روایت خواندنی از احترام امام حسن مجتبی(ع) به مادرش
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از رودهن، ظهر امروز بهمناسبت شهادت امام حسن مجتبی(ع) با حضور حسن شهرکیپور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، حجتالاسلام سیدمحمد حسینی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی رودهن، معاونان، مدیران، کارکنان و دانشجویان در مسجد پیامبر اعظم(ص) مراسم سوگواری برگزار شد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در این مراسم گفت: روایتی از وجود مبارک پیامبر اکرم(ص) آمده است که «لو کان العلم رجلاً لکان علیاً لو کان الحسن هیئه لکانت فاطمه، لو کان الحیاه صوره لکان الحسین، لو کان الفضل شخصاً لکان الحسن. البته این صفات نیک را همه ائمه اطهار(ع) دارند، همانگونه که در زیارت جامعه کبیره خطاب به ائمه اطهار(ع) میگوییم: شما مرکز کرامت و اخلاق و نیکی هستید.»
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد حسینی اضافه کرد: مرحوم خواجه نصیر طوسی(رضوان الله تعالی علیه) برای هر کدام از ائمه درود و صلوات ویژهای دارد که معروف به صلوات چهارده معصوم است.
وی عنوان کرد: وقتی به امام حسن مجتبی(ع) میرسد، میگوید: السلام علی سید المجتبی، والامام المرتجی، صاحب الحسب المنیع و الفضل الجمیع، صاحب الجود و المنن دافع المحن والفتن الامام الرفیع. یعنی سلام بر امامی که جود و کرامت در زندگیاش موج میزد. فتنهزدایی و ظلمزدایی در زندگیاش موج میزد امام بلند مرتبهای که تمام فضائل در زندگی او جمع بود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی رودهن، توجه امام بر تعلیم و تعلم را از ویژگیهای آن حضرت برشمرد و توضیح داد: گاهی برای سؤالی به امیرالمؤمنین علی (ع) مراجعه میشد و ایشان پاسخ را به امام حسن(ع) ارجاع میداد و میفرمود که از نور چشمم سؤال کنید.
حسینی تشریح کرد: درباره «فما الکرم» کرامت چیست؟ امام حسن علیه السلام پاسخ داده که «الابتداء بالعطیه قبل المساله» قبل از اینکه طرف مقابل درخواست کند به او کمک شود. سداد و محکم چیست؟ امام پاسخ دادند، محکم این است که منکر را با معروف جواب بدهید، دفع المنکر بالمعروف و فما المروه: مروت و جوانمردی چیست؟ حفظ الدین.
وی، دیگر ویژگی بارز امام حسن مجتبی(ع) را عنایت امام در احترام به والدین عنوان کرد و متذکر شد: وجود مقدس امام حسن(ع) فوقالعاده نسبت به پدر بزرگوارش، مادر عزیزش، جد بزرگوارشان، برادران و خواهرانش احترام قائل میشد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی رودهن به نقل از امام حسن مجتبی(ع) گفت: من با مادرم سر یک کاسه و سر یک بشقاب غذا نمیخورم. فاطمه زهرا پرسیدند چرا حسنم؟ فرمود مادر میترسم نگاه شما به لقمهای باشد و من آن لقمه را بردارم؛ ایشان تا این حد به مادر احترام می گذاشت.
حسینی تبیین کرد: حضرت زهرا(س) در پاسخ فرمودند که پسرم مانعی ندارد من به تو اجازه میدهم. در روایت وجود دارد که با اجازه مادر با ایشان سر یک کاسه غذا میخورد. این احترامی است برای وجود مادرش قائل است و همه ائمه اطهار(ع) اینگونه بودند.
انتهای پیام/4078/
انتهای پیام/