صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به بهانه سالروز شهادت شهید حسین فهمیده؛

شهدای نوجوان، بزرگ‌مردان ارتش خمینی (ره) / چه چیز باعث بلوغ فکری نوجوانان ایران زمین در دوران دفاع مقدس شد؟

صحنه هشت ساله دفاع مقدس پر است از بزرگ‌مردان کوچکی که تاریخ ایران، شجاعت‌های آنان را به‌خاطر خواهد سپرد.
کد خبر : 442698

به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، جنگ تحمیلی عراق علیه ایران که با دستور صدام حسین و حمله نیروهای نظامی عراق در شهریور سال 1359 به ایران آغاز شد یکی از مهم‌ترین و طولانی‌ترین جنگ‌های معاصر بود و پس از ۸ سال، بالاخره با پذیرش قطعنامه 598 از سوی ایران در مرداد ماه سال 1367 به پایان رسید.


دفاع مقدس با تمام فراز و نشیب‌های فراوانی که داشت به اتمام رسید، ولی با گذشت سال‌ها، هنوز یاد و خاطرات رشادت‌ها و فداکاری‌های زنان و مردان این مرز و بوم در خاطره‌ها باقیمانده و خواهد ماند. فداکاری‌ها و رشادت‌هایی که همه مردم از پیر و جوان، زن و مرد و همه طیف‌ها و صنف‌ها با تمام توان در آن دخیل بودند و دفاعی کاملاً مردمی را در مقابل این تجاوز و جنگ رقم زدند.


حضور داوطلبانه نوجوانان و دانش‌آموزان در صحنه دفاع مقدس با خاطرات دستکاری شناسنامه‌های خود برای حضور در خط مقدم دفاع مقدس، بغض و گریه آن‌ها برای موافقت کردن مسئولان با حضورشان در خط مقدم تا مقاومت و ایستادگی نوجوانان در دوران اسارت در زندان‌های بعثی برگ‌های زرینی از صفحات دوران دفاع مقدس را رقم زدند.



محمدرضا با واسطه قرار دادن مسئول بسیج و چندین بار رفت و آمد ایشان به خانه ما برای پادرمیانی و کسب رضایت بالاخره بر مهر مادری مادرمان غلبه کرده و رضایت حضورش در جبهه را گرفتند



امام خمینی(ره) از رشادت‌های شهید «محمدحسین فهمیده» با تعبیر «رهبر 13 ساله» یاد کرد؛ نوجوانی که نامش بعد از شهادت، دهان به دهان چرخید و به نماد نوجوان‌های قهرمان دفاع مقدس تبدیل شد. امروز، سالروز شهادت همان رهبر 13 ساله است. روزی که به همین مناسبت، روز «بسیج دانش‌آموزی» نامگذاری شده است. اما حسین فهمیده، تنها دانش‌آموز شهید جنگ تحمیلی نبود. تاریخ دفاع 8 ساله ایران اسلامی، نام‌های فراوانی در لوح ماندگار خود ثبت کرده است. نام رزمنده‌های کوچکی که تبدیل به قهرمان‌های بزرگ تاریخ ایران شدند.


یکی از هزاران شهید نوجوان دفاع مقدس محمدرضا قماطی است که اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۲، در سن ۱۶ سالگی در پاسگاه زید به درجه رفیع شهادت نائل گردید. پیکر مطهر این شهید در گلزار شهدای قم مدفون است.


شهید محمدرضا قماطی به خط فکری امام، قرآن و نماز پایبند بود و تفکر حسینی داشت


بتول قماطی خواهر شهید محمدرضا قماطی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره ویژگی مهم اخلاقی نوجوانانِ دوره انقلاب که حتی برخی از آنها شناسنامه خود را برای حضور در جبهه دست‌کاری می‌کردند، به برخی از فضائل اخلاقی برادرش اشاره کرد و گفت: برادرم خیلی به امام علاقه داشت و به خط فکری امام، قرآن و نماز پایبند بود و تفکر حسینی داشت. محمدرضای ما به شدت خانواده دوست بود و اهل کار جهادی و بسیجی مثل کمک به کشاورزان و ناتوانان بود. این روحیه شهید ناشی از ایمان به خدا و تفکر انقلابی که در خانواده و هم در خود شهید وجود داشت، بود.



                                                شهید محمدرضا قماطی (نفر دوم از سمت چپ) 


وی با اشاره به تلاش‌های مکرر شهید برای اعزام به جبهه بیان کرد: مادرمان معتقد بود برادرم کوچک است و رزم بلد نیست. محمدرضا با واسطه قرار دادن مسئول بسیج و چندین بار رفت و آمد ایشان به خانه ما برای پادرمیانی و کسب رضایت بالاخره بر مهر مادری مادرمان غلبه کرده و رضایت حضور محمدرضا را در جبهه گرفتند.


خواهر شهید محمدرضا قماطی با بیان این‌که خصوصیات اخلاقی محمدرضا سبب شده بود تا در بین خانواده و اطرافیان محبوب باشد، عنوان کرد: ایشان خیلی هیئتی خوش‌رو، شوخ‌طبع، راستگو، نسبت به خانواده خصوصاً خواهر و مادر باغیرت بود، نسبت به سنش و همسن‌های اطرافش دانا و آگاه‌تر بود.


وی با ذکر خاطراتی از برادر شهید خود گفت: اوائل جنگ شهدا را به قم می‌آوردند. گلزار شهدای قم هنوز آماده نبود یک‌سری از شهدا را بردند قبرستان شیخان که در جوار حضرت معصومه(س) بود و گفتند هر کس دوست دارد بیاید قبرهای قدیمی (۳۰سال به بالا) را برای شهدا آماده کند برادرم با این‌که شدیداً از این فضا می‌ترسید و حس خوبی نسبت به قبرستان نداشت، ولی به خاطر شهدا رفت و تا نیمه‌های شب کمک کرد. شبانه قبرها را کندند و برای صبح و شهدا آماده کردند وقتی آمد به خانه سرتاپایش خاکی بود و رنگ به رو نداشت و چشمانش از گریه سرخ بود.


خواهر شهید قماطی ادامه داد: قبل انقلاب شب‌ها مادرم چای برای جمعیت زیادی می‌گذاشت و برادرم محمدرضا به همراه آن یکی برادرم و سایر مردان دیگرِ محله در پشت بام خانه ما جمع می‌شدند و به فرمان امام خمینی(ره)  ندای الله اکبر سر می‌دادند.


هرچند تجاوز وحشیانه ارتش بعث عراق به سرزمین پهناور ایران خسارت‌های جانی و مالی فراوانی را در پی داشت ولی در عین حال، این رویداد به جهانیان نشان داد که ملت ایران در هر شرایط و سختی حاضر به عقب‌نشینی از مقابل متجاوزان و ظالمان نخواهد بود و حضور گسترده و داوطلبانه اقشار مختلف مردم به‌ویژه دانش‌آموزان و دانشجویان در کنار نیروهای ارتش و نیروهای مسلح در میدان جنگ تحمیلی هشت ساله خود محکم‌ترین سند این ادعا است.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر