صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
الهی عنوان کرد:

ابطال دستورالعمل رده‌بندی سنی سینما به دستور دیوان عدالت اداری

یک منتقد سینما از ابطال دستورالعمل رده‌بندی سنی فیلم های سینمای به دستور دیوان عدالت اداری خبر داد.
کد خبر : 430274

به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سعید الهی شب گذشته و در میزگرد ویژه برنامه سینمایی «هفت» در شبکه سه سیما عنوان کرد که چند روز پیش دیوان عدالت اداری با شکایت دادستانی کل کشور، حکم توقف اجرای دستورالعمل رده بندی سنی فیلم های سینمایی را صادر کرده است.


وی اظهارداشت: از آنجا که این دستورالعمل با وجود مفید بودن برای برخی آثار سینمایی، متاسفانه به دلیل تضاد با قوانین فرهنگی کشور، مجوز تولید آثاری با موضوعات اباحه گری، روابط ناسالم اخلاقی و ترویج خشونت تلقی می شود، دیوان عدالت اداری به همین دلیل در تاریخ شانزدهم مهرماه امسال، حکم به توقف موقت اجرای آن داده است.


این کارشناس سینما توضیح داد: با ابلاغ این حکم قضایی و دلایل و مدارک پیوست، سازمان سینمایی تا تصحیح محتوای آثار سینمایی که به نظرم اراده چندانی برای کنترل ساخت آنها وجود ندارد و نیز رفع موانع قانونی در بخش تعزیرات و مجازات‌های درنظر گرفته شده، حق صدور و اجرای چنین شیوه نامه‌ای را ندارد.


در همین ارتباط مسعود نجفی مدیر روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری با تأیید این خبر عنوان کرد: دادستانی کل کشور درخواست ابطال دستورالعمل رده‌بندی سنی فیلم‌های سینمایی را به دیوان عدالت اداری داده است و دیوان هم دستور توقف اجرای آن را صادر کرده است.


مدیر کل روابط عمومی سازمان سینمایی گفت: در  شهریورماه سال جاری پیش‌نویس جدیدی منتشر شد که هنوز نهایی و ابلاغ نشده و در حال حاضر مبنای عمل سازمان سینمایی است.



دهم اردیبهشت‌ماه امسال بود که پس از چند ماه گمانه‌زنی، «دستورالعمل نظام درجه‌بندی سنی فیلم‌های سینمایی» توسط سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری ابلاغ شد. این آیین‌نامه در یک مقدمه، ۱۶ ماده و ۹ تبصره تدوین و بر مبنای آن رده‌بندی سنی برای فیلم‌های سینمایی در چهار دسته طبقه‌بندی شد:


گروه ۹+: این فیلم دارای الفاظ یا صحنه‌های نامناسب برای کودکان است و تماشای آن برای کودکان زیر ۹ سال توصیه نمی‌شود.


گروه ۱۲+: این فیلم دارای صحنه‌های نسبتاً خشونت‌آمیز یا دلهره‌آور یا استعمال دخانیات و یا الفاظ نامناسب است و تماشای آن برای افراد زیر ۱۲ سال توصیه نمی‌شود.


گروه ۱۵+: این فیلم دارای صحنه‌های خشونت‌آمیز، ترسناک یا استعمال مواد مخدر یا روابط خلاف عرف جامعه و یا زبان تند و نامناسب است و تماشای آن برای افراد زیر ۱۵ سال توصیه نمی‌شود.


گروه ۱۸+: این فیلم دارای صحنه‌های افراطی از خشونت یا صحنه‌های استعمال مواد مخدر یا صحنه‌هایی تداعی‌کننده روابط زناشویی و یا الفاظ و حرکات نامناسب است و تماشای آن برای افراد زیر ۱۸ سال ممنوع است.


رعایت این آیین‌نامه برای تمامی سینماها، تهیه‌کننده‌ها و پخش‌کننده‌ها لازم‌الاجرا عنوان‌شده و دفاتر پخش فیلم، سالن‌های نمایش فیلم، سامانه‌های برخط نمایش فیلم و سامانه‌های پیش‌فروش و فروش اینترنتی بلیت سینما مکلف به اطلاع‌رسانی درجه‌بندی سنی مندرج در پروانه نمایش فیلم‌ها در تمامی مواد تبلیغی، فضای فیزیکی و مجازی مرتبط با نمایش فیلم می‌باشند.


متن «دستورالعمل نظام درجه‌بندی سنی فیلم‌های سینمایی» را از اینـجا بخوانید.


در میزگرد شب گذشته برنامه هفت سعید مستغاثی منتقد و مستندساز و محمدحسین لطیفی کارگردان و مجری برنامه هفت نیز حضور داشتند.


الهی در این برنامه ورود قوه قضاییه و دادستانی کل کشور به اینگونه موارد را ناشی از بی تفاوتی و انفعال مدیران سازمان سینمایی به دیدگاه منتقدانی دانست که دغدغه مدیریت فرهنگی و حوزه راهبردی دارند و به دلایل مختلف کمتر به آنها در عرصه مشاوره و همفکری توجه می شود.


وی افزود: برخی آقایان و حتی رسانه‌های وابسته به آنان، به حدی سطح نقد و جایگاه منتقد را نازل کرده‌اند که دیگر بحث و نظر پیرامون مسائل کلان و محتوایی سینما که در اسناد بالادستی همواره به آنها اشاره و تاکید شده است به فراموشی سپرده شده است.


 بیشتر بخوانید: نظر برخی از کارشناسان سینما درباره دستورالعمل نظام درجه‌بندی سنی فیلم‌های سینمایی


الهی با تأکید بر اهمیت رده‌بندی سنی فیلم‌ها مطابق استانداردهای جهانی یادآور شد: تا محتوای فیلم‌های سینمایی اصلاح نشده و نقش شوراهای نظارتی سازمان سینمایی به درستی تقویت و تثبیت نشود، تدوین این‌گونه دستورالعمل‌ها اگرچه در ذات خود بسیار ضروری‌اند، لیکن تنها تقلیدی غیر هدفمند از برخی قوانین جهانی بدون در نظرگرفتن شرایط بومی کشور است.


این مدرس دانشگاه گفت: دقت مدیران جدید قوه قضاییه و دادستانی در بهره‌گیری از نقدهای موثر در رسانه‌های جمعی که قطعا نوعی خرد جمعی به حساب می‌آید نشان از نگاه سالم و سازنده این بخش از حاکمیت در بخش فرهنگی کشور است که امیدواریم دوستان سازمان سینمایی در فضایی تعاملی این موضوع را درک کنند.


  انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر