همایون اسعدیان: طراحی تولید «سرزمین بود و نبود» آغاز شد
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی بنیاد سیمایی فارابی، پنجمین فیلم بلند سینمایی مرضیه برومند به تهیهکنندگی همایون اسعدیان ساخته میشود و این روزها در مرحله طراحی تولید قرار دارد.
طراحی تولید؛ مرحلهای مهم و نتیجهگرا
طراحی تولید مرحلهای است که به تازگی جهت ارزیابی اولیه گروه سازنده فیلمها به مراحل تولید فیلم در بنیاد سینمایی فارابی اضافه شده است. این مرحله استخراج فضای فیلم و کانسپتها و تصویری کردن فیلمنامه قبل از شروع فیلمبرداری را شامل میشود. در واقع در این مرحله، فیلم یک بار با کمترین هزینه، به تصویر درمیآید و چنانچه محصول اولیه دارای ویژگی و شاخصههای مدنظر بود، فیلم وارد مرحله پیشتولید میشود.
یک اتفاق مثبت برای سینما
همایون اسعدیان تهیهکننده فیلم سینمایی «سرزمین بود و نبود» که قرار است با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی به تولید برسد و در مرحله جدید «طراحی تولید» قرار دارد، گفت: پروژه «سرزمین بود و نبود» متعلق به مرضیه برومند است. فیلمنامهای که خانم برومند داشتند، در فضای سن نوجوان - بزرگسال روایت میشد و از نظر ساختاری از فضای رئال - فانتزی برخوردار بود. فیلمنامه به بنیاد سینمایی فارابی ارائه شد و دوستان کلیت طرح را پسندیدند و ابراز علاقه کردند که خانم برومند این طرح را تبدیل به یک فیلم سینمایی بکند. در ادامه خانم برومند از من خواست تا به عنوان همکار تهیهکننده به شکلی کنار ایشان حضور داشته باشم. پیشنهاد ما و بنیاد سینمایی فارابی مشترکاً این بود که به یک طراحی دست یابیم. خوشبختانه دوستان در بنیاد سینمایی فارابی به این نتیجه رسیدهاند و در واقع این نکته درستی است که برای ساخت پروژهها نباید ابتدا وارد مرحله تولید شد و بعد برویم ببینیم چه اتفاقی رخ میدهد!
اسعدیان با مثبت خواندن اقدامات اخیر متولیان سینمای ایران اظهار کرد: باید از رویه شفافسازی در سینمای ایران و این که در مقاطع مشخصی، گزارش عملکردها اعلام میشود و افکار عمومی متوجه میشوند که جریان سینمای ایران با چه هزینههایی جلو میرود، ابراز خوشحالی کنم و بگویم که این رویه، از نظر ما و بخش زیادی از اهالی سینمای ایران، یک اتفاق مثبت است.
او در ادامه اظهار کرد: یکی از شاخصههای شفافسازی، توضیح درباره تصمیمات و تعاریف تازه است. تیتر طراحی تولید همانقدر که جدید است، میتواند سوءتفاهم ایجاد کند، پس باید در این زمینه توضیح داد.
راهکاری برای رسیدن به چشمانداز درست
این کارگردان و تهیهکننده سینما گفت: در «طراحی تولید» ابتدا یک مرحله قبل از پیشتولید (یا مرحله صفر) پیشبینی میکنیم. این مرحلهای است که طراح کار (که در «سرزمین بود و نبود» امیر اثباتی است) طرحهای خود را ارائه میدهد و بعد از توافق با خالق اثر (خانم برومند) لوکیشنها بازبینی و عکسبرداری میشود و فیلمنامه، به مرحله کاملش میرسد. در نتیجه، طراحی تولید ما را با پروژهای روبهرو میکند که دیگر برایمان خیلی مبهم و گنگ نیست. یعنی میتوانیم به این برسیم که مثلاً طراحی شخصیتها و پرسوناژهایی که واقعی نیستند و به شکل فانتزی در قصه حضور دارند، به چه شکل باشد، فیلمنامه و ساختار کار چگونه باشد و در نهایت، میتوانیم یک برآورد نسبتا دقیق را ارائه بدهیم. آن زمان است که سرمایهگذار، بنیاد سینمایی فارابی و یا هر شخص حقیقی دیگری میتواند به این ارزیابی برسد که امکان ساخت فیلم هست یا نه. طبیعتاً برای این مرحله هزینه خیلی زیادی صرف نمیشود اما ویژگیاش این است که ما دیگر، به سیاق رایج سینمای ایران، وارد پیش تولید پروژهای نمیشویم که هنوز برایمان مبهم است.
اسعدیان با اشاره به این که طراحی تولید «سرزمین بود و نبود» آغاز شده و در مرحله بازبینی لوکیشن قرار دارد، گفت: نتایج طراحی تولید این پروژه، انشاءالله به بنیاد سینمایی فارابی ارائه میشود تا در ادامه، درباره زمان و چگونگی تولید آن تصمیمگیری کنیم.
رئیس هیئت مدیره خانه سینما، بیان کرد: ما اگر ادعای رسیدن به صنعت سینما داریم، بایستی به این سمت حرکت کنیم؛ بهویژه آن که افزایش هزینههای تولید مواجه هستیم و وقتی تولید یک فیلم متوسط، هزینهبر است، برای پروژههای جدیتر، نبود طراحی تولید، بیگدار به آب زدن است.
انتهای پیام/4072/
انتهای پیام/