صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۷ - ۱۲ آبان ۱۳۹۸

مخالفت حزب بارزانی با برقراری نظام ریاست‌ جمهوری در عراق

حزب دموکرات کردستان عراق با پیشنهاد ائتلاف فتح برای تغییر نظام پارلمانی در این کشور و برقراری نظام ریاست‌ جمهوری مخالفت کرد.
کد خبر : 443211

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از العالم، «شیروان دبرانی»، نماینده حزب دموکرات کردستان به ریاست مسعود بارزانی از مخالفت  با نظام ریاست‌ جمهوری در عراق خبر داد.


وی گفت: نیروهای کُرد، حامی دولت عادل عبدالمهدی و سیاست وی هستند و نخست‌وزیر عراق دوست همگی آنهاست. برقراری نظامی ریاست جمهوری در عراق به منزله نادیده گرفتن تاریخ احزاب مبارز است.


دبرانی تصریح کرد: کردها مخالف سهم‌بندی و فساد هستند و از مطالبات مبتنی بر قانون اساسی مردم حمایت می‌کنند، اما می‌گوییم که عراق تنها با مشارکت سیاسی اداره می‌شود حتی اگر شیعیان با اکثریت، دولت را در اختیار داشته باشند.


وی افزود: قانون اساسی عراق مانعی بر سر راه دولت‌ها برای سازندگی کشور و ارائه خدمات نیست و این دولت‌ها هستند که در سالهای گذشته قانون اساسی را اجرا نکرده‌اند. دولت کنونی تاب تحمل فسادهای سابق را ندارد.


مسعود بارزانی روز گذشته تجربه 15 ساله در عراق را شکست‌خورده خواند و گفت که اجرای هرگونه اصلاحات در قانون اساسی این کشور نباید حقوق کردها را نقض کند. وی اعلام کرد: آنچه امروز در جریان است، تازه اتفاق نیفتاده بلکه نتیجه 15 سال شکستی است که موجب رنج و آزار شدید مردم شده است. این حق شهروندان است که نارضایتی خود از اوضاع جاری را اعلام کنند، اما باید گوش‌های شنوایی به دور از خشونت و خونریزی مطالبات آنها را بشنوند.


هادی عامری، رئیس ائتلاف الفتح در عراق جمعه شب در بیانیه‌ای راه حل برون‌رفت از بحران کنونی عراق را اصلاح فرآیند سیاسی زیر نظر قانون اساسی این کشور دانست و گفت که نظام پارلمانی در این کشور شکست خورده و باید به دنبال نظام دیگری بود.


نظام سیاسی در عراق نظام پارلمانی است و نخست‌وزیر در این کشور بالاترین مقام اجرایی را در اختیار دارد و منصب ریاست‌ جمهوری بیشتر تشریفاتی و فاقد قدرت اجرایی است.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر