صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۲ - ۱۵ مهر ۱۳۹۸
جلیلی:

مسئله انتخاب صحیح باید در انتخابات تببین شود/ بدانیم به چه چیزی رأی می‌دهیم

سعید جلیلی گفت: در بحث انتخابات باید مسئله «انتخاب صحیح» را تبیین کنی و مهم‌تر از آنکه بگوییم به چه کسی می‌خواهیم رای بدهیم آنست که بگوییم به چه چیزی باید رای داد؟
کد خبر : 429581

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشستی با برخی اساتید و دانشجویان خوزستانی در محل ناحیه بسیج دانشجویی استان اظهار کرد: دولت سایه یک گفتمان و یک نوع تفکر سیاسی است؛ به این معنا که کسانیکه دغدغه نظام و انقلاب را دارند و در این باره ادعا میکنند میبایست تحولات کشور را سایه به سایه دنبال کرده و در حد وسعشان بر آن تاثیر مثبت بگذارند.


وی افزود: پیگیری تحولات کشور یک کار جبهه‌ای است و این جبهه زمانی موفق خواهد شد که هرکس به اندازه وسع خودش نقش آفرینی کند؛ زمانیکه این کار انجام بپذبرد قرارگاه گفتمانی شکل خواهد گرفت و باید گفت مقدمه قدم نهادن در این مسیر گفتمانی آنست که پیش از آنکه دیگران را مورد سوال قرار دهیم، از خودمان بپرسیم که آیا به اندازه وسعمان تلاش کرده‌ایم یا نه؟


نماینده رهبرانقلاب در شورایعالی امنیت ملی در این خصوص اضافه کرد: آتش به اختیار یعنی آنکه ما در چهارچوب قانون میتوانیم کارهایی را انجام دهیم که معطل مانده و باید انجام شود. برای مثال دانشگاه چه وقت مفید و موثر میتواند واقع شود؟ زمانی که جامعه و روند کشور را سایه به سایه دنبال کرده و در رشته‌های مختلفی نظیر نفت، آب، کشاورزی، اقتصاد و .. تاثیر مثبت خود را بگذارد و به مباحث آن عمق ببخشد.


وی تصریح کرد: هرکدام از ما باید از یک جایی شروع کنیم، همانطور که قرآن کریم میفرماید: أن تقوموا لله مثنی و فردی. البته اگر یک کار موثری در یک حرکت جمعی انجام شود بسیار خوب است اما این به آن معنا نیست که کار فردی تعطیل شود. نکته بعدی آنست که هرکاری را باید در زمان خودش انجام داد؛ اگر در زمان خودش انجام شود هزینه‌های آن به حداقل می‌رسد.


جلیلی با اشاره به هزینه‌های غیر ضروری که در شرایط سخت بودجه‌ای کشور انجام میگیرد، تصریح کرد: یکی از کارهای مهمی که در پایش و رصد جامعه دانشگاهی اعم از اساتید و دانشجویان میتواند مورد توجه قرار بگیرد، رصد هزینه‌هایی است که برای موضوعات غیرضروری مثل تجملات و تشریفات و .. انجام میگردد. نشان دادن این موارد کمک بزرگی به کشور در کاهش هزینه ها خواهد کرد. بعضی اوقات در بخش های عمومی اعم از دولتی و غیر دولتی مشاهده میشود در همین شرایط سخت بودجه ای با ساخت یک ساختمان یا دکوراسیون و تجهیزات آن هزینه‌های رخ میدهد که در کشورهایی که این مشکلات را ندارند هم چنین هزینه‌ای صورت نمیگیرد. خب چه کسی باید به این توجه بکند؟ این وظیفه من و شماست که نسبت به این منکرات، نهی کرده و آمر به معروف باشیم.


نماینده رهبرانقلاب در شورایعالی درخصوص اصل هشتم قانونی اساسی اظهار داشت: اینکه در اصل هشت قانون اساسی ‌ما امر به معروف و نهی از منکر آمده است، یک مبنای دینی دارد. مهم آنست که هوشیاری جامعه به حدی باشد که مانع این رخداد ها شود. یکی از فوائد مطالبه شفافیت در همین امور است تا امکان اخلال را به حداقل برساند.


وی افزود: در بحث انتخابات باید مسئله «انتخاب صحیح» را تبیین کنیم. مهمتر از آنکه بگوییم به چه کسی میخواهیم رای بدهیم آنست که بگوییم به چه چیزی باید رای داد؟ آنگاه نسبت افراد با آن موضوعات سنجیده خواهد شد. مثلا راجع به همین موضوعاتی که شما در جلسه اشاره کردید، مثل آب، نفت، کشاورزی و .. باید مشخص شود که راهکار و نگاه این داوطلب نمایندگی مجلس چیست تا بتوان کاندیدای همسو با راهکاری که مدنظر شماست را انتخاب کنید.


عضو مجمع تشخیص مصلحت پیرامون سخنان یکی از اساتید جوان دانشگاه در استاد خوزستان مبنی بر لزوم جوانگرایی در مدیریت کشور، تصریح کرد: در همین اهواز وقتی حسن باقری به اینجا آمد کسی برای او فرش قرمز پهن نکرد؛ او به عنوان خبرنگار روزنامه به اهواز آمد و تمام وسع خود را به کار برد تا بتواند بر روند جنگ تاثیر مثبت بگذارد. نقشه خوزستان را پهن کرد و تا بفهمد چگونه میتوان قدم به قدم به خرمشهر نزدیک شد و آن را آزاد کرد.خداوند نیز وسع او را وسعت داد و آن فرصت‌ها را برایش ایجاد کرد.


وی افزود: الان نیز در همین استان احتیاج به همین کار و این نوع افراد داریم؛ دوستانی که نقشه خوزستان را پهن کنند و بگویند که چگونه میتوان وجب به وجب آن را آباد کرد؟ فرصت‌هایش چیست؟ نفت،کشاورزی،آب... و بعد برای این نقشه عملیاتی ریخت. نباید بگوییم چون به ما حکم مسئولیت ندادند و رها می‌کنیم.


جلیلی با اشاره به دستور رهبرانقلاب مبنی بر اختصاص یافتن بودجه یک و نیم میلیاردی به طرح احیای دشت های استان خوزستان، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در سفر خود به استان خوزستان در سال هفتاد و پنج، دستور میدهند که چند صد هزار هکتار اراضی این استان احیاء و تسطیح بشود. امروز طرح اجرایی آن موسوم به طرح 550هزار هکتاری است که بحمدلله شاهد آن هستیم که فاز اول آن نزدیک به 300هزار هکتار تسطیح شده و زیر کشت رفته است که این از نکات بسیار مثبت و امیدبخش است.


وی اضافه کرد: در بازدیدی که امروز داشتیم، گفته شد که تقریبا تمام این 300هزار هکتار امسال زیر کشت رفته است که موجب خوشحالی و قدردانی از مردم و مسئولان ذیربط است.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اراده بر بسته شدن بودجه سال 99 بدون درآمد فروش نفت خام، عنوان کرد: یکی دیگر از مسائل مهمی که امروز نظام بر روی آن توجه ویژه دارد، مسئله فروش نفت است. مطلع هستید که دولت تصمیم گرفته است که لایحه بودجه سال 99 را بدون درآمد نفتی ابلاغ کند؛ بنابراین باید برای این بودجه جایگزین معرفی کنیم. ما در جلساتی که با صاحبان صنایع پتروشیمی داشتیم و روز گذشته نیز در بازدیدی که از دو پتروشیمی واقع در بندرامام خمینی(ره) بعمل آمد، خود دوستان صاحب نظر عنوان میکردند که میتوان با هر یک میلیون تن فرآورده پتروشیمی، 200هزار شغل ایجاد کرد. این مسئله در سال 96 نیز عنوان شد که برخی آن را انکار میکردند اما امروز صاحبان این صنعت به آن اذعان دارند.


جلیلی در ادامه تصریح کرد: وقتی قرار است درآمد حاصل از فروش نفت از بودجه جاری کشور حذف گردد بنابراین باید بر روی مزیت نسبی‌مان که نفت و گاز است، برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم. جلساتی را در یکسال گذشته برگزار شد و ماحصل آن طرحی بود که راهکار جلوگیری از خام فروشی و ارزآوری بیشتر از این مزیت نسبی را ارائه میداد. از طریق مجلس پیگیری و بحمدلله در آنجا نیز بررسی شد و به صورت طرح تصویب گردید. نباید اینگونه تلقی شود که اگر ما مسئولیت نداریم پس باید کنار بنشینیم و نسبت به مشکلات کشور بی‌تفاوت باشیم.


دبیر سابق شورایعالی امنیت ملی با ذکر خاطره‎‌ای از دوران مسئولیت خود، اظهار داشت: در ماجرای فساد سه هزار میلیارد تومانی حدود شش ماه این موضوع توسط مسئولان ذیربط پیگیری شد، آن پول برگشت و حتی فردی که دادگاه در این زمینه او را مجرم شناخت، اعدام شد اما این کافی نبود چرا که این نگرانی باقی ماند که چگونه باید مانع از رخداد وقایعی مشابه آن باشیم؟ اطمینان خاطر وقتی است که مطمئن باشیم موارد مشابه رخ نخواهد داد. اینها موضوعاتی است که نیاز به سازوکارهای اصولی برای پیشگیری از وقوع چنین مفاسدی است و کمک همه آحاد مردم بویژه دغدغه مندان و کارشناسان را می‌طلبد.


وی افزود: در موضوع خصوصی سازی، ورود دانشجویان انقلابی به روند واگذاری‌ها و توجه به ایراداتی که در این مسیر وجود دارد موجب خواهد شد که نه تنها موضوع هپکو و هفت تپه اصلاح میشود بلکه اصلاح روند موجب جلوگیری از تکرار موارد مشابه خواهد شد؛ این از جنس همان پیگیری سایه به سایه تحولات اساسی در کشور است که میتواند مانع از وقوع موارد مشابه شود نه آنکه مادامی که مشغول یک پرونده هستیم، در همان فاصله موارد مهمتر نظیر آنهایی که اشاره کردم، رخ بدهد.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: خود شما دوستان به این موضوع اشاره کردید که وقتی دانشجویان بسیجی در ماجرای هفت تپه وارد میدان شدند، رهبری از آنها حمایت و تشکر کردند؛ پس میتوان تاثیر مثبت گذاشت. در همین اهواز شما امام جمعه‌ای دارید که بسیار پیگیر و دغدغه‌مند هستند و الگوی خوبی برای شما جوانان ‌اند که باید از این فرصت استفاده کرد. ایشان برای جلسه‌ای با بنده تماس گرفتند و گفتند ساعت 1ونیم بامداد جلسه داریم و شما هم بیایید؛ اینگونه باید پیگیر حل مسائل کشور بود.


جلیلی در بخش دیگری سخنان خود با اشاره به دیدار فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با مقام معظم رهبری گفت: رهبرانقلاب خطاب به فرماندهان سپاه به عنوان بخشی از جامعه انقلاب اسلامی فرمودند من از سپاه صددرصد راضی هستم اما قانع نیستم؛ این خطاب رهبری تنها مخصوص سپاه نبود؛ عرض بنده اینست که ما نیز باید با پیگیری مسائل قانع به آنچه انجام داده‌ایم نباشیم و اینگونه نیست که اگر در جایی به مانع برخوردیم، از کار بایستیم.


وی افزود: توانی که من در این جلسه دیدم، می‌تواند بسیار بسیار مؤثر باشد ولی این جلسات باید مستمر باشد و تقسیم کار شود. ببینیم آن اولویت اصلی چیست تا کار بشود و در اینصورت هم عرصه برای فساد تنگ خواهد شد و هم کارهای مثبت و ایجابی با نشاط بیشتری دنبال خواهد شد. امیدواریم که خداوند متعال به همه توفیق عمل به اندازه وسعمان برای پیگیری مسائل انقلاب بدهد تا گام دوم آن بهتر از گام اول برداشته شود.


انتهای پیام/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر