صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۳۰ - ۱۳ آبان ۱۳۹۸
بررسی اهمیت و جایگاه استارت‌آپ‌ها/2

مدیریت آلودگی هوا با بهره‌گیری از اکوسیستم استارت‌آپی محقق می‌شود/ تولید خودرو‌های الکترونیکی و هیبریدی برای کنترل آلودگی هوا

تغییرات ساختاری در صنایع و پیشرفت فناوری، تبدیل نیروگاه‌های فسیلی به نیروگاه‌های انرژی پاک و تولید خودرو‌های الکترونیکی و هیبریدی نقش بسزایی در کنترل و کاهش آلودگی هوا دارد.
کد خبر : 443299

به گزارش خبرنگار حوزه علم فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فناوری واژه‌ای است که در عصر جدید خواه‌ناخواه تمام کارهای بشر با آن گره خورده است، به‌طوری‌که اگر جامعه‌ای همگام با عصر فناوری پیش نرود، در حوزه علم و دانش دچار عقب‌ماندگی خواهد شد که گاه جبران آن سخت و خسارت‌بار است، با توجه به اهمیت این حوزه، سرویس علم، فناوری و دانش‌بنیان خبرگزاری آنا در سلسله مباحثی به اهمیت و جایگاه استارت‌آپ‌ها، بررسی چالش‌های پیش رو و تبیین جایگاه و کاربرد آن‌ها در هر یک از حوزه‌های تخصصی خواهد پرداخت.


آلودگی هوا چهارمین خطر بزرگ برای سلامت انسان، بعد از فشار خون بالا، خطرات رژیم غذایی و سیگار کشیدن به شمار می‌رود.


موضوعاتی چون مشکل بحران آب، آلودگی هوا، آلودگی‌های زیست‌محیطی و موضوعات مطرح در حوزه سلامت  از جمله مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم. پرداختن به این موضوعات به‌عنوان پیشران‌های نوآوری و توسعه فناوری‌های مسئله‌محور، گامی مؤثر در راستای به‌کارگیری ظرفیت‌های موجود برای  پاسخ به نیازهای ضروری جامعه است.


استارت‌آپ‌های حوزه مدیریت آلودگی هوا می‌توانند با ورود به این حوزه به بررسی وضعیت کلان مدیریت آلودگی هوا و راه حل‌های حل این مسئله بپردازند. ازاین‌رو باید شرایط را به‌گونه‌ای مهیا کرد تا اکوسیستم استارت‌آپی، به این حوزه‌های اولویت‌دار وارد شده و به ایفای نقش بپردازد.


در بحث کاهش تولید انتشار آلودگی هوا، پالایش آلودگی هوا و پایش آن، تغییرات ساختاری در صنایع و پیشرفت فناوری تبدیل نیروگاه‌های فسیلی به نیروگاه‌های انرژی پاک و تولید خودرو‌های الکترونیکی و هیبریدی در بحث ورود زنجیره دانش‌بنیان به صنعت راهکار ساخت کاتالیست‌ها، پالایشگرهای بایو و نانو و در بحث  فرهنگ‌سازی و اصلاح سبک زندگی، کاهش استفاده از خودروهای تک‌سرنشین و تسهیل در استفاده از وسایل نقلیه پاک (الکتریکی) بسیار مؤثر است.


پایشگر ثابت و همراه اندازه‌گیری کیفیت هوا امکان پایش در لحظه کيفيت هوا را جهت ایجاد نقاط پاک شهر، بالابردن مصرف پذیری تجهیزات تصفیه فردی (ماسک)، بهبود شرایط تنفسی در محیط‌های بسته و  جذب آلاینده‌ها و تبدیل به مواد پاک امکان‌پذیر خواهد کرد.



پالایش هوا در محیط‌های بسته و محیط‌های باز 


پایش کیفیت هوا، محیط‌های بسته (خانگی، سازمانی و خودرو) و محیط‌های باز، فرهنگ‌سازی و اصلاح سبک زندگی در کاهش آلودگی هوا، زنجيره فعاليت استارت‌آپ‌های مطرح در حوزه مدیریت آلودگی هوا را تشکیل می‌دهند.


از چالش‌ها و فرصت‌های کليدی حوزه مدیریت آلودگی هوا می‌توان به اختلال در زندگی روزمره شهری در روزهای آلوده سال، ضرورت وجود هوای پاک برای افراد به‌ویژه گروه‌های حساس در محیط‌های بسته، فرسودگی و بهره‌وری پایین تجهیزات صنعتی و وسایل نقلیه، افزایش استفاده از خودروهای شخصی، افزایش انتشار آلاینده‌ها و گردوغبار در نتیجه فعالیت‌های زراعی، مدیریت پسماند و خشکی زمین، عدم وجود اطلاعات دقیق از میزان و نوع آلودگی برای حفاظت از سلامت افراد و اتخاذ تصمیمات شهری، سهم قابل توجه ساختمان‌های مسکونی در تولید آلاینده‌های هوا و ناکافی بودن آموزش، فرهنگ‌سازی و عدم مشارکت عمومی در کاهش آلودگی هوا اشاره کرد.


از راهکارهای استارت‌آپی برای چالش‌های مطرح‌شده  می‌توان به ایجاد و توسعه نقاط پاک در سطح شهرها، بالا بردن مصرف‌پذیری تجهیزات تصفیه فردی (ماسک)، اشتراک‌گذاری صندلی‌های خالی خودروهای تک‌سرنشین با افراد هم‌مسیر، تسهیل در استفاده از وسایل نقلیه پاک (الکتریکی) و استفاده از سنسورهای ثابت و همراه و پلتفرم آنلاین جهت اندازه‌گیری و تحلیل میزان آلودگی هوا اشاره کرد.


انتهای پیام/4108/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر