صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۷ - ۲۳ مهر ۱۳۹۸
نماینده قم در گفتگو با آنا:

250 هزار مسئول باید اموال خود را به قوه قضائیه تحویل دهند

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: 250 هزار نفر شامل قانون ثبت اموال مسئولان می‌شوند و پس از تعطیلات مجلس شعبه‌ای از این سامانه با حضور جمعی از کارشناسان قوه قضائیه راه‌اندازی می‌شود.
کد خبر : 430568

احمد امیرآبادی فراهانی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره قانون ثبت اموال مقام‌ها و کارگزاران نظام اظهار کرد: در قانون اساسی آمده که اموال مسئولان و مقام‌های نظام باید اعلام شود و این اصل قانونی در اردیبهشت سال 91 با مصوبه مجلس توسعه پیدا کرد.


وی با بیان اینکه مصوبه جدید به شوراهای شهر، شهرداران، نمایندگان مجلس، استانداران و ... تعمیم داده شد، تصریح کرد: این مصوبه مجلس هشتم به مجمع تشخیص مصلحت رفت و سه سال در مجمع ماند و تصویب نشد.


عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در مجلس نهم پیگیری‌هایی از سوی برخی نمایندگان صورت گرفت، ولی این طرح تصویب نشد و درنهایت این مصوبه سال 94 نهایی، تصویب و ابلاغ شد.


نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در یکی از مواد، پیشنهاد آیین‌نامه اجرایی قانون را به رئیس قوه قضائیه داده بود، گفت: این قانون مجدداً از سال 94 تا 97 در کشوی میز رئیس قوه قضائیه ماند و آیین‌نامه آن نوشته نشد.


وی اضافه کرد: حجت‌الاسلام رئیسی که به قوه قضائیه آمد در دو سه ماه آیین‌نامه اجرای قانون را نوشت و آن را ابلاغ کرد که بعد از آن قانون ثبت اموال کارگزاران و مقام‌های نظام جمهوری اسلامی لازم‌الاجرا شده است.


امیرآبادی فراهانی با اشاره به محرمانه بودن اموال مسئولان در این قانون اظهار کرد: در یکی از بندهای قانون گفته اموال محرمانه است و فقط رئیس قوه قضائیه می‌تواند از آن خبر داشته باشد و تصریح می‌کند که فهرست اموال به رئیس قوه قضائیه تحویل داده می‌شود.


نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه تحویل فهرست اموال مسئولان به‌صورت کاغذی به قوه قضائیه مقدور نبود، گفت: رئیس قوه قضائیه سامانه‌ای را راه‌اندازی کرد که ابتدابه‌ساکن بر اساس اطلاعات آنلاین تکمیل می‌شود و کد شناسه‌ای به مسئولان می‌دهند که از آن طریق وارد سامانه شوند.


وی خاطرنشان کرد: در این سامانه فرمی در اختیار مقام مسئول قرار می‌گیرد که یک سری اطلاعات را از فرد مطالبه می‌کند که شامل اموال منقول، نامنقول، دیون، طلب‌ها، حقوق و درآمد مستمر و ... است که این اطلاعات زمانی که در سامانه وارد می‌شود در یک سروری قرار می‌گیرد که رمز آن فقط در اختیار رئیس قوه قضائیه است.


عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وقتی فرد مسئول از مسئولیت خود کنار می‌رود باید بار دیگر اموالش را اعلام کند تا اموال ورودی و خروجی او در زمان ورود به مسئولیت و خروج از آن انطباق داده شود و تا اگر اموالی به‌ناحق اضافه شده، رسیدگی شود.


امیرآبادی فراهانی درباره علنی شدن اموال مسئولان گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام اموال را محرمانه اعلام کرده و چون این مصوبه مجمع است نمی‌توان دخلی به مصوبه داشت؛ اما یک سری از نمایندگان با یکدیگر رایزنی کردیم تا اموال خودمان را داوطلبانه منتشر و شفاف کنیم.


وی همچنین درباره مخالفت رئیس مجلس با اعلام اموال تصریح کرد: لاریجانی مخالفتی با اعلام اموال نداشت؛ آقای شهریاری معاون قوه قضائیه به مجلس آمد تا درباره نحوه ثبت اموال با نمایندگان صحبت کند، بنابراین اصل بر محرمانه بودن اموال است ولی اگر فردی خودش بخواهد می‌تواند آن را فاش کند.


عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی با تصریح اینکه گروهی از قوه قضائیه بعد از اربعین در مجلس مستقر می‌شود تا اموال نمایندگان را وارد سامانه کند، افزود: طبق قانون 250 هزار نفر از مسئولان شامل اعلام اموال خود می‌شوند و پس از تعطیلات مجلس شعبه‌ای از این سامانه با حضور جمعی از کارشناسان قوه قضائیه راه‌اندازی می‌شود.


امیرآبادی فراهانی خاطرنشان کرد: عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اعلام اموال از سوی نمایندگان منجر به ایجاد شفافیت و اعتماد عموم به وکلای خود خواهد شد.


انتهای پیام/4034/پ


 


انتهای پیام/

ارسال نظر