صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۳ - ۲۳ مهر ۱۳۹۸

تشخیص سفتی تومور با ام‌آر‌ای و امواج صوتی

دانشمندان با استفاده از ام‌آرآی‌ و امواج صوتی میزان سفتی تومور را اندازه‌گیری می‌کنند.
کد خبر : 430746

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیو اطلس، رساندن دارو به تومورهای یک بیماری سرطانی کار بسیار دشواری است. یکی از مشکلات پزشکان در هنگام درمان این بیماران ارزیابی تراکم و سفتی تومورهاست که در تأثیرگذاری داروها بر رشد تومورها نقش مهمی دارد.


دانشمندان مؤسسه تحقیقاتی سرطان در لندن به کمک یک تکنیک تصویربرداری جدید موفق شدند میزان سفتی تومورها را ارزیابی کنند. در این روش غیرتهاجمی که الاستوگرافی رزونانس مغناطیسی نام دارد، از ام‌آرآی و امواج صوتی به‌صورت ترکیبی استفاده می‌شود تا تصویر واضح‌تری از ترکیب بافت تومور به دست آید.


در این روش جدید پد کوچکی روی پوست بیمار قرار می‌گیرد که امواج صوتی را به داخل بدن می‌فرستد و سپس سرعت انتقال آنها اندازه گرفته می‌شود. سرعت انتقال امواج صوتی در بافت‌های سفت‌تر سریع‌تر است. پیش از این نیز از این روش جدید برای اندازه‌گیری روند پیشروی بیماری‌های کبدی استفاده می‌شد.


حال دانشمندان با استفاده از این روش میزان سفتی تومورهای بیماران را اندازه‌گیری می‌کند. گروه تحقیقاتی با استفاده از این روش نقش کلاژن (پروتئین ساختاری بافت‌های همبند، عضلات، استخوان‌ها و پوست) در ساختار و تراکم تومورهای موش‌ها را بررسی کردند. به گفته دانشمندان، کلاژن نقش مهمی در سفتی تومورهای سرطان سینه و پانکراس ایفا می‌کند. برای از بین بردن تومور سرطانی دانستن سفتی و تراکم تومور بسیار مهم است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر