صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۳:۰۳ - ۰۵ آبان ۱۳۹۸

دستگاهی که امواج وای‌فای را به برق تبدیل می‌کند

مهندسان دستگاهی تولید کرده‌اند که امواج Wi-Fi را ضبط کرده و آنها را به برق تبدیل می‌کند.
کد خبر : 442301

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیو اتلس newatlas، شارژ بی‌سیم به طور فزاینده‌ای در تلفن‌ها و سایر دستگاه‌ها متداول است (معمولاً دستگاه باید روی صفحه شارژ قرار بگیرد، که برخی از مزایای بی‌سیم بودن را از بین می‌برد). در یک قدم جدید به سمت شارژ بی‌سیم واقعی، مهندسان دستگاه بسیار نازکی را تولید کرده‌اند که امواج Wi-Fi را ضبط کرده و آنها را به برق تبدیل می‌کند.


سیستم جدید که مبتنی بر دستگاه‌های موجود است، آنتن‌های یکسوکننده نامیده می‌شود. این‌ها امواج الکترومغناطیسی AC را در هوا ضبط کرده - مانند سیگنال‌های Wi-Fi - و آنها را به برق DC تبدیل می‌کنند. اما بیشتر آنها سفت و سخت هستند و برای شارژ لوازم الکترونیکی کوچک مناسب هستند. بنابراین تیم در مطالعه جدید تصمیم می‌گیرد یك آنتن یکسوکننده جدید را توسعه بدهد كه به اندازه كافی برای افزایش مقیاس در اندازه‌های بسیار بزرگتر انعطاف پذیر باشد.



برای طراحی جدید، تیم یکسو‌کننده (مؤلفه‌ای که جریان را تبدیل می‌کند) را ساخت. این ماده نیمه‌هادی فقط سه اتم ضخامت دارد،که باعث می‌شود بسیار انعطاف‌پذیر باشد اما در عین حال کارآیی خود را در حد مطلوبی نگه می‌دارد. به گفته تیم، یکسو‌کننده می‌تواند تا 10 گیگاهرتز امواج بی‌سیم را با بهره‌وری در حدود 30 درصد ضبط و تبدیل کند. این نرخ بسیار بالاتر از سایر طراحی‌های انعطاف‌پذیر است و محققان نیز می‌گویند سرعت آن بیشتر از بقیه است.


این دستگاه میزان انرژی نسبتاً کمی تولید می‌کند.(حدود 40 از 150 میکرووات برق Wi-Fi). اگرچه این  مقدار چندان زیاد نیست، اما برای تأمین نیاز دستگاه‌های الکترونیکی کوچک پوشیدنی یا پزشکی، کافی است و نیاز به باتری‌ها را برطرف می‌کند.


این تیم امیدوار است توسط مزایای طرح جدید از‌جمله انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری آن، از معایب این دستگاه پیشی بگیرد.


توماس پالاسیوس، مؤلف این مطالعه می‌گوید: ما با استفاده از انرژی Wi-Fi به روشی که به‌راحتی در مناطق بزرگ ادغام می‌شود، راهی جدید برای توانمندسازی سیستم‌های الکترونیکی آینده پیدا کرده‌ایم، تا بتوانیم اطلاعات و هوش را به هر شیئی در اطراف خود بیاوریم.


در مرحله بعد، این تیم در حال برنامه‌ریزی برای بهبود بهره‌وری و ساختن سیستم‌های پیچیده‌تر است.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر