در ارائه گزارش حسابرسی سازمانهای وابسته به شهرداری نقایص جدی دیده میشود
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، ولیالله شجاعپوریان در جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در نطقی خارج از دستور اظهار کرد: امروز بیش از دو سال از عمر شورای چهارم شهر تهران میگذرد و کمتر از دو سال زمان پیش روی این شوراست.
وی افزود: این فرصت برای سنجش و ارزیابی عملکرد مهمترین پارلمان شهری که به درستی میتواند مظهر مردم سالاری و مشارکت آگاهانه مردم در اداره امور شهری باشد بسیار مغتنم است.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: بر کسی پوشیده نیست که امروزه کلانشهر تهران از معضلات بیشماری رنج میبرد برای تدبیر صحیح و ارتقای بهرهوری فعالیتها، جلوگیری از تداخلها و تضاهمها باید همه اجزایی که در خصوص تهران مسئولیت مستقیم دارند زیر یک سقف گردهم آیند.
وی ادامه داد: از این رو در آغاز این دوره کارگروههای مشترکی با عضویت اعضای شورا مجمع نمایندگان تهران معاونان شهرداری و استانداری تهران شکل گرفت که دبیرخانه آن در شورا بوده است. بایسته است این جلسات به شکلی ساختارمند تداوم یابد و از معبر آنها به ایده آرمانی مدیریت واحد شهری رسید.
شجاع پوریان با بیان اینکه از موارد مناقشهبرانگیز همیشگی شورای شهر و مدیریت شهری موضوع حسابرسی شوراها است، تصریح کرد: متأسفانه در ارائه گزارش حسابرسی شرکتها و سازمانهای وابسته به شهرداری کاستیها، مغایرتها و نقایص جدی دیده میشود. همچنین گزارش سازمانها و شرکتها تابعه شهرداری با تاخیر چندین ماهه به شورا میرسد که بیشک بخش زیادی از این کاستیها و رفتارهای غیرقانونی مدیریت شهری، ناشی از احمال و کوتاهی اعضای شورا است.
وی تاکید کرد: پیشنهاد میکنم نهاد ذیحساب کل در شورا برای توزیع اعتبارات تخصیص و ابلاغ بودجه و نهایتاً تفریغ و حسابرسی دقیق ایجاد شود چرا که اقتدار نظارتی شورا زمانی شکل میگیرد که ذیحساب کل شهرداری منصوب صحن علنی شهر بوده و در شورا مستقر باشد. شهرداری نیز مکلف باشد امور مالی و عملکرد بودجه خود را با این نهاد هماهنگ کند.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: از مهمترین مأموریتهای شوراها نظارت بر مجموعه شهرداری است. به رغم تأکید بند 2 ماده 71 قانون تشکیلات و وظایف شوراها و نیز تأکید بند 3 قانون مذکور منی بر نظارت بر حسن اجرای مصوبات شورا هیچگونه ساز و کار قانونی و توانمند برای اجرای این مقررات وجود ندارد. عملاً اعمال نظارت در مراحل قبل، حین و بعد پروژههای شهری امکانپذیر نیست.
وی اضافه کرد: به رغم اهتمام تک تک اعضای شورا و به ویژه کمیسیون نظارت و حقوقی در امر نظارت بر عملکرد شهرداری تهران متأسفانه به دلیل فقدان سیستم نظارتی مشخص و مدون و عدم پیگیری جدی و نظاممند هیئت رئیسه عملکرد نظارتی شورا کارنامه قابل دفاعی ندارد. از این رو ضرورت دارد هیئت رئیسه شورا با حساسیت بیشتری به دنبال ایفای نقش نظارتی شورا باشد تا تلاش و نظارت شورا با نتیجه مطلوب همراه شود.
شجاع پوریان توضیح داد: نکته دیگری که میتواند شورای شهر را در انجام رسالتش یاری کند تأسیس و راه اندازی مرکز پژوهشهای شورا است. تشکیل چنین مرکزی میتواند پژوهش محوری و گزارههای دانش بنیان را در شورا نهادینه کرده از اتخاذ مواضع آنی و غیرکارشناسی جلوگیری کند بنابراین باید در راه اندازی این مرکز از تجربه مرکز مطالعات شهر تهران ومرکز پژوهشهای مجلس بهرهمند شد.
وی افزود: از معضلاتی که شوراهای شهر به ویژه کلان شهر تهران از گذشته تاکنون از آن رنج میبرد فقدان ساختار تشکیلاتی کارشناسی شده و مصوب است. امیدوارم هیئت رئیسه برای نهایی کردن این ساختار، پیشگیری لازم را معمول و به خلاءها و موازیکاریها پایان دهد.
این عضو شورای شهر تهران به مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی مبنی بر کاهش اعضای شورا اشاره و عنوان کرد: این مصوبه نوعی برگشت به عقب است و بیثباتی قانونگذاری را در کشور نشان میدهد. همچنین در عمل امکان نظارت بر اقدامات شهرداری را بیش از پیش با صعوبت و کندی روبرو خواهد کرد بدیهی است که این اقدام و پیامدهای آن به هیچ وجه به سود کلان شهر تهران نیست.
وی افزود: این کاهش تعداد در حالی توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی صورت گرفته که نتایج بررسیهای کارشناسی بر لزوم افزایش تعداد اعضای شورای شهر تهران دلالت دارد.
انتهای پیام/