سیفالله صمدیان: دولت تصدیگری مستقیم در برگزاری جشنوارهها را کنار بگذارد
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا در ابتدای این نشست سیفالله صمدیان با اشاره به اینکه یازده دوره گذشته خیلی زود گذشت، گفت: «خاطرم هست احمد مسجدجامعی چه آن زمان که در وزارت ارشاد بود و چه امروز که در شورای شهر است همیشه یکی از مخاطبان دائمی تصویر سال بوده است.»
او اضافه کرد: «سال گذشته احمد مسجدجامعی به من گفت: میدانی اگر در این مملکت یک به دو برسد به چه معنی است؟ این نشان دهنده استمرار و تداوم یک کار است و جای خوشبختی است که شما توانستهاید یازده دوره جشن تصویرسال را برگزار کنید. این حرف مسجدجامعی در حالی گفته میشود که ما هیچ وقت در جریان برپایی این جشن دلمان را به حمایت دولتها خوش نکردهایم و همیشه سعی کردهایم بر اساس رسالتی که داشتهایم کار خود را انجام دهیم.»
دبیر دوازدهمین جشن تصویر سال ادامه داد: «منتها مسالهای که در کار فرهنگی وجود دارد این است که اطلاع رسانی به آن شکل صورت نمیگیرد و از این رهگذر رویدادهای فرهنگی هنری آن طور که باید دیده نمیشوند. به نظر میرسد در این زمینه اهالی رسانه میتوانند در پررنگ کردن برنامههای فرهنگی هنری نقش داشته باشند آن هم در شرایطی که همه ما مورد حجوم سریالهای ماهوارهای قرار گرفتهایم و تفکرمان در معرض خطر قرار گرفته است.»
صمدیان اضافه کرد: «تصور میکنم زمان آن رسیده که دولت تصدیگری مستقیم در برگزاری جشنوارهها و دوسالانهها را کنار بگذارد و برپایی این رویدادها را به دست نهادهای مربوطه بسپارد و خود وظیفه نظارتی داشته باشد.»
صمدیان در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه چرا یازده سال است که شما دبیری این جشنواره را برعهده گرفتهایم گفت: «ماندگاری من در جشن تصویر سال به عنوان دبیر عمدی نیست ضمن اینکه خود من هیچ وقت صرفا مدیر اجرایی نبودهام من ۴۷ سال در زمینه عکاسی و ۲۵ سال برروی موضوع انسان معاصر کار کردهام و ترجیح میدهم در آینده برگزاری این نمایشگاه به دست جوانان خوشفکر و حرفهای بیفتد چرا که ادامه این مسیر به واسطه مشکلات برای من سخت شده است ولی واقعا تا امروز جز در بخش عکس دبیری به آن شکل در سایر بخشها اعمال نکردهام و دیگر بخشها مثل کاریکاتور و گرافیک به واسطه نظر استادان زبده در این سالها به کار خود ادامه داده است.»
او افزود: «در گروه سینما هم داوران حرفهای داشتهایم که در این سالها ما را راهنمایی کردهاند از اینها گذشته حضور مستمر من در این جشن تنها به ایران محدود نیست و فقط من نیستم که در یک مدت طولانی سمت دبیری یک جشنواره را برعهده داشتهام در همه جای دنیا این طور است به عنوان مثال در جشنواره کن خانمی مسئول بخش خبری جشنواره است که بیش از ۲۰ سال است هر سال ۵ هزار خبرنگار شاخص جهان را با ظرافت مدیریت میکند.»
صمدیان تصریح کرد: «یکی از اهداف جدید ما در این دوره این است که میخواهیم تصویر سال را به معنی اصلیاش نزدیکتر کنیم و تعریف جامعی از تصویر سال داشته باشیم به ویژه اینکه امسال در همه بخشها با موج گسترده جوانان روبرو هستیم. یکی از برنامههای در بخش فیلم جشنواره فیلم تصویر سال است که ۲۰ شب ادامه دارد و مخاطبان به طور مجانی میتوانند روزی سه سانس فیلم ببینند. این فیلمها در قالب داستانی مستند و ویدئوآرت هستند و از اول تا ۲۰ اسفند در سالن ناصری برگزار میشوند. به طور کلی در بخش فیلم ۱۱ فیلم هنر و تجربه سال ۹۳ به اضافه برندههای سینما حقیقت به اضافه برندههای فیلم کوتاه به اضافه برندههای جشن خانه سینما خواهیم داشت. در بخش تجسمی نیز قصد داریم رویدادهای برجستهای که در طول امسال صورت گرفتهاند را در یک روز جمع آوری و از هنرمندان آنها تقدیر کنیم. علاوه بر آن از ۶ هنرمند تجسمی چون مریم زندی با کتاب انقلاب ۵۷ محسن راستانی با کتاب زمان سخت، ۴۰ سال پوسترهای سینمایی ابراهیم حقیقی، مجموعه نقاشیهای آیدین آغداشلو، عکسهای محمد فرنود و احمدی معینی جم، کاریکاتورهای کامبیز درمبخش از جمله این هنرمندان هستند. همچنین قرار است از اکبر عالمی در قالب بزرگداشت مستقلی تقدیر شود.»
او اضافه کرد: «ما برای اولین بار رایگیری مردمی را از طریق موبایلها و پیامکها راهاندازی کردهایم و اطمینان داریم در این بخش با بازخورد خوبی مواجه میشویم.»
به گفته صمدیان اعضای هیات انتخاب در بخش سینمای این دوره از تصویر سال پیروز کلانتری، ساعد نیکزاد و نیما عباسپور هستند و رخشان بنیاعتماد، محمود کلاری و اکبر عالمی داوری این بخش را بر عهده دارند. قرار است امسال جایزه بهترین تصویر زیر ۲۵ سالهها در بخش سینما اهدا شود. کامبیزدرمبخش، فیروزه مظفری از داوران بخش کاریکاتور و بهروز متین صفت، کوروش پارسانژاد و فرهاد فزونی در بخش گرافیک و پوستر هستند و داوران بخش عکس تا زمانی که آثار به روی دیوار بروند اعلام نمیشوند.
صمدیان اضافه کرد: «امیدواریم تعداد اسپانسرهایی که در ارتقا شأن هنری تصویر سال موثرند افزایش یابند زیرا هیچگاه نخواستهایم به هر قیمتی اسپانسر داشته باشیم.»
او سپس به ارائه آماری از شرکت کنندگان هر گروه داد و گفت: «در بخش فیلم ۱۱۱ فیلم در بخش موبایل ۱۷ فیلم در بخش گرافیک ۱۸۵ اثر در بخش کاریکاتور ۱۱ کاریکاتور از جوانان، ۱۷ کاریکاتور آزاد و ۱۹ کاریکاتور از هنرمندان مدعو خواهیم داشت. در بخش عکس نیز ۵۱۳ عکس۵۰×۷۰ و ۸۶ قاب ۶۰×۹۰ از مجموعه ۴۰ هزار فریم عکس به این دوره از جشن ارسال شده است.»
انتهای پیام/