صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۵ - ۱۰ مهر ۱۳۹۸
ظریف در حاشیه جلسه هیئت دولت:

اروپا برای واکنش در قبال کاهش تعهدات ایران موقعیت قابل توجهی ندارد

وزیر امور خارجه کشور با بیان اینکه طبق موازین حقوق بین‌الملل اروپا نمی‌تواند در قبال اجرای مواد 36 و 37 برجام از سوی ایران اقدام جبرانی کند، گفت: بحث خروج اروپا از برجام مطرح نیست و از نظر حقوقی اروپا موقعیت قابل توجهی در این زمینه ندارد.
کد خبر : 428656

به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمدجواد ظریف ظهر امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاسخ به خبرنگاران درباره طرح چهار ماده‌ای که از سوی رئیس جمهور فرانسه اظهار کرد: این طرحی که مکرون از آن سخن می‌گوید حاوی دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران نیست.


وی افزود: ایران همواره اعلام کرده که دنبال سلاح هسته‌ای نیست. طرح امید که رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل آن را مطرح کرد هم نشان‌دهنده این است که ایران از سال 64 که برای نخستین بار نامه‌ای را با موضوع امنیت خلیج فارس به دبیرکل وقت سازمان ملل متحد نوشت، تاکنون همواره دنبال امنیت کشتیرانی در خلیج فارس بوده و این دیگران هستند که مانع شدند.


وزیر امور خارجه کشور تصریح کرد: موضع  جمهوری اسلامی در این زمینه کاملاً مشخص است، اما این در طرح چهارماده‌ای مکرون درست بیان نشده و لازم است مذاکرات میان ایران و فرانسه ادامه پیدا کند تا موضوعات به‌صورت دقیق مطرح شود.


ظریف در پاسخ به سؤالی مبنی بر اعلام اروپا مبنی بر خروج از برجام گفت: اروپا چنین چیزی را اعلام نکرده، آنچه گفتند این بوده که ممکن است مسیر حل اختلافات که در مواد 36 و 37 برجام است را پیگیری کنند، البته مشخص است اقدامی که ایران از 18 اردیبهشت 98 شروع و به اروپایی‌ها اعلام کرد و یک سال هم به آنان فرصت دادیم، اقدامی جبرانی است که در ماده 36 برجام به رسمیت شناخته شده است.


وی تأکید کرد: بر اساس همه موازین حقوق بین‌الملل کسی نمی‌تواند در برابر اقدام جبرانی، اقدام جبرانی دیگری انجام دهد، اقدام جبرانی که در ماده 36 و 37 برای اروپا دیده شده بود، در زمانی بود که ایران به عنوان اولین نقض کننده مطرح باشد، نه کشوری که تعهدات خود را انجام داده و صرفاً در برابر نقض تعهدات توسط آنان اقدام جبرانی می‌کند. بنابراین بحث خروج از برجام در اروپا مطرح نیست و موضوع حل فصل اختلافات است که آن هم از نظر حقوقی اروپا موقعیت قابل توجهی ندارد.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر