صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۴ - ۰۶ آبان ۱۳۹۸

رژیم غذایی جدید با تعادل هورمون‌های بدن/ تناسب وزن و سلامت بدن هرگز با رژیم غذایی ارتباطی ندارد!

رژیم هورمونی نوع دیگری از رژیم غذایی است که اخیراً موردتوجه قرارگرفته و دلیل تلاش مردم برای کاهش وزن این است که هورمون‌ها hormonesi  درست‌کار نمی‌کند. هیچ نظریه عملی وجود ندارد که نشان دهد یک فرد می‌تواند هورمون‌های خود را «تنظیم» کند تا از نفوذ چربی بیشتر به بدن جلوگیری کند.
کد خبر : 442476

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رژیم هورمونی نوع دیگری از رژیم غذایی است که اخیراً مورد توجه قرارگرفته و دلیل تلاش مردم برای کاهش وزن این است که هورمون‌ها درست کار نمی‌کنند.


رژیم غذایی اخیر شامل رژیم غذایی کتوژنیک «چربی کم، چربی بالا»، رژیم غذایی گوشتی «فقط خوردن گوشت و سایر محصولات حیوانی» و رژیم روزه متناوب «خوردن تنها در یک بازه زمانی مشخص و یا در چند روز» از جدیدترین نوع رژیم‌های غذایی است.


دراین‌باره کتاب‌های زیادی نوشته‌شده و طرفداران رژیم هورمونی ادعا می‌کنند که افراد می‌توانند به‌سرعت مقدار قابل‌توجهی وزن خود را با استفاده از رژیم غذایی و ورزش برای تناسب‌اندام  از دست بدهند. چند تغییر در رژیم غذایی وجود دارد، اما روش اصلی این است که کلید کاهش وزن با اصلاح عدم تعادل هورمونی در بدن ارتباط دارد.


هورمون‌ها نقش مهمی در فرآیندهای روزمره بدن دارند و به هضم غذا برای رشد استخوان‌ها کمک می‌کنند. آن‌ها از طریق جریان خون به اطراف بدن منتقل می‌شوند و به سلول‌ها دستور می‌دهد تا فعالیت‌های خاصی را انجام بدهند. برای مثال، انسولین برای تنظیم فرایندهای متابولیکی ضروری است و به بدن اجازه می‌دهد تا کربوهیدرات‌ها را در غذا به‌عنوان انرژی در سلول‌های ماهیچه‌ای انسان ذخیره کند. هنگامی‌که غذا می‌خوریم، باعث افزایش سطح قند خون می‌شود و این امر منجر به ترشح انسولین لوزالمعده شده و سپس انسولین، خود را به سلول‌ها متصل می‌کند و آن‌ها را به جذب شکر از جریان خون و ذخیره آن برای مصرف بعدی هدایت می‌کند.


انسولین نقشی کلیدی در افزایش وزن دارد، اما تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که جذب کالری دلیل اصلی افزایش و یا کاهش وزن است. از دست دادن چربی تنها با ایجاد یک کمبود کالری به دست می‌آید و به این معنی است که شما باید کالری بیشتری نسبت به مصرف خود بسوزانید. به همین دلیل است که بسیاری از مردم با روزه متناوب به موفقیت دست می‌یابند، چراکه به‌طورمعمول منجر به خوردن غذای کم‌تر و بنابراین جذب کالری کمتری در بدن می‌شود.


کارشناسان در این زمینه برای ترویج رژیم غذایی از یک برنامه سه‌مرحله‌ای استفاده می‌کند و مدعی هستند که افراد باید در سه مرحله وزن خود را کاهش داده، قدرت را به دست آورده و احساس جوانی کنند. در مرحله یک و دو رژیم غذایی به تغییر عادات غذایی تمرکز دارد و مرحله سوم نیز روی ورزش تمرکز می‌کنند.


افرادی که می‌خواهند این رژیم غذایی را در برنامه خود قرار دهند باید بدن خود را سم‌زدایی کنند. در مرحله اول غذاهایی مانند الکل، کافئین، شکر، گوشت قرمز، شیر گاو و فراورده‌های لبنی را از رژیم غذایی خود حذف و هم‌زمان میوه‌ها و سبزی‌ها، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، محصولات لبنی را از گوسفندان و بزها و شیره‌های گیاهی مصرف کنند. در مرحله دوم، باید غذاهای فراوری‌شده، شیرین‌کننده‌های مصنوعی و دانه تصفیه‌شده را حذف کنند. مرحله سوم نیز شامل افزایش تمرین‌های استقامت قلبی است.


توصیه‌های غذایی در مراحل یک و دو به کاهش محصولات غذایی که کالری بالایی دارند اشاره می‌کند. همچنین رژیم غذایی مانند سبزی‌ها, ماهی و میوه را توصیه می‌کند که مصرف فیبر «مهم برای سیستم گوارشی» را افزایش می‌دهد و بدن را با انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی که وظایف زیادی برای سلامت دارند فراهم می‌کند. در جوامع غربی این ویتامین‌ها و مواد معدنی معمولاً کم‌تر از الکل مصرف می‌شوند. با تمرین‌های توصیه‌شده در مرحله سوم، این رژیم غذایی احتمالاً کالری را همراه با دیگر فواید سلامتی کاهش می‌دهد.


آیا «رژیم هورمونی» نتیجه‌بخش است؟


به‌طورکلی، رژیم غذایی توصیه‌شده در این کتاب توصیه‌های غذایی بدی به نظر نمی‌رسد؛ اما نکته اصلی این است که هرگونه کاهش وزن زیاد احتمالاً ناشی از تغییر در جذب کالری بیشتر، بر روی هورمون‌ها تأثیرگذار خواهد بود. کاهش وزن (یا کاهش چربی بدن) با کاهش کالری به دست می‌آید نه با تنظیم مجدد تعادل هورمونی. بااین‌وجود حامیان رژیم هورمونی ممکن است ادعا کنند که نتیجه یک وضعیت سلامتی جدی‌تر، مانند دیابت عملکرد ضعیف انسولین یا پرکاری یا افزایش تولید تیروئید (hyperthyroidism)، به‌سادگی از طریق رژیم غذایی ممکن نمی‌شود و نیازمند درمان پزشکی است.


در حال حاضر، هیچ نظریه عملی وجود ندارد که نشان بدهد یک فرد می‌تواند هورمون‌های خود را «تنظیم» کند تا از نفوذ چربی بیشتر به بدن جلوگیری کند. در یک مجله علمی معتبر که به‌طور خاص رژیم هورمون و اثرات آن موردمطالعه قرار گرفته است، هیچ تحقیقی در مورد این بررسی وجود ندارد؛ اما ممکن است توضیح ساده‌ای برای اینکه چرا مردم فکر می‌کنند رژیم غذایی مؤثر است وجود داشته باشد، و همچنین کاهش کالری از طریق بهبود عادات تغذیه‌ای و ورزش امکان‌پذیر است که احتمالاً منجر به کاهش وزن می‌شود.


درنهایت هرکس که بخواهد وزن و یا چربی بدن خود را کاهش بدهد باید بر ایجاد یک کسری کالری تمرکز کند و این عمل ممکن است در افراد متفاوت باشد. حتی ممکن است شامل برنامه‌های محبوب رژیم غذایی مانند روزه متناوب باشد. ازاین‌رو، بهترین رویکرد این است که هرکسی سبک زندگی بهتری را برای حفظ بیشتر سلامت خود پیدا کند.


انتهای پیام/4108/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: نظام سلامت
ارسال نظر