صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۸ - ۲۴ مهر ۱۳۹۸

شیشه‌ها از عفونت ادراری جلوگیری می‌کنند

درمان عفونت ادراری ناشی از (UTI) با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها بسیار دشوار است و گاهی منجر به بیماری سپتی سمی می‌شود
کد خبر : 431064

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، به گفته دانشمندان دانشگاه استون انگلیس، عفونت‌های ادراری ناشی از سوندگذاری «کاتتر» حدود 35 درصد از کل عفونت‌های مرتبط با مراقبت‌های بهداشتی در انگلیس را تشکیل می‌دهد. این تعداد می‌تواند به‌زودی به لطف استفاده از لیوان ضد میکروبی مخصوص کاهش چشمگیری داشته باشد.


یک سیستم جمع‌آوری ادرار معمولی، کیسه‌ای که از طریق یک لوله انعطاف‌پذیر وارد مثانه بیمار می‌شود، باکتری‌های پرشده درون کیسه را تکثیر می‌کند و درنهایت آن‌ها راه خود را از طریق لوله به سمت مثانه در پیش می‌گیرند. درمان عفونت ادراری ناشی از (UTI) با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها بسیار دشوار است و گاهی منجر به بیماری سپتی سمی می‌شود.


عفونت‌های دستگاه ادراری يكی از شايع ترين عفونت‌هی باكت ريايی انسان در تمـام سـنين بـوده و اسـتفاده از سوندهای ادراری به عنوان يكی از مهمترين عوامل زمينه ساز آن‌ها، بويژه هنگامی كه به مدت طـولانی بـاقی بماننـد، محسوب می‌شود. عوارض ناشی از استعمال سوندها، گاهی خطرات جدی از جمله عفونت‌های خونی و يا مـرگ و مير را به دنبال خواهند داشـت.



محققان استون با نگاهی چشمگیر به وقوع این اتفاق، به دلیل ویژگی‌های ضد باکتریایی شناخته شده تولید میله‌های ساخته‌شده از شیشه فسفات را که با مقادیر کمی از اکسید روی پوشانده شده است شروع کردند است. سپس آن میله‌ها را درون دیسک‌های شیشه‌ای کوچک خرد کردند که متعاقباً در ظروف پتری حاوی باکتری قرار گرفتند.


ازآنجایی‌که اکسید روی به‌آرامی در شیشه حل می‌شود، این تحقیق تمام باکتر‌‌ی‌های E.coli را به‌کلی از بین برده و جمعیت باکتری‌های Staphylococcus aureus را به‌طور قابل‌توجهی کاهش داده است. در طی یک دوره 24 ساعته اکسید روی هیچ اثر مضر بر روی سلول‌هایی که لایه مثانه را تشکیل می‌دهند نداشته است.


ریچارد مارتین، محقق اصلی این پروژه می‌گوید: این خبر بسیار خوبی برای بیمارانی است که در معرض خطر انقباض UTI در طی مدت بستری در بیمارستان قرار دارند. این تحقیق همچنین برای دستگاه‌های مراقبت‌های بهداشتی مفید است و  می‌تواند میلیون‌ها دلار در هزینه‌های مرتبط با این عفونت‌ها را کاهش بدهد.


عفونت دستگاه ادراری (UTI) به‌طور وسیع به‌عنوان پاسخ التهابی Urothelium (بافت سنگفرشی مجرای ادراری) نسبت به تهاجم باکتریایی تعریف می‌شود و معمولاً با باکتریایی و پیروی همراه است. عفونت دستگاه ادراری شامل اورتریت، سیستیت، پیلونفریت، ایپدیمیتف پروستات، پری نفریت و آبسه است.


انتهای پیام/4108/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر