محصولاتشان هستند و دولت باید در بازاریابی این تولیدات به آنان کمک کرده و زمینه ورود به عرصه اقتصادی و درآمدزایی را هم برایشان فراهم کند.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر