صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۵۱ - ۰۷ مهر ۱۳۹۸

قاتل شماره یک ایرانی‌ها را بشناسید

کارشناس ﮔﺮوه ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از بیماری‌های قلب و عروق وزارت بهداشت درباره مهم‌ترین علل مرگ و میر ایرانی‌ها توضیح داد.
کد خبر : 418203

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، علیه حجت زاده ﻛﺎرﺷﻨﺎس ﻣﺴﺌﻮل ﮔﺮوه ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از بیماری‌های ﻗﻠﺐ و ﻋﺮوق وزارت بهداشت اظهار کرد: در حال حاضر بیماری قلبی و عروقی اولین علت‌های مرگ‌ومیر در دنیا و کشورمان محسوب می‌شود و امروزه بیش از ۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در دنیا به دلیل بیماری قلبی و عوارض ناشی از آن فوت می‌کنند.


ﻛﺎرﺷﻨﺎس ﻣﺴﺌﻮل ﮔﺮوه ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از بیماری‌های ﻗﻠﺐ و ﻋﺮوق وزارت بهداشت ادامه داد: میزان مرگ‌ومیر مردم کشورمان بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی مانند متوسط کشور‌های دنیا است و در حال حاضر آمار فوتی‌های ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی کشور‌های پیشرفته پایین‌تر از ایران و متوسط دنیا است.


عواملی که بیماری قلبی را به جانتان می‌اندازد


او تأکید کرد: عواملی مانند دیابت، فشارخون بالا باعث بروز بیماری‌های قلبی و عروقی بین افراد می‌شود و وزارت بهداشت برای کنترل و کاهش مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی برنامه‌های پیشگیرانه مانند سبک زندگی سالم را اجرا می‌کند.


حجت زاده ادامه داد: یکی از برنامه‌های تخصصی وزارت بهداشت برای کنترل مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی اجرای پروژه ایراپن بوده که این برنامه مجموعه‌ طرح‌های مداخله‌ای است که در سطح کشور اجرا می‌شود.


برنامه‌ای برای غربالگری ۴ بیماری غیرواگیر


ﻛﺎرﺷﻨﺎس ﻣﺴﺌﻮل ﮔﺮوه ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از بیماری‌های ﻗﻠﺐ و ﻋﺮوق با اشاره به اینکه برنامه تخصصی ایراپن شامل ۴ بیماری قلبی عروقی، دیابت، سرطان‌ها و آسم است، گفت: در حال حاضر انجام پروژه ایراپن در زمینه عارضه آسم در مرحله پایلوت قرار دارد، اما ۳ بیماری دیگر با این برنامه ادغام شده است و کار‌های خطر سنجی بر اساس میزان خطر بیماری‌ها انجام می‌شود.


وی تأکید کرد: میزان بروز بیماری‌های قلبی عروقی طی ۱۰ سال آینده و مرگ ناشی از آن بر اساس طرح تخصصی ایراپن پیش‌بینی می‌شود و بر اساس این برنامه تخصصی عوامل بروز خطر بیماری‌های قلبی عروقی برای گروه هدف موردسنجش قرار می‌گیرد.


خطر سنجی بیماری‌های قلبی عروقی افراد بالای ۳۰ سال


حجت زاده گفت: خطر سنجی افراد بالای ۳۰ سال که جزء گروه هدف وزارت بهداشت قرار می‌گیرند در پایگاه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت برنامه ‌ایراپن اجرا می‌شود، در این مراکز فاکتور‌ها مانند میزان فشارخون و دیابت افراد مورد بررسی قرار گرفته و خطر سنجی برای آن‌ها انجام می‌شود.


ﻛﺎرﺷﻨﺎس ﻣﺴﺌﻮل ﮔﺮوه ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از بیماری‌های ﻗﻠﺐ و ﻋﺮوق بیان کرد: اطلاعات افراد مراجعه کننده به پایگاه‌های بهداشت و بررسی فاکتور‌هایی مانند فشارخون و میزان قند خون آن‌ها ثبت می‌شود و راهنمایی‌های لازم در زمینه بروز بیماری‌های مختلف مانند قلبی عروقی و خطر سنجی برای آن‌ها انجام می‌گیرد.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر