صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۳:۰۰ - ۱۱ مهر ۱۳۹۸

پرینترهای سه‌بعدی قلب و ریه را بیمار می‌کنند!

پرینترهای سه‌بعدی نانوذرات خطرناکی متصاعد می‌کنند که باعث بروز بیماری‌های قلبی، عروقی و ریوی می‌شود.
کد خبر : 428745

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بر اساس تحقیقات انجام‌شده توسط موسسه فناوری جورجیا ترکیبات استفاده شده در پرینترهای سه‌بعدی مواد شیمیایی هستند و از خود نانوذرات خطرناکی متصاعد می‌کنند که باعث بروز بیماری‌های قلبی عروقی و ریوی می‌شود.


تحقیقات در حوزه ایمنی مواد شیمیایی این مؤسسه در دو سال اخیر نشان می‌دهد در هر فضایی که پرینترهای سه‌بعدی فعالیت دارند، بیش از 200 نوع ترکیب از مواد شیمیایی فرار و خطرناک، تحریک‌کننده و سرطان‌زا وجود دارد. نکته نگران‌کننده اینکه پرینترهای سه‌بعدی مجهز به فیلتر هپا (HEPA) نیز از گزند این ذرات در امان نبوده و نه‌تنها تأثیری در کاهش ذرات خطرناک ندارند بلکه ممکن است آن‌ها را تشدید کنند.


برای به حداقل رساندن تأثیر منفی ذرات منتشرشده و حفظ سلامت کاربر، فیلتر‌های ویژه‌ای در داخل چاپگرهای سه‌بعدی به نام HEPA استفاده می‌شوند که برخی از ذرات به‌اندازه بزرگ‌تر از 0.3 میکرومتر توسط فیلترهای بازدارنده‌ باید کنترل شوند.  بااین‌حال، ذرات منتشرشده در طول فرآیند چاپ، به‌طور قابل‌توجهی کوچک‌تر (10-116 نانومتر) هستند و به همین دلیل فیلترهای HEPA به نظر می‌رسد ناکارآمد هستند.


میلیون‌ها نفر در سطح جهان از پرینترهای سه‌بعدی استفاده می‌کنند. استفاده از این چاپگرها در مدارس جهان در مدت دو سال سه برابر شده و صنعت چاپ سه‌بعدی 13 میلیارد دلاری را با رشد سالیانه 21 درصدی مواجه کرده است. از این چاپگرها در بیمارستان‌ها و کارخانه‌ها نیز استفاده‌شده و مسئله ایمنی آن‌ها به دغدغه مسئولین تبدیل‌شده است.


«اندی کالامبی»، مدیرعامل شرکت مواد افزودنی RIZE می‌گوید: تا پیش از فراگیر شدن پرینترهای سه‌بعدی، این وسیله در اتاق‌های دربسته و یا با تهویه مناسب قرار می‌گرفت و توسط افراد متخصص استفاده می‌شد؛ بنابراین موضوع ایمنی آن‌ها اهمیت کمی داشت. اما حالا با فراگیر شدن آن‌ها باید مسئله ایمنی آن‌ها موردتوجه قرار گیرد.


مصرف‌کنندگان با آگاهی از مواد سمی پرینترهای سه‌بعدی به دنبال خرید دستگاه‌های دارای گواهینامه ایمنی خواهند رفت؛ اما مشکل اینجاست که در حال حاضر تعداد بسیار کمی از پرینترهای سه‌بعدی دارای گواهینامه ایمنی هستند.


شرکت‌های تولیدکننده پرینتر سه‌بعدی باید با اخذ گواهینامه‌های معتبر بر اساس آخرین متدهای آزمایش و ارزیابی ذرات و مواد شیمیایی متصاعد شده از پرینترهای سه‌بعدی، محصولات خود را ایمن کنند در غیر این صورت در آینده‌ای نه‌چندان دور جهان با بحران مواجه خواهد شد.


انتهای پیام/4108/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر