صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۵ - ۲۹ مهر ۱۳۹۸

حالت پایدار پلوتونیوم کشف شد

دانشمندان به صورت اتفاقی موفق به کشف حالت پایدار پلوتونیوم شدند.
کد خبر : 441583

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا  از نیواطلس، گروهی از دانشمندان از حالت جدید و پایداری از پلوتونیوم را کشف کرده‌اند.  پلوتونیوم یک عنصر شیمیایی رادیواکتیو و فلزی است که نماد آن Pu و عدد اتمی آن ۹۴ است.


پلوتونیوم عنصر ناپایداری است که انتقال، ذخیره و کار کردن با آن بسیار دشوار است. بنابراین کشف جدید می‌تواند راهی برای حل این مشکلات باشد. پلوتونیوم به دلیل ناپایداری منبع قدرتمندی از انرژی به شمار می‌شود اما از سوی دیگر پتانسیل ایجاد یک فاجعه ویرانگر زیست محیطی را دارد.


بعضی از ایزوتوپ‌های پلوتونیوم تا ده‌ها میلیون سال پایدار می‌مانند که باتوجه به قابل‌حل بودن در آب‌های زیرزمینی پدیده ترسناکی است. باتوجه به ویژگی‌های خاص این عنصر، یادگیری درباره انواع آن، نحوه رفتار آنها، کاربردها و نحوه ذخیره، انتقال و از بین بردن آن بسیار مهم است.


گروه تحقیقاتی مؤسسه هلمولتز زنتروم درسدن راسندرف در حال تحقیق روی دی‌اکسید پلوتونیوم(حالت پایداری از این عنصر که در آب حل نمی‌شود و نقطه جوش بالایی دارد) بودند که به صورت اتفاقی موفق به کشف حالت پایدار و جدیدی از عنصر پلوتونیوم شدند.


نانوذرات پلوتونیوم از ایزوتوپ‌های متنوع در حالت‌های مختلف ساخته می‌شود. گروه تحقیقاتی در حال استفاده از پلوتونیوم 6 بودند که متوجه واکنش عجیبی شدند. طی فرایند پلوتونیوم دی‌‌اکسید، پلوتونیوم 6 به حالت پایدار و جامد رسید و به پلوتونیوم پنج ظرفیتی تبدیل شد. البته پلوتونیوم پنج هیچگاه به شکل جامد یا پایدار وجود نداشته است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر