حقوق معلولین و نابینایان در کشور نهادینه شود
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، جلسه دیدار جمعی از نخبگان و فعالان تشکلهای مردمنهاد جامعه روشندلان کشور با معاون اول رئیسجمهور عصر امروز برگزار شد.
اسحاق جهانگیری در این جلسه با تأکید بر اینکه شرایط فعالیت تشکلهای معلولین و نابینایان کشور باید تسهیل شود، تصریح کرد: تشکلها قادر هستند صدای خود را به گوش مسئولین کشور برسانند و لازم است که بسترهای لازم برای فعالیت تشکلهای معلولین و نابینایان فراهم شود تا بتوانند مطالبات و دغدغههای خود را از دستگاههای مرتبط پیگیری کنند.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر لزوم فرهنگسازی در جامعه برای رعایت حقوق معلولین و نابینایان گفت: رسانه ملی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دستگاههای متولی فرهنگی باید توجه به حقوق معلولین و نابینایان را در کشور نهادینه کنند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به قانون عصای سفید که بر اساس آن وقتی افراد نابینا عصای خود را به رانندگان نشان دهند راننده ملزم به ایست کامل تا عبور فرد نابیناست، این پرسش را مطرح کرد که چه تعداد از رانندگان و آحاد جامعه از این قانون مطلع هستند؟ باید برای حمایت از معلولین و نابینایان و رعایت حقوق آنها اطلاعرسانی و فرهنگسازی مناسب انجام شود و این موضوعات در مطالب آموزشی مدارس و برنامههای فرهنگی صداوسیما گنجانده شود.
جهانگیری با تأکید بر اینکه سرعت حرکت جامعه باید روزبهروز به سمت تعالی اخلاق و ارزشهای انسانی بیشتر شود، گفت: یکی از شاخصهای رشد جامعه و تعالی ارزشهای انسانی در کشور توجه به گروههای کمتوان اجتماعی و شنیدن صدای کسانی است که صدایشان شنیده نمیشود.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با اشاره به لایحه قانون حمایت از حقوق معلولان که در سال 94 از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال شد، افزود: خوشبختانه مجلس شورای اسلامی نیز این قانون را تصویب کرد و تلاش خواهیم کرد که آییننامههای اجرایی مرتبط با این قانون هرچه زودتر تصویب و به دستگاهها و نهادهای مرتبط ابلاغ شود.
جهانگیری ادامه داد: گروههای کمتوان جامعه نیازها و مطالبات متعددی دارند که پاسخگویی به هر یک از این دغدغهها به دستگاههای اجرایی مختلف مربوط میشود از این رو همه دستگاهها باید خود را مکلف به رعایت حقوق معلولین و نابینایان بدانند و نباید تصور شود که تنها متولی امور مرتبط با معلولین و نابینایان سازمان بهزیستی کشور است.
وی افزود: نباید در احقاق حقوق و برخورداری معلولین و نابینایان کشور از برخی امکانات و ظرفیتهای کشور کوتاهی و در ارائه برخی تسهیلات تفاوتی میان نابینایان و معلولین با سایر افراد در نظر گرفته شود چراکه معلولین و نابینایان به عنوان بخشی از جامعه، از سهم و حقوق مشابه با سایر افراد برخوردار هستند.
جهانگیری با اشاره به محدودیتهای بودجه دولت و کاهش درآمدهای نفتی، گفت: اگرچه تحریمهای آمریکا برای به صفر رساندن فروش نفت با شکست مواجه شد اما بخشی از درآمدهای نفتی کاهش پیدا کرده اما با وجود این مشکلات دولت تلاش خواهد کرد در حد توان دغدغهها و مشکلات جامعه نابینایان و معلولین کشور را مرتفع سازد.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به توانمندیهای معلولین و نابینایان در زمینههای مختلف، گفت: بسیاری از معلولین و نابینایان کشور موفق به گذر ندان سطوح عالی تحصیلی شدهاند و از جایگاه علمی بسیار خوبی برخوردار هستند و میتوانند نهتنها برای گروههای کمتوان جامعه بلکه برای سایر افراد نیز کارآفرینی کنند.
وی با اشاره به حمایتهای دولت از کارآفرینان افزود: دولت شرایط خوبی را پیش روی کارآفرینان قرار داده و حمایتهای لازم را از برنامههای اشتغالزایی به عمل میآورد که نابینایان و معلولین نیز میتوانند در این زمینه فعال باشند.
جهانگیری با اشاره به مطالب مطرح شده از سوی نخبگان و فعالان تشکلهای مردمنهاد جامعه روشندلان کشور در جلسه، گفت: دغدغهها و مسائل مطرح شده حتماً به دستگاههای مرتبط ارجاع و پیگیری خواهد شد و دولت در حد توان تلاش خواهد کرد نیازها و مطالبات شمارا برطرف کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه عدم آشنایی جامعه با نیازهای توانخواهان و افراد کمتوان را یکی از مهمترین مشکلات این افراد برشمرد و گفت: با وجود محدودیتهای مختلف، جامعه معلولین و نابینایان کشور به توفیقات خوبی در بخشهای مختلف دستیافتهاند و سال گذشته 33 نفر از این افراد جزو رتبههای برتر کنکور بودند که 14 نفر از آنها از جامعه نابینایان کشور هستند.
در این جلسه که سخنگوی دولت نیز حضور داشت، هر یک از نخبگان و فعالان تشکلهای مردمنهاد جامعه روشندلان کشور به معرفی خود پرداختند و گزارشی از مشکلات و دغدغههای جامعه نابینایان کشور ارائه کردند.
سهیل معینی مدیر شبکه تشکلهای نابینایان و کمبینایان (چاووش) نیز در این جلسه با تأکید بر اهمیت احقاق حقوق جامعه نابینایان کشور از معاون اول رئیسجمهور برای تشکیل این جلسه قدردانی کرد و گفت: برای نخستین بار است که برای جامعه نابینایان کشور فرصتی فراهم شده تا بتوانند از نزدیک دغدغههای خود را با یکی از مسئولین ارشد کشور مطرح کنند.
برخورداری نابینایان و معلولین از امکانات یکسان مانند سایر افراد، تأمین تجهیزات کمک توانبخشی، تأمین فرصتهای شغلی، رعایت مناسبسازی در طراحی نرمافزارهای رایانهای و تلفن همراه، محدودیت در منابع مکتوب و تولید و نشر کتابهای گویا و به زبان بریل، مناسبسازی اماکن و خدمات شهری برای استفاده معلولین و نابینایان، رفع تبعیض در برخورداری از امکانات و تسهیلات مختلف و توجه به کودکان نابینای بازمانده از تحصیل از مهمترین دغدغههای مطرح شده در جلسه از سوی نخبگان و فعالان تشکلهای مردمنهاد جامعه روشندلان کشور بود.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/