صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۳:۰۰ - ۳۰ مهر ۱۳۹۸
رئیس سازمان فضایی:

فضانورد ایرانی به ایستگاه فضایی اعزام می شود

رئیس سازمان فضایی ایران از برنامه ریزی برای اعزام محقق به ایستگاه فضایی بین المللی با همکاری کشور روسیه خبر داد و گفت: این اعزام برای مشارکت در پروژه‌های تحقیقاتی صورت می‌گیرد.
کد خبر : 441662

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، مرتضی براری، با بیان این‌که اعزام فضانورد ایرانی به فضا یکی از برنامه‌های مدنظر سازمان فضایی ایران بوده که به پیشنهاد وزیر ارتباطات در دست پیگیری است، گفت: این پروژه باید با همکاری بین‌المللی انجام پذیرد که در این راستا برنامه‌های اولیه از سوی ایران در حال بررسی است.


وی با اشاره به این‌که در این پروژه قصدمان اعزام فضانورد برای مشارکت در پروژه‌های تحقیقاتی است، گفت: برای اعزام فضانورد محقق باید با کشور روسیه وارد مذاکره شویم.


معاون وزیر ارتباطات با بیان این‌که پیشنهاد وزیر ارتباطات این است که به جای فضانورد گردشگر، پروژه فضانورد محقق را دنبال کنیم، افزود: در ایستگاه بین‌المللی فضایی بسیاری از محققان از کشورهای مختلف مستقر می‌شوند و ما نیز قصد داریم با همکاری کشوری مانند روسیه، امکان اعزام فضانورد به ایستگاه فضایی را محقق کنیم.


رئیس سازمان فضایی ایران گفت: برای مثال کشوری مانند امارات، اعزام فضانورد را با هدف گردشگری دنبال کرده اما ما قصدمان این است که در این پروژه با اعزام محقق، در پروژه‌های تحقیقاتی مشارکت کنیم.


براری با بیان این‌که در حال حاضر تنها سفینه‌ای که قابلیت اعزام انسان به فضا را دارد، فضاپیمای سایوز کشور روسیه است، گفت: در صورت اجرایی شدن این پروژه، فضانورد ایرانی نیز احتمالاً با سایوز به ایستگاه فضایی اعزام می‌شود. البته بر اساس پیش بینی‌های ناسا، قرار است پرواز دو سفینه آمریکایی سال ۲۰۲۰ آغاز شود و پس از آن فضانوردان آمریکا احتمالاً با این سفینه‌ها عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌شوند.


وی افزود: توافقات برای همکاری ایران و روسیه در این پروژه، باید در سطح کلان و از سوی رؤسای جمهور دو کشور مطرح شود و پس از آن فرآیند پیگیری عملیاتی شدن این پروژه برای اعلام فراخوان داوطلب و سناریوی آن، از سوی سازمان فضایی ایران انجام می شود.


معاون وزیر ارتباطات گفت: در این پروژه ابتدا باید به امکانات مورد نیاز تجهیز شویم و پس از آن برای نحوه همکاری با کشور روسیه، وارد مذاکره شویم. تا آن زمان، نمی‌توان زمان بندی مشخصی برای اجرای این پروژه ارائه داد.


رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به توافقات صورت گرفته با کشور قزاقستان نیز گفت: این توافقات در سطح همکاری‌های فضایی است اما برنامه‌های مربوط به اعزام فضانورد و پرتاب ماهواره باید با توافق با کشور روسیه دنبال شود.


منبع: مهر


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر