صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۲ - ۲۲ مهر ۱۳۹۸

مرگ زودرس کودکان  ویرایش ژنتیکی‌شده تکذیب شد

متخصصان ژنتیک نتایج مطالعه‌ای را که ادعا می‌کرد کودکان ویرایش ژنتیکی شده زود می‌میرند، تکذیب کردند.
کد خبر : 430635

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیچر، چندی پیش گروه تحقیقاتی اعلام کردند که نخستین نسل از کودکان ویرایش ژنتیکی‌شده عمر زیادی نمی‌کنند اما طولی نکشید که این دانشمندان عقب‌نشینی کرده و یافته‌های خود را در شبکه‌های اجتماعی و نشریه‌ها اصلاح کردند.


این مطالعه که سلامت نخستین نسل از کودکان ویرایش ژنتیکی‌شده به روش کریسپر را زیر سوال برده بود به دلیل خطاهای کلیدی در روند تحقیقات و تأثیرگذاری آن بر نتایج نهایی، نادرست خوانده شد. براساس این مطالعه که در ژوئن 2019 در مجله پزشکی نیچر منتشر شد، افرادی که دو سری کپی از جهش‌های ژنتیکی طبیعی دارند تا در برابر ویروس  HIV مقاومت بیشتری داشته باشند، بیشتر از افراد دیگر در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند.


هی جیانکو دانشمند چینی است که تلاش کرد با استفاده از روش ویرایش ژن کریسپر جهش ژنتیکی طبیعی در نطفه انسانی برای افزایش مقاومت در برابر ویروس  HIV ایجاد کند. در نتیجه این آزمایش، یک جفت دوقلوی دختر سال گذشته به دنیا آمدند که هیچ یک این جهش ژنتیکی را نداشتند. با این حال این تحقیق توجه بسیاری از افراد از سراسر جهان را جلب کرد.


تحقیقی که در مجله پزشکی نیچر به چاپ رسید، با استناد به نتایج مطالعه جیانکو ادعا می‌کرد که نخستین نسل از کودکان ویرایش ژنتیکی‌شده زیاد عمر نمی‌کنند. اما با تحقیقات بیشتر، تجزیه و تحلیل پایگاه اطلاعاتی و مقایسه توالی‌های ژنتیکی صدها هزار نفر مشخص شد که هیچ مدرکی دال بر مرگ زودرس در افراد دارای جهش ژنتیکی وجود ندارد. بدین ترتیب نتایج مطالعه منتشرشده در نیچر تکذیب شد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

برچسب ها: مرگ زودرس
ارسال نظر